21 Nisan 2014 Pazartesi

Süper Lig'den Alt Liglere Yolculuk

       Yıllarca Süper Lig'de ter dökmüş hatta Şampiyonlar Ligi'nde bile oynamış bazı oyuncular şimdi neredeler, durumları neler Transfer Merkezi dergisi okuyucuları için araştırdık.
Mehmet Çakır (Ankaragücü)
       1984 Ankara Bala doğumlu olan oyuncu futbola Şekerspor'da başladıktan sonra 19 yaşında Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Göstermiş olduğu performans ile her transfer döneminde 3 büyüklerin peşinde koştuğu Mehmet Çakır, Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde büyük başkan İlhan Cavcav'ın 5 milyon Dolar'dan aşağıya satmam inadı yüzünden 3 büyüklere transferi hiç bir zaman gerçeklememişti. Ligde her zaman adından söz ettiren tecürbeli oyuncu 3 büyükler olmasa da Trabzonspor ve Ankaraspor, Karabükspor, Elazığspor formalarını giymiş, Süper Lig'de 188 maçta 40 gol atmayı başarmıştır. Ayrıca Mehmet Çakır'ın 11 defa U21 Milli takım forması giymişliği de var.

       2012-213 sezonunda formasını giydiği Elazığspor ile 13 lig maçına çıkan tecrübeli oyuncu sezon sonu aldığı ani kararla Türkiye Spor Toto 2.Lig takımlarından Ankaragücü'ne transfer oldu. Lige fırtına gibi başlayan Ankaragücü'nde 25 maçta 5 golü bulunan Mehmet Çakır, son haftalarda alınan başarısız sonuçlardan sonra takımdaki diğer tecrübeli isimlerle birlikte eleştiri oklarını üstüne çekmişti.

Eren Şen (İstanbulspor)
       1984 Almanya Hamburg doğumlu olan oyuncu futbola doğup büyüdüğü şehir olan Hamburg'da başladı. Hamburg SV'de sonra St.Pauli ve İsviçre'nin Thun takımları forma giydi. Thun forması ile 8 maçta Şampiyonlar Ligi'nde oynayan oyuncu, 30 kez de Almanya U16/U20 milli takımlarında forma giydi. Eren Şen 2006-09 yılları arasında Konyaspor, 2009-10 sezonunda Diyarbakırspor ve 2010-11 sezonunda Mersin İdman Yurdu formaları altında toplam 34 Süper Lig maçına çıkıp 3 gol attı. 2011-12 sezonunda İran'nın FC Paykan takımına transfer olan oyuncu, takımının 2.Ligden İran Süper Ligi'ne yükselmesinde büyük rol oynadı.

       Menajerinin gazabına ugrayan oyuncu, İran ekibi FC Paykan'dan alacaklarını alamayarak vatan topralarına dönüş yaptı ve İstanbulspor kulüp başkanı Ömer Sarıalioğlu ile olan dostane ilişkilerinden dolayı 2012-13 sezonu devre arasında sıkıntılı bir transfer sürecinden sonra İstanbulspor'a transfer oldu. İstanbulspor ile 25 lig, 7 Türkiye Kupası maçına çıkan Eren Şen'in ligde 8 golü bulunuyor. 3.Lig'de yaş kontejanı olması sebebi ile bu sezon İstanbulspor'un bir üst lige çıkamaması durumunda oyuncu serbest kalacak.

Erhan Namlı (Bayburt İl Özel İdarespor)
       Futbolun evliya çelebisi, ilerlemiş yaşına rağmen halen futbol aşkı ile yanıp tutuşan, gençlerin hızına yetişemedikleri bir isim Erman Namlı (40). Futbola Ankara Demirspor'da başlayan Erhan Namlı, Vanspor, Denizlispor, Trabzonspor, Galatasaray, Elazığspor, Çaykur Rizespor, İstanbulspor ve ismini sayamadığımız birçok kulüpte forma giyerek sahaların vazgeçilmez isimleri arasına girmiştir. Süper Lig'de 254, PTT 1.Lig'de 15, 2.Lig'de 253, 3.Lig'de 73, Türkiye Kupalarında 37 ve şu an liglerin bitimine 3 hafta kalan Bölgesel Amatör Lig'de 24 maça çıkmıştır. Formasını giydiği Bayburt İl Özel İdarespor grubunu lider tamamlayarak 3.Lige yükselme maçlarına oynamaya hak kazanmış durumda. Erhan Namlı'nin gelecek sezon için düşünceleri planları futbolseverler tarafından merakla bekleniyor.

Yasin Çakmak (Giresunspor )
       1985 Rize doğumlu olan oyuncu, futbola birçok Rizeli gibi Çaykur Rizespor alt yapısında başladı. Çaykur Rizespor forması altında başarılı maçlar çıkaran Yasin Çakmak, bu performasının karşılığını 2007-08 sezonunda Fernerbahçe'ye transfer olarak almış oldu. Fenerbahçe'de Çaykur Rizespor'da göstermiş olduğu performansından uzak bir görüntü çizen genç oyuncu çok fazla forma şansı bulamadığı Fenerbahçe'de Bilica ile takas edilerek Sivasspor'a gönderildi. Daha sonra sırası ile Denizlispor ve Giresun formaları giydi.

       Son yıllarda yaşadığı aile sorunları ve diğer nedenlerden dolayı gittiği takımlarda forma şansı bulamayan oyuncu Süper Lig'de 130, Türkiye Kupası'nda 23, PTT 1.Lig'de 39 maçta forma giydi. Zamanında U20 ve U21 takımlarında toplam 19 defa milli formayı giymişti. 2013-14 sezon başında kadro dışı bırakılan Yasin Çakmak, teknik direktör Mehmet Birinci'nin göreve gelmesiyle affedilerek antremanlara çıkmaya başladı fakat Giresunspor ile henüz hiçbir lig maçına çıkmadı.

Gürhan Gürsoy (Hatayspor)
       1987 Bulgaristan Kırcaali doğumlu olan oyuncu, Bulgaristan'da başladığı futbol hayatına 2003-04 sezonunda Adanaspor'a transfer olarak Türkiye'de devam etti. Adanaspor'daki performansı ile Fenerbahçe alt yapı hocalarının dikkatini çekmeyi başaran Gürhan Gürsoy, 2004-05 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de PAF takım ve A takımda görev alan oyuncu sırası ile Sivasspor ve Antalyaspor ile toplamda 57 Süper Lig maçına çıktı. 2010-11 sezonunda transfer olduğu Ankaraspor'un küme düşürülmesiyle Ankaraspor'un pilot takımı Bugsaşspor'a kiralanan Gürhan, bu tarihten itibaren kariyerine 2. Lig'de devam etti. Daha sonra Göztepe ve Hayatspor'da forma giyen oyuncu, şu an takımı Hatayspor'da kadro dışı kalmış durumda. Spor Toto 2. Lig'de 62, PTT 1.Lig'de 17 maça çıkan Gürhan, zamanında 77 defa Genç Milli takım forması giymişti.

Aydın Tuna (Vefaspor)
       1978 yılında Bulgaristan'ın Varna şehrinde doğan Aydın Tuna göçmen bir ailenin çocuğu. Futbola Beşiktaş alt yapısında başlayan Aydın Tuna, sırasıyla Denizlispor, Sakaryaspor, Dardanelspor, Orduspor formaları giydi. Beşiktaş'ta oynadığı dönemde geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Aydın Tuna, ülkemizde gençlere olan güvensizlik nedeni ile Süper Lig'de çok fazla forma şansı bulamayan diğer isimler gibi alt liglerin yolunu tuttu. Süper Lig'de 13 maç, PTT 1.Lig'de 139 maç, Spor Toto 2.Lig'de 89 maça çıkan tecrübeli oyuncu 2012-13 sezonunda amatöre döndü. Bölgesel Amatör Lig'de Silivrispor, Büyükçekmecespor ve Vefa formaları giyen Aydın Tuna, 2013-14 sezonunda Vefaspor'da alınan kötü sonuçlar sonrasında kadro dışı bırakıldı fakat yönetim ve teknik ekibin aldığı karar ile 2 ay sonra affedilerek tekrar forma giymeye başladı. Aydın Tuna BAL Ligi'nde 40 maça çıkarak Süper Lig'den amatöre dönen oyuncular arasında en fazla forma giyen oyuncu oldu.

Veysi Öz (Ümraniyespor)
       1985 yılında Mersin'de doğan Veysi Öz, futbola Elazığspor alt yapısında başladı. Süper Lig'de Elazığspor forması ile 3 maça çıkan oyuncu sırası ile İzmirspor, Adana Demirspor, Kahramanmaraşspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Sancaktepe Belediyespor ve Ümraniyespor formalarını giydi. Spor Toto 2.Lig'de 93 maç ve Spor Toto 3.Lig'de 173 maçta oynayan Veysi, 4 defa da genç milli takımda forma giymişti. Devre arasında transfer olduğu Ümraniyespor'un liglerin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi ile kariyerine 3.Lig şampiyonluğu yazdıran tecrübeli oyuncu, transferin gözde isimleri içinde yer alıyor.

Röportaj: Haydar BULACA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. Harika bir yazı dizisi olmuş ellerinize sağlık haydar bey.

    YanıtlaSil
  2. başgan eline saglik güzel olmuş

    YanıtlaSil