10 Mayıs 2014 Cumartesi

3.Lig Play-Off Röportajları (3)

       Spor-Toto 2.Lig'e çıkacak son 3 takımı belirleyecek 3.Lig Play-Off maçları öncesinde 12 takımın teknik direktörlerine play-off'la ilgili görüşlerini sorduk. Yazı dizimizin üçüncü bölümünde 4 röportaj sizlerle, buyurun hep birlikte okuyalım.

Nihat Balan (ANKARA DEMİRSPOR)
       Uzun bir süreçten sonra 4 takım play-offlara kaldık. Bizim dışımızdaki diğer 3 takım bizden 3-4 kat fazla bütçeyle takım kurdular. Biz mütevazi düşünceyle, mütevazi kadro kurduk. Ligin başında bizden istenilen kalıcı olmamızdı. Herkesin beklentisi de bu yöndeydi ama çok şükür sene sonu play-offlara girdik ve 2.Lig’e çıkma şansımız devam ediyor. Kısıtlı kadroyla sene boyu devam ettik. Futbolda başarılı olmak için profesyonellik, özveri ve mental bakımdan hazır olmak gerekiyor. Takımımızı mental olarak hazır tutmaya çalışıyoruz. Biraz da şans işi futbol tabii ki. 364 gün iyi olursun 1 gün kötü olursun, o gün maç günüyse elenirsin. Bizi motive eden bir diğer etmen play-offa kaldığımız rakiplerimize karşı 2. yarıdaki maçlarda galip gelmiş olmamız. Ama hiç kolay maçlar olmayacağını da biliyoruz. Buradan herkese başarılar diliyorum, fair-play havasında geçen bir play-off olmasını diliyorum. Allah sakatlık, kaza bela vermesin.

Taner Taşkın (MENEMEN BELEDİYESPOR)
       Dört kıymetli takım play-offlara kaldı. Bizim grup diğer iki gruba nazaran daha zor, dengeli takımlar var. Yarış son haftaya kadar devam etti ve yarışın sonunda 1. olarak Keçiörengücü çıktı. Play-offlar tarafsız sahada ve tek maç oynanacak, tek maçlar çok zor. Ben dört yıldır takımımızın başındayım, Yeni Malatyaspor’a penaltılarla kaybettiğimiz bir maç vardı. Play-off havasını, zorluğunu hepimiz biliyoruz. Bence bizim ilk maçlar final maçlarından daha zor oluyor. Final maçlarında psikolojik olarak hangi takım hazırsa o üst lige çıkıyor. Psikolojik olarak hazırlamada ilk görev biz antrenörlere düşüyor. Antrenörlerden, teknik heyete, futbolculara takımın belli bir havaya girmesi gerek başarının gelmesi için. Barcelonalı futbolcu Gerard Pique’nin şu tarz bir söylemi vardı yanlış hatırlamıyorsam; "Futbolun %90’ı psikolojidir." Gerçekten de durum böyle.b Oyuncuları psikolojik olarak hazırlamadan başarıya koşmak zor. 25 tane değişik coğrafyalardan gelmiş, aile terbiyesi almış çocuğu elinize veriyorlar. Bunları harmanlayan başarılı oluyor. Yine buradan sizin aracılığınızla onursal başkanımız Tahir Şahin’e de teşekkür ediyorum. Kendisi sezona başlarken kalıcı olmamız gerektiğini söylemişti. Seçimlere de giren başkanımız, orada da kazandı. Bize her zaman destek verdi. Sene başında kurduğumuz kadro gerçekten çok cüzi miktarlara kuruldu. Özellikle bu ligden anladığım şudur ki "Çok büyük para harcamak, başarı getirmez. Doğru para ve doğru adamlarla başarıyı yakalarsınız." Ben sizin aracılığınızla tüm takımlara başarılar diliyorum. İyi olan kazansın.


Turgut Kul (ELİBOL SANDIKLISPOR)
       Zorlu bir grubun ardından play-off’a kalan 4 takımdan biri olduk. Birçok yüksek maliyetle kurulan, kaliteli takımların arasından sıyrıldık. Bu başarıda futbolcu kardeşlerime, teknik heyetime, benden önceki hocalarımıza ve teknik heyetlerine, devre arası takımdan ayrılan oyunculara, emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bizden önceki hocamızın play-offa kalmadaki katkısı çok büyük. Biz son haftalarda geldik, play-offları oynamak bize kısmet oldu. Futbolcuların kaliteli olması gerçekten önemli. Bize desteğini esirgemeyen konaklama, tesis açısından gerekeni yapan ilçemizin kaymakamı Faik Arıcan’a,maçlarımız için ilçemizden otobüs kaldıracak olan, yanımızda olan belediye başkanımız Mustafa Çöl’e, kulüp başkanımız ve yönetim kuruluna, Elibol başkanı ve kulübümüzün onursal başkanı İsmail Elibol’a teşekkürlerimi sunarım. Rakiplerimiz cidden çok güçlü. Play-offa kalan tüm takımlar üst lige çıkmayı hak etmiştir bence. Hepsinin gücünün farkındayız ve saygı duyuyoruz.Onlara da play-off’ta başarılar diliyoruz, inşallah kazanan biz oluruz. Taraftarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz ve maçlarımıza bekliyoruz. İnşallah sıkıntısız, fair-play ruhu içinde güzel bir play-off izleriz.


Recep Aydemir (KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESPOR)
       Dört takımın da amacının TFF 2.Lig olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz kadromuza güveniyoruz ve üst lige çıkacağımıza inanıyoruz. Belki daha önceden çıkabilirdik ama maalesef kaybettiğimiz puanlar buna engel oldu. Puan kaybetmemize neden olan etmenlerden birisi sakatlıklar. Ön tarafta yaşanılan sakatlıkların yerini kolay kolay dolduramıyorsunuz, bu da rakip kaleye gitmenize büyük bir engel teşkil ediyor. Puan kayıplarında bir diğer etmen de hakemler. Sizin aracılığınızla birkaç cümle söylemek istiyorum. Hakemlerin iyi niyetinden kesinlikle şüphe duymuyorum ancak sırf kurala göre de maç yönetilmez. Futbolun ruhu vardır ki bu sezon hakemlerimiz bu konuda yetersiz kaldı. Bazı durumlarda oyuncunun niyetini anlarsınız. Gerektiği yerde iki takım oyuncusun hal ve hareketlerine göre davranmak lazım. İlk yarıda hakemlerimiz genel anlamda yetersizdi maalesef. Takımımız psikolojik olarak play-off maçlarına hazır. İnşallah bu yolun sonunda şampiyon olacağız. Sene içinde bizi destekleyen önceki belediye başkanımız, şimdiki belediye başkanımız, yönetimimiz, taraftarımıza kısacası bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah onlara kupa getirerek, gereken neyse yapacağız. Diğer takımlara başarılar diliyorum. Allah sakatlık vermesin.

 Röportajlar: Yakup ATEŞ / Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder