3 Nisan 2014 Perşembe

Scout Raporu: Saleh Gomaa‏

       Saleh Gomaa, 1 Ağustos 1993 yılında Mısır’ın Arish şehrinde dünyaya geldi. Futbola 2010 yılında Mısır'ın ENPPI kulübünde başlayan oyuncu bu takımda 2013 yılına kadar oynadı. ENPPI takımında 2011 yılında A takıma yükselmeyi başaran oyuncu gerçek çıkışını Mısır Milli takımının alt yaş kategorilerinde yaptı. 17 yaşında önce ENPPI formasıyla Mısır liginde ilk profesyonel karşılaşmasına çıkan oyuncu ilk dönemlerde kısa süreler alıyordu. 2011 yılında Kolombiya’da düzenlenen U-20 Dünya kupasına çağrılmayı başaran oyuncu sakatlığına rağmen aldığı kısa sürede özellikle Arjantin karşısında gösterdiği performans ile takımına penaltı kazandıran oyuncu bu maçta göz doldurdu. Daha sonra U-23 takımıyla maçlara çıkan oyuncu, istikrarlı performansını devam ettirdi. U-20 ve U-23 Milli takımıyla 51 karşılaşmaya çıkan oyuncu bu karşılaşmalarda 10 gol atmayı başardı. Mısır A Milli takımıyla da 9 karşılaşmaya çıkan oyuncu bir gol atma başarısı gösterdi. Kulüp bazında ENPPI takımıyla 21 karşılaşmada 1 gol atıp 2 asist yapmayı başardı. Bu sezon başında Portekiz’in Nacional takımına kiralanan oyuncu bu takımda 6 karşılaşmada forma giyen oyuncu oyuna daha çok sonradan giydi.

       Saleh Gomaa’nın gerçek mevkisi orta sahanın ortası olsa da bazen taktiksel değişikliklerden ötürü ofansif orta saha pozisyonunda da oynayabilmekte. Gomaa oyunun iki yönünü çok iyi oynayabiliyor. Savunma ve hücum arasında köprü görevi gören oyuncunun en büyük özelliği saha görüşü ve uzun toplardaki başarısı. Fırsat buldukça uzun top atan oyuncunun vizyonu çok geniş. Her iki ayağını iyi kullanıyor olsa da daha çok sağ ayağını kullanmayı tercih ediyor. Topla buluştuğunda oyunun yönünün çok rahat değiştirebilen oyuncu, savunma arasına havadan ve yerden çok ince paslar atabiliyor. Pas tercihi olarak sürekli ileri oynamayı seven Gomaa'nın oyunun sıkıştığı bölgelerde topun yönünü değiştirmesi rakiplerin oyun dengesini bozuyor. Sahada sorumluluktan kaçmayarak takımına liderlik etmeyi başaran oyuncu savunmaya kadar gelerek oyunu geriden de kurabiliyor.

       Savunma bazında hava toplarında çok iyi olmadığını söyleyebileceğim oyuncunun sert müdahalelerden kaçındığını da belirtebilirim. Topla birlikte iyi bir hıza sahip olan oyuncu, toplu koşuları sıklıkla yapmasa da bu özelliğe sahip. Savunmada ikili mücadeleden kaçmıyor olması önemli artılarından. Pas tercihi olarak ayak içi pası tercih ediyor. Fiziksel olarak devamlılığı düşük olan oyuncunun maç formu ve oynadığı ligin kalitesinden ötürü bu yönlerini geliştirebileceğini düşünüyorum.

       Ülkesinde "Mısırlı Iniesta" olarak tanınan Saleh Gomaa’yı ben Iniesta’ya pek benzetmiyorum açıkçası. Yaratıcılık olarak oyunu daha çok geriden ve uzun toplarla kurmayı sevdiği için Alonso’ya daha çok benziyor bence. Bu kadar değerli oyuncular ile benzer özelliklere sahip olması güzel elbette ama önemli olan kariyer olarak bu isimlere yaklaşabilecek mi? Saleh Gomaa’yı şahsen Kuzey Afrika’nın en iyi orta sahası olarak görüyorum. Oyuncuya şans verildiği taktirde özellikle ülkemizde beğeni toplayacak ve iyi işler başaracaktır. Saleh Gomaa’nın şu an için 600.000 €’luk bir değeri var ve bu değerin artmasını beklemeden oyuncu gözlemlenerek transfer için harekete geçilmeli.

Hazırlayan: Serdar SOYLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder