7 Nisan 2014 Pazartesi

Köşe Yazısı: Mancini ve Yanal

Sinyor Mancini!
Birilerinin Sinyor Mancini‘ye Galatasaray‘ın tarihini öğretmesi gerekir.
Birilerinin Sinyor Mancini‘ye Galatasaray‘ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu öğretmesi gerekir.
Kısacası birilerinin Sinyor Mancini‘ye Galatasaray ‘ın geçmişini, geleceğini, taraftarının beklentisini tam olarak anlatması gerekir.
Yaklaşık 6 aydır oturduğu koltukta elde ettiği tek başarısı Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak olan bir teknik adama birilerinin Türk Futbolu ve Galatasaray hakkında  birçok şeyi öğretmesi gerekir.
Ezeli rakibini kendi sahanda 10 kişi yakalamış bir Galatasaray, 50. dakikadan 90. dakikaya kadar sanki 80’li yıllardaki deplasmana çıkmış bir Anadolu takımı edasıyla oyun oynuyorsa, birilerinin Sinyor Mancini‘ye Galatasaray kulübü başkanı Ünal Aysal ‘ın her konuşmasında belirttiği gibi Galatasaray geleneklerini tamamıyla öğretmesi gerekir.
Karşılaşmanın son dakikalarında Selçuk İnan ile arasında yaşanan diyalog ise Sinyor Mancini‘nin kişiliğini, karakterini, futbol düşüncesini gözler önüne süren en yeni ve en somut örnek olarak değerlendirilebilir.
Sakatlandığını söyleyerek oyundan çıkmak isteyen Selçuk İnan‘a "sahaya gir, yat ve bize zaman kazandır" diyen sözde çok tecrübeli, çok başarılı teknik direktör Sinyor  Mancini‘ye Selçuk İnan‘ın verdiği tepki ise aslında bütün bu anlattıklarımı gözler önüne süren çok büyük ve önemli bir gerçek.
…………
Çaykur Rizespor ve Karabükspor karşılaşmalarında yaptığı oyuncu değişikliklerini kamuoyundaki hiç kimsenin çözememiş olması, takım içindeki sorunlara tam olarak çözüm bulamaması ve bu takımın son 2 yıldan beri oynadığı futbolun onda birini bile sahaya yansıtamaması Sinyor Mancini‘nin  ne kadar başarısız olduğunun kanıtları değil midir?
Veya geldiği ilk günden beri sürekli farklı savunma dizilişiyle  oynaması, bir önceki maç ilk 11 oynattığı oyuncusunu diğer maçta 18 kişilik kadroya almaması Sinyor Mancini ‘nin istikrar diye bir kelimeden  veya olgudan bihaber olmasının da bir gerçeği değil midir?

Bir de bunların yanı sıra ara transfer döneminde yaptığı transferlerin Alex Telles hariç tamamının takıma hiçbir fayda sağlamaması ve özellikle Burdisso gibi bu ülkede PTT 1.Lig seviyesinde bile olmayan  bir oyuncuyu takıma kazandırırken ne düşündüğünü sizde benim gibi fazlasıyla merak etmiyor musunuz?
Bana şu an Sinyor Mancini‘nin takımının  bu yıl için ligi 2. sırada bitirip Şampiyonlar Ligi ‘ne gitmek için mücadele verdiğini söyleyebilirsiniz. Ama bunu söylerken bu mücadeleyi  kendi takımının dörtte biri bütçeye sahip ve stadı olmayan bir takıma karşı verdğini de unutmamalısınız.
Ama her şeye rağmen Sinyor Mancini bu sezon ligi 2. bitirerek kendini başarılı olarak görebilir ve her zaman dediği gibi bu takımı ben yapmadım ve şuan başkasının takımı yönetiyorum da diyebilir.
Yani kısacası  Mancini yukarıda yazdığım sözler ile bu sezonu bir şekilde kendi çapında kurtarabilir ama gelecek sezon eğer Galatasaray ‘ın başında Sinyor Mancini olur ve Galatasaray ‘ı tıpkı bu yıl yönettiği gibi bir Anadolu kulübü olarak oynatmaya devam ederse, gelecek sezonun ikinci yarısında kendi ülkesine dönmüş olur ve Galatasaray ‘da hem şampiyonluk yarışına hem de lig 2.liği pozisyonuna Ocak ayında havlu atmış olur.

Ve son olarak Sinyor Mancini‘den bu kadar çok bahsetmişken Ersun Yanal hakkında da birkaç cümle söylemeyelim mi?
Fenerbahçe’nin başına geçtiği ilk gün basın mensuplarına, birinci biz olacağız gerisini siz belirleyin demesi aslında şu an bu ligin en büyük gerçeği değil midir?
Şu an spor programlarında tıpkı Ersun Yanal ‘ın belirttiği gibi lig ikincisinin kim olacağı tartışılırken, Ersun Yanal‘ın 9 ay önce söylediği bu söz sizce sadece bir tesadüf müdür?
Yoksa tıpkı her beyanında belirttiği gibi benim için sahanın içi önemli diyen, şu ana kadar başında olduğu her takıma ofansif futbol anlayışını benimsetmiş olan, çalıştırdığı her takımda ligi üst sıralarda bitirmiş olan, Türk futboluna Arda Turan, Selçuk İnan, Onur Kıvrak gibi birçok yıldızı kazandırmış olan bir kişinin kazandığı büyük bir zafer midir?

Kararı siz verin.
Bu kararı verirken Sinyor Mancini ‘nin berabere giden maçlarda forvet oyuncusu çıkarıp ön libero aldığını,  Ersun Yanal‘ın ise şu ana kadar oynanan bir çok maçta Kuyt, Sow , Emenike ve Webo ile yani dört forvet oynadığını bir kez daha gözlerinizin önüne getirin.
KORKAKLAR BİN KERE CESURLAR İSE BİR KERE ÖLÜR !
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder