30 Nisan 2014 Çarşamba

İnceleme: 1.Lig'in Yeni Takımı Altınordu

       Altınordu, bu sezon şampiyon olarak yükseldiği 2.Lig'de yine şampiyon olarak 1.Lig'e yükseldi. Başkanı Seyit Mehmet Özkan bir altyapı profesörü. Daha önce Bucaspor'da kurduğu başarılı altyapı sistemiyle kulübü Süper Lig'e kadar çıkardı. Ancak bazı anlaşmazlıklardan dolayı Bucaspor ile yolları ayrıldı. Tüm ekibi ve teknik kadrosu ile birlikte bu kez Altınordu için görev başına geçti. 2 sezonda 2 lig atlayan takım önümüzdeki sezonda lig atlayarak Süper Lige yükselmek ve bir ilki başarmak (3 sezonda 3 lig atlamak) yolunda ilerliyor.

       Muhteşem altyapı sistemi ve scout ekibi sayesinde yakın gelecekte Türk futboluna damga vuracak gibi görünüyorlar. Başkan Türk gencine olan güvenini kulüpte olduğu süre içerisinde yabancı oyuncu oynatmayacağını söyleyerek gösteriyor. En büyük hedeflerinden biri de tamamı AFA (Altınordu Futbol Akademi), AFO (Altınordu Futbol Okulları) ve AFEK'ten (Altınordu Futbol Eğitim Kurumları) yetişmiş oyunculardan kurulu kadrosuyla Süper Lig'de mücadele etmek ve başarılı olmak. Kulübün vizyon ve hedeflerine uygun yaşları birbirine yakın oyuncuları tercih ederek ahenk ve kaynaşmayı sağlamış bir yapıları var. Altınordu, Türkiye'deki her takımın örnek alması gereken altyapı sistemiyle futbolseverlerin yakından takip etmesi gereken bir kulüp. İzlemede olmanızı tavsiye ederim.

       PTT 1.Lig'de yabancı oyuncu oynatmayacaklarını açıklayan Altınordu'nun önümüzdeki sezon için yapacağı transferleri, altyapıdan ve pilot takımı Gümüşordu'dan A takıma çıkaracağı gençleri merakla bekliyorum.

       Geçtiğimiz sezonun dikkat çeken oyuncuları ve performanslarını da kısa kısa inceleyelim.

Ramazan Evren Üstündağ: 24 yaşındaki kaleci Galatasaray altyapısında yetişmiş, daha sonra Kastamonuspor, Tepecikspor ve Tarsus İdman Yurdu'nda oynandıktan sonra Altınordu'ya gelmişti. Geçen sezon ki 3.Lig şampiyonluğunda da kaleyi koruyan Evren, bu sezon forma giydiği 30 lig maçının 16'sında gol yemezken kalesinde sadece 21 gol gördü. 1.Lig'de de kalede olacağını düşünüyorum.

Sinan Osmanoğlu: 24 yaşındaki stoper tıpkı Evren gibi Galatasaray altyapısında yetişti ve geçen sezonki 3.Lig şampiyonluğunda kadronun değişmeziydi. 1,95'lik boyu ile hem savunmada hem hücumda hava toplarında oldukça etkili olan stoper, bu sezon 5 gole imza attı. Biraz yavaş olan oyuncu hızlı bir partnerle savunmada güven veriyor. 1.Lig'de de formayı kolay kolay bırakmaz.

Kemal Cingirt: 25 yaşındaki sağ bek Fenerbahçe altyapısından yetişti. Takıma bu sezon katılan Kemal, geçen sezon Balıkesirspor forması ile yükselme başarısı gösterdiği 1.Lig'e bu sezon da Altınordu forması ile yükselmeyi başardı. Bu sezon sakatlığı sebebiyle oynayamadığı 3 maç dışında kalan 29 maçta ilk 11'de sahaya çıktı, 1.Lig'de de kadroda yer alacaktır.

Gökhan Yılmaz: 23 yaşındaki sol bek takımın 3.Lig şampiyonluğunda kadroda yer alan oyunculardan biriydi. Bu sezonda formayı bırakmayan Gökhan ligde 30 maçta forma giydi. Hücumu seven bir sol bek olan oyuncu, sık sık ataklara katılıp yaptığı isabetli ortalarla dikkat çekiyor. Savunmada da en az hücum kadar başarılı. Eğer Süper Lig'e transfer olmazsa kadroda kesinlikle kendine yer bulur ve formayı bırakmaz.

Timur Temeltaş: 22 yaşındaki gurbetçi ön libero bana göre Altınordu scout ekibinin büyük başarısı. Çok fazla hücumcuyla oynayan Altınordu'da arkayı toparlayan tam bir dinamo. Bu sezon ligde 30 maçta oynadı ve 3 tane de gol attı. 1.Lig'de de formasını bırakmaz.

Gökhan Karadeniz: 24 yaşındaki hücum oyuncusu geçen sezon kiralık olarak oynadığı Aydınspor'da 3.Lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra sezon başında Bursa Nilüferspor'dan Altınordu'ya transfer oldu. Hücumun her hattında başarıyla forma giyebilen oyuncu bu sezon çoğunlukla forvet arkasında oynadı ve performansının zirvesine çıktı. Ligde attığı 25 golün yanında arkadaşlarına yaptığı çok sayıda asist ve duran toplardaki etkisiyle birçok Süper Lig kulübünün radarına çoktan girdi bile. Bence Altınordu'da 1 sezon daha kalması, düzenli oynaması ve gelişimini sürdürmesi için önemli. Fakat kalma ihtimalini düşük görüyorum. Oyuncunun 2.Lig'den A2 Milli takımımıza çağırıldığını da unutmamak gerek. Eğer takımda kalırsa 2.Lig'de sergilediği performansa 1.Lig'de de devam edecektir.

Halil İbrahim Tuna: 21 yaşındaki sağ kanat Altınordu'ya geçen sezonun devre arasında pilot takım Gümüşordu'dan katıldı. Gelir gelmez sergilediği performansla 3.Lig şampiyonluğuna katkıda bulundu. Bu sezon performansını daha da geliştiren H.İbo ligde 30 maçta 8 gole imza attı. Süratli ve teknik olan futbolcu Ümit Milli takımımıza kadar yükseldi. Teklifler gelecektir ama kadroda kalacağını düşünüyorum ve 1.Lig'de de iyi performansı sürdürüp daha iyi yerlere gelecektir.

Ozan Sol: 21 yaşındaki futbolcu hem sol kanatta hem de forvette görev yapabiliyor. Hızıyla dikkat çekiyor. Geçen sezonki 3.Lig şampiyonluğuna 19 golle katkı veren Ozan, bu sezon gerek sakatlıklar gerekse formsuzluk sebebiyle 25 maçta forma giymesine rağmen 10'nunda oyuna sonradan dahil olurken 8 maçta da oyundan alındı. 2.Lig şampiyonluğunda 3.Lig şampiyonluğu kadar efektif olmasa da 6 golle katkı veren Ozan kesinlikle takımda kalacaktır. Kumaşı iyi ve 1.Lig'de gerçek kimliğini gösterebilir.

Doğan Karakuş: 21 yaşındaki forvet, 2011-12 sezonunda Kocaelispor ile 2.Lig'de 16 gol atarken takım küme düşmesine rağmen ayrılmayan ve 3.Lig'de de Kocaelispor ile devam edip 22 golle gol kralı olarak sezon başında Altınordu'ya transfer oldu. Bu sezon yeterli performansı gösteremeyen Doğan, gelecek sezon kiralık verilebilir.

Mert Hakan Yandaş: 20 yaşındaki orta saha oyuncusunun teknik kapasitesi yüksek ve ayaklarına hakim. Onun için defansif oyun kurucu tanımlaması rahatlıkla yapılabilir. Geçen sezon o zamanki ismiyli Oyak Renault'da profesyonel olan futbolcu 17 maça çıkmasına rağmen dikkatleri çekti ve sezon başında Altınordu'ya transfer oldu. Geçirdiği ağır sakatlık sebebiyle sezonun ilk yarısında hiç oynayamazken ikinci yarıda 18'e girmeye başladı. 2 kez oyuna sonradan dahil olabilen Mert önümüzdeki sezon kadroda kendine yer bulacaktır. Bulamasa bile satılması söz konusu değil kiralık olarak ayrılabilir.

Mertan Caner Öztürk: 22 yaşındaki futbolcu Galatasaray altyapısında yetişti ve 104 A2 ligi maçına çıktı. Sağ kanat ve forvette görev yapabilen Mertan sezon başında Altınordu'ya katıldı. Sezon boyunca vasat bir performans sergileyen fakat potansiyeli yüksek olan Mertan 1.Lig'de de kadroda olacaktır.

Murat Cömert: 27 yaşındaki stoper takımın tecrübeli isimlerinden ve aynı zamanda kaptanı. 4 sezondur Altınordu'da forma giyiyor ve savunmada güven veriyor. Kaptan 1.Lig kadrosunda yine olacaktır.

Taha Balcı: 26 yaşındaki forvet Altınordu'ya bu sezonun devre arasında katıldı. Sezonun ilk yarısında forvetlerinden istikrarlı bir performans alamayan Altınordu aradığını Taha'da buldu. Çıktığı 13 maçta attığı 6 golle katkı veren Taha oynadığı oyun ve yaptığı koşularla diğer hücumcuları da oldukça rahatlattı. 1.Lig kadrosunda olması beklenen isimlerden biri.

Olgay Coşkun: 30 yaşındaki Olgay, takımın en yaşlı futbolcusu ve defansif orta saha olarak görev yapıyor. Takıma bu sezon katıldı fakat sadece 13 maçta görev aldı. Geçmişte Süper Lig tecrübesi de bulunuyor. 1.Lig kadrosundaki yeri garanti değil. Ayrılabilir.

Hazırlayan: Utku YASTIKCI
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder