30 Mayıs 2014 Cuma

1. Lig'e Son Bilet!

       Profesyonel liglerde son “şampiyon” 31 Mayıs'ta oynanacak olan maçta belli olacak. Çoğu taraftarın gönlünden geçen Ankaragücü-Göztepe finali gerçekleşmedi; hatta bu iki takımdan birisi bile play off finaline kalamadı.

       Diyarbakır BŞB’yi iki maçta da 1-0, Ankaragücü’nü ise 1-0 ve 3-2’lik skorlarla mağlup ederek adını play off finaline yazdıran Alanyaspor ile Yeni Malatyaspor’u 4-1 mağlup edip 1-0 mağlup olan, Göztepe’yi 2-0 yenen ve son maçta 3-1 yenilmesine rağmen finale yükselen Hatayspor karşı karşıya geliyor.

       Hatayspor, 2. Lig Beyaz Grup’ta 63 puan topladı ve grubunu 3. sırada bitirdi. 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldığı bu süreçte 50 gol atarken kalesinde 30 gol gördü. Grubunda en çok gol atan ve en çok gol yiyen üçüncü takım olarak hayli nötr bir görüntü çizen bordo beyazlılar; geçtiğimiz yıl da play off finali görmüş, Fethiyespor’a yenilmişti.

       Alanyaspor ise 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezonu 2. sırada bitirdi. Topladığı 72 puanı 22 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyetle elde etti. Attığı 76 golle de grubunun en çok gol atan ikinci takımı konumunda kapattı sezonu. Geçtiğimiz sezonlarda hep 35-45 puan çıtasında yer almış olan Alanyaspor’un bu sezonki yükselişi taktire şayan.

       Hatayspor’un en golcü oyuncuları 9 gollü Güney Atılgan, 7 gollü Ömer Bozan ve 6 gollü Gürhan Gürsoy. Hatayspor’u play-off serisinde sırtlayan golcüler ise üçer gollü İbrahim Taylan Uzunoğlu ve Halil Karataş oldu. Bu isimlerin yanı sıra Ömer Bozan da gol atma başarısı gösterdi. Halil Karataş ikisi penaltıdan üç gol attığı 4-1’lik Yeni Malatyaspor maçında yıldızlaştı.

       Alanyaspor’un golcüleri 15 gollü Emre Akbaba, 14 gollü Gökhan Kaba ve 12 gollü Aydın Çetin. Alanyaspor’da play off serisi boyunca Ankaragücü’ne dört gol atarak takımının finale yükselmesinde doğrudan pay sahibi olan Aydın Çetin parladı. Aydın haricinde Kerem Gülbahar ve Timuçin Aşçıgil de birer gol kaydetti.

       Bu iki takımın yapacağı karşılaşmada şüphesiz golcüler haricinde kalecilere de çok iş düşecek.

       30 yaşındaki, Of doğumlu Fatih Öztürk bu sezon Hatayspor kalesinde 17 maça çıktı. (Play off’larda 3, Türkiye Kupası’nda 2, ligde 12) Kalesinde 13 gol görürken, bu maçların yedisinde kalesinde gol görmedi. Finalde oynaması muhtemel diğer kalecisi Ömer Kısa ise play off’larda bir tek Yeni Malatya’yı 4-1 yendikleri maçta forma giydi. Ligde yedi maçta kalesini gole kapatan Ömer bu süreçte toplam 20 maçta forma giydi. (1 play off, 1 Türkiye Kupası, 16 lig maçı)

       Alanyaspor’un 29 yaşındaki Aydın doğumlu kalecisi Haydar Yılmaz ise dördü play off, 26 maçta forma şansı buldu. Bilhassa play off’larda kalesinde adeta devleşerek dört maçta sadece iki gol yedi. Ligin ilk yarısında 17 maçta da forma şansı bulan Yılmaz, bu maçlarda da sadece 14 gol yemişti. Play off finalinde oynama şansı çok yüksek.

       Birinci Lig’e son bileti kim alacak hiç belli olmaz; son yıllarda kağıt üzerinde favori olanların finalden eli boş döndüğünü çok gördük. Bu bağlamda bakıldığında Hatayspor’un şansı çok yüksek!

Hazırlayan: Alper KAYA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder