30 Nisan 2014 Çarşamba

2013-14 Sezonunda En Çok Forma Satan Kulüpler

       Liglerde 2013-14 sezonunun sonuna gelinirken, en çok forma satış rakamına ulaşan ilk 10 kulübü yazarımız Kaşif Yavaş ele aldı. Listede 1 Alman, 2 İspanyol, 3 İtalyan ve 4 İngiliz ekibi yer alıyor.

10. AC Milan
       İtalya'nın köklü kulüplerinden Milan, bu sezon 350.000 forma sattı. Milan'ın bu rakamlara ulaşmasında, formaları en çok rağbet gören efsane isim Kaka ve son haftalarda tribünler tarafından yuhalanan Balotelli etkili oldu.  

9. Inter
       Milan ile aynı sahayı paylaşan İnter, ezeli rakibini geride bıraktı. Zanetti ve Palacio gibi yıldız isimlere sahip olan Mavi-siyahlılar, forma satışında 450.000 rakamını aştı.

8. Juventus
       2013-14 sezonu formasını İngiliz ekip Notts County'nin formasından esinlenerek tasarlayan Juventus, 480.000 rakamını gördü. İtalya'da rekoru elinde bulunduran Torino ekibi, dünyada ise sekizinci sırada bulunuyor.

7. Arsenal
       İngiltere'nin en büyük takımlarından biri olan Arsenal, bu sezon 800.000 adet forma satışı yaptı. Mesut Özil'li, Walcott'lı Topçular, bu rakamla Premier Lig'de forma satışından en çok kazanan 4. kulüp oldu.

6. Liverpool
       Listede 6. sırada yer alan Liverpool ise 810.000 adet forma satışı gerçekleştirdi. Luis Suarez ve Gerrard gibi isimlere sahip olan Kırmızılar'ın, marka bilinirliği fazla olmasına karşılık satışları otoritelerce az bulundu.

5. Bayern Münih
       Kadrosunda Ribery, Robben ve Lahm gibi yıldız isimler olan Alman devi, 880.000 adet forma sattı. Bavyera ekibi, ayrıca sıralamadaki tek Alman ekip olarak dikkat çekti.

4. Chelsea
       Roman Abramovich ile birlikte son 10 senede adını sağır sultana bile duyurmayı başaran Chelsea, bu sezon 910.000 adet forma sattı. Londra ekibi, bu rakamla dünyada 4. sırada yer sahibi olurken, Premier Lig'de de zirvenin ortağı oldu.

3. Barcelona
       2013-14 sezonunda düşüş yaşadığı konuşulan İspanyol devi, 1 Milyon 150 bin forma satarak dünya 3.'sü oldu. Bu rakam Messi ve Iniesta gibi yıldızlarına sezon başında Neymar'ı da ekleyen Barca için şaşırılacak bir rakam değil.

2. Manchester United
       Sezon içinde yaşananlar itibariyle istenileni veremeyen Manchester United, listenin 2. sırasında bulunuyor. Bu sezon 1 Milyon 400 bin forma satışı yapan Kırmızı Şeytanlar, bunu Robin Van Persie ve Rooney'e borçlu...

1. Real Madrid
       Kuşkusuz dünyada bilinirliği en yüksek kulüp olan Real Madrid, forma satışında zirvenin sahibi oldu. Ronaldo, Bale, Alonso gibi muazzam ayaklara sahip olan Los Galacticos, bu sezon 1 Milyon 410 binden fazla forma sattı.

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder