7 Nisan 2014 Pazartesi

Kıbrıs'ın Yeni Kralı: Emre Özsin

       KKTC Futbol Ligi bizim liglerimize göre zayıf bir lig olarak bilinir, çok göz önünde değildir. Türk medyasında hemen hemen hiçbir haber bulamazsınız Kıbrıs'la ilgili. Yavru vatan derler ama daha çok üvey evlat gibidir KKTC futbolu. Son zamanlarda yavru vatandan bize, bizden yavru vatana yapılan transferler oldu. Ceyhun Eriş, Musa Büyük gibi futbolcular ülkemizden Kıbrıs’a transfer olduğu gibi Kıbrıs’tan da Akhisarspor’da oynayan Kenan Özer, Antalyaspor’da oynayan Joseph Boum gibi oyuncular ülkemize geldi.

       Bugün size KKTC Süper Lig takımlarından Magusa Türk Gücü’nde oynayan Emre Özsin’i tanıtacağız. Emre, 20 Temmuz 1995 yılında Mersin’de doğdu. Babası Mersinli, annesi Kıbrıslı olan Emre, 2010 yılında Kıbrıs’ta Mağusa Türk Gücü’nde futbola başladı. O dönem forma şansı bulamayan Emre, 2.Lig takımı Mutluyaka’ya kiralandı ve orada gol kralı oldu. Sonraki sezon yeniden Mağusa Türk Gücü’ne dönen Emre artık yavaş yavaş forma şansı bulmaya başladı.

REKOR KIRDI
       Bu sezon A2 Ligi’nde muhteşem bir performans gösteren Emre, lig tarihinin gol rekorunu kırdı. 69 gollük A2 Süper Lig gol rekortmeni Erdoğan Murat’ın rekorunu kıran Emre şu anda 76 gole ulaştı. Ligin bitimine daha 2 hafta varken bu rekoru kıran Emre, bu sıralara Ada'da en çok konuşulan isimlerden biri.

AYNI ZAMANDA ASKER
       Kıbrıs’ta 18 yaşında gençler askere gidiyor. Emre, bu sezon bu rekoru kırarken aynı zamanda askerliğini devam ettiriyor. Emre ile bu konuyu konuştuğumuzda "Maçtan önce hiçbir antrenmana çıkmamama rağmen bu rekoru kırmak nasip oldu. Özellikle denetlemeler çok yoruyor askerde. Askerliğimin bitmesine 5 ay kala onbaşı oldum." dedi. Emre’nin askerliğinin bitmesine 3 ay daha var.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ
       Emre’nin teknik özelliklerini izleyenlere sorduğumuzda genel yargı şu oldu: Emre oldukça hırslı. Tekniği, fiziği ve son vuruşları oldukça iyi olan Emre’nin negatif yönü ise topla fazla oynaması. Bencil oynama alışkanlığından vazgeçerse oldukça iyi bir forvet olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

       Emre’nin boyu 1,79 cm, kilosu 74. Emre de Kıbrıs’ta oynayan her Türk genci gibi Türkiye’de forma şansı bulmak istiyor. Bakalım zaman neler getirecek, istediği fırsatı bulabilecek mi? Transfer Merkezi ekibi olarak genç kardeşimize bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyoruz.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder