11 Mayıs 2014 Pazar

Köşe Yazısı: Manisaspor ve Emre Başkan

       Sezon başında yazdığım, söylediğim, düşündüğüm şekilde bir sezon geçti Manisaspor için. Kadrosu, taraftarı, hocası belli bir seviyedeydi ve bu nedenle bu sezon alabileceği en büyük başarı ilk 6 içerisinde yer almak olacaktı.

       Manisaspor ‘un bu sezon ilk 6 içerisinde olamamasının birçok sebep ile açıklayabiliriz. Ama en gerçekçi sebep olarak Kemal Özdeş hocayı göstermemiz sanırım yanlış olmayacaktır. Daha sezon başında biz bu ligden direkt çıkarız şeklinde bir açıklama yaparak takıma yanlış bir hedef koydurarak başlayan hatalar zinciri,  ilerleyen haftalarda artarak devam etti. Takımın sahaya yansıttığı anlayışı sürekli değiştiren Kemal Özdeş takımına ligin ilk 6 haftası ofansif bir futbol oynattı. Karşıyaka maçı ile başlayan yenilmezlik serisinde ise takımına savunma ağırlıklı futbol oynatan Özdeş ikinci yarı bu anlayışından bir kez daha vazgeçti.

       Bütün sezon boyunca Kemal Hoca‘yı anlamaya çalışsam da ilk 6 hafta boyunca gelen başarısız sonuçların ardından, ligin ikinci yarısında tekrar o anlayışla oynamanın mantığını, Galatasaray‘ın Manisaspor‘dan transfer etmiş olduğu Oğuzhan Kayar‘a çok komik dakikalar vermesini, Murat Gürbüzerol, Hakan Turan ve Barbaros Barut konusundaki anlamsız ısrarlarını sanırım hayatımın sonuna kadar anlayamayacağım.

       Manisaspor taraftarına gelecek olursak ise şehrin büyük bir bölümünün sadece skor taraftarı olduğunu söyleyebilirim. Kötü günde takımını yalnız bırakan, bırakın yağmur yağmasını çok az rüzgar esse bile stada uğramayan sözde Manisaspor taraftarları var Manisa şehrinde. Ben buradan Manisaspor‘un her maçında aynı coşkuyu gösteren, takımla beraber sevinip takımla beraber üzülen stattaki herkes otururken bir dakika bile susmayan açık tribünde oturan Tarzanlara yürekten teşekkür ederim.

       Gelelim son olarak Manisaspor yönetimine. Bu takım batar, ligden çekilir, kayyuma devredilecek söylentileri arasında takımı devraldılar. Üzerlerinde olan ağır borç yükünü bir nebze de olsa hafifletmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. PTT 1.Lig’deki birçok takımın yarı bütçesinin de altında imkanlar ile kadro kurup geçen sezon Süper Lig ‘i sadece 1 maç ile kaybettiler.  Altyapı oyuncularına çok büyük bir değer vererek yeni bir yapılanmaya gittiler. Aslında kısacası, Manisaspor‘un bir Sakaryaspor bir Kocaelispor olmasını ellerini taşın altına sokarak engellediler. Evet tabii ki teknik anlamda birçok hata yaptılar. Yanlış transferler de oldu, yanlış hoca seçimi de oldu.  Ama Manisaspor ‘un geleceğini tehlikeye atacak hiçbir hata yapmadılar.

       Tribünden yetişen, diğer başkan profillerinin tam aksine gayet mütevazi ve taraftarla iç içe olan, taraftarın "Emre Abisi" Emre Hasgör kongrede aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklamanın kendi kararı mı yoksa başkalarının isteğimi olduğu henüz bilinmese de Manisaspor‘un Emre Başkan‘a, Manisaspor taraftarlarının da Emre Abisine ihtiyacı var.

       Manisa şehrinin önemli futbol adamlarından olan çok sevdiğim bir ağabeyimin sözü ile yazımı noktalamak istiyorum. "Kaybedeceksen de sandıkta kaybet Emre Başkan"...

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder