1 Mayıs 2014 Perşembe

PTT 1. Lig Panorama | 37. Hafta

       Ligin bitimine 2 hafta kala oynanan maçlarda, heyecanın yüksek olduğu müsabakalar yaşandı. Süper Lig'e yükselecek ikinci takım için kıyasıya mücadele eden Orduspor, yakın rakibi Ankaraspor'u mağlup edip bu yarışta play-off'a itti. Balıkesirspor ise bir alt lige düşmeyi haftalar önce garantileyen Kahramanmaraşspor karşısında ecel terleri döktü fakat son anda da olsa kazanıp Süper Lig'e yükselecek ikinci takım olmak için yolunu kendi çizecek pozisyona geldi. Ligin alt tarafında heyecan en az üst tarafı kadardı. 1461 Trabzon takımı İstanbul BBSK'ne mağlup olup alt lige düşen bir diğer takım oldu. TKİ Tavşanlı Linyitspor birkaç yıl üst üste düşme tehlikesi yaşadıktan sonra bu hafta G.Antep BŞB.Spor'a mağlup olup ligden düşen diğer takım oldu. Heyecanın en yüksek olduğu maçlardan biri Fethiyespor-Boluspor müsabakasıydı. Fethiyespor aldığı galibiyet ligi şansını son haftaya taşımayı başardı. Boluspor son hafta sahasından Tekden Denizlispor ile, Fethiyespor ise G.Antep BŞB.Spor ile deplasmanda karşılaşacak. Ligden düşecek son takımın belirleneceği maçlar aynı saatte oynanacağı için maçların bitiş düdüğünde lige veda edecek son takım belirlenmiş olacak. 

Haftanın Takımı: Orduspor
Haftanın Teknik Direktörü: Engin İpekoğlu (Fethiyespor)
Haftanın Futbolcusu: Anıl Taşdemir (Orduspor)
Haftanın Formsuzu: Ramazan Sal (Ankaraspor)
Haftanın Gölü: Ali Tandoğan (Mersin İ.Y.) Tayfun (İstanbul BBSK)

Karşıyaka 2-3 Bucaspor
       Ligde hedefi kalmayan iki İzmir takımının mücadelesinde her iki takımda tüm gücünü ortaya koydu ve kazanmak için yüksek tempo bir oyun ortaya koydu. Bucaspor Emre Şahin ile öne geçecek golü buldu, fakat savunma arkasına atılan topta Bucaspor kalecisi Çağlar hamle hatası yapınca penaltı ve kırmızı karta sebebiyet verdi. Karşıyaka takımı penaltıdan yararlanamayınca kalesinde ikinci golü gördü. İlk yarının bitimine yakın Hüseyin ile bulduğu gol ikinci yarı için umudunu artırdı. İkinci yarı hakemin kontrolü kaybetmesi ve olaylara çok hakim olamaması birçok tartışmaya neden oldu. Maçın bitimine yakın Zafer'in golü ve Karşıyaka'lı oyuncular Burak ve Ali'nin atılması Yusuf hocanın müsabakayı terk etmesine neden oldu. Burak'ın her pozisyonda hakemin yanında olması ve itirazlarda bulunması kartın çıkmasını kaçınılmaz kıldı.

Tekden Denizlispor 3-1 Adana Demirspor
       Ekonomik sorunlar, teknik direktör değişiklikleri ve en son oyuncuların antrenman boykotu görüldüğü iki takımda sezon tam bir hayal kırıklığı ile geçti. Tekden Denizlispor'un ligde kalması bu sezon için bir başarı fakat Adana Demirspor'un içinde bulunduğu durumdan çıkıp yeniden hedefe bir takım kurması zor görünüyor. Tekden Denizlispor'da devre arası alıp çok fazla forma şansı bulamayan Ümit Tütünci'nin de gol bulduğu haftada diğer goller Barış ve Yordanov'dan geldi. Adana Demirspor'un ise tek golünü Mehmet Eren Boyraz buldu. Mehmet Eren'in yeni sezon için birçok takımın transfer listesinde olduğunu belirtmekte yarar var. Sezon boyuncu gösterdiği performans bunu sağladı.

Fethiyespor 2-0 Boluspor
       Haftanın en önemli müsabakalarından biriydi ve Boluspor buradan alacağı sonuç ile ligin düşme hattını belirleyebilirdi. Fakat Boluspor'un temel problemlerinden biri de takım halinde katı savunma yapmayı başaramamaları, bununla beraber savunmada bireysel hataları fazla yapmaları. Fethiyespor son iki hafta yaşadığı kaleci probleminden sonra bu hafta kaleyi Fırat'a teslim etti ve kalede bir problem yaşamadılar. Fethiyespor maç boyuncu kanatlardan dip çizgiye kolay indi ve attıkları gollerde de bunu iyi yaptıklarını gösterdiler. Onur'un attığı golde dip çizgiye inen oyuncu için Boluspor oyuncuları kale içine koşu yapınca dışarıda Onur çok boş kaldı ve tek vuruşla gol yapmayı başardı. İkinci yarı Boluspor gol yollarında başarılı olamayınca kalesinde ikinci golü gördü ve kalan dakikalarda Fethiyespor skoru korumak için gerekli mücadeleyi gösterdi. Ligin son haftası iki takım içinde müthiş bir heyecan ve mücadeleye sahne olacak, bu ligde görmek istediğimiz iki takımdan birinin lige veda edecek olması bizleri şimdiden üzmüş durumda.

Kahramanmaraşspor 1-2 Balıkesirspor
       Kahramanmaraşspor neredeyse ligin kaderine etki edecek bir sonuca imza atıyordu. Ligden düşmeyi haftalar önce garantilemiş ve geçen hafta onan maçtan sonra birçok oyuncusu ile yollarını ayırmış bir takımın ortaya koyduğu mücadele ve sergilediği futbol haftaya damgasını vurdu. Maçın henüz başında Razack ile bulduğu gol, Balıkesirspor takımın planlarını değiştirdi. Maça damga vuruna olumsuzluklardan biri öne geçen ev sahibi takımın ortaya koyduğu olumlu futbola rağmen taraftarı tarafından ağır hakaret ve küfürlere maruz kalması, taraftarın tepkisi bu futbolun neden daha önceki haftalarda ortaya koyulmadığına yönelikti. Bu aslında bize ve taraftara ders çıkaracak bir olay aynı zamanda, yeni transfer sezonu lig bitince başlayacaktır yine ve taraftar yönetimden yine isimi oyuncu transferi isteyecektir, bu gerçekleşmeyince tepki koyacaktır, oysa bu gösterdi ki isimli hoca veya oyuncudan çok yapıya uygun transferlerin yapılması başarıyı getiriyor. Balıkesirspor'un son beş dakikada bulduğu goller, Süper Lig'e avantajı hale getirdi. Kahramanmaraşspor için bu hafta detaylı bir yazı sitemizde yayınlanacak.

Manisaspor 3-4 Samsunspor
       Play-off için mücadele eden takımlar son haftalarda çok puan kaybetmelerine rağmen play-offa en yakın olan takım Manisaspor da maç kazanamayınca bir türlü kendisini o mücadelenin içinde bulamadı. Maçın ilk golü Fuchs'un sağdan fevkalade şık ortasına dokunan Manisaspor golcüsü Perovic'ten geldin. Samsunspor ofansif gücü daha yüksek oyuncuları tercih etmenin faydasını kısa sürede gördü ve Taha ile bu gole karşılık verdi. Yağmur suyunun toplandığı sahada top sürmenin zorluğunu her iki takımda yaşadı, bunun için kenardan ortalar ve uzaktan şutlar maça etki etti. Kenardan gelen ortaya iyi vurun bu defa Musa Aydın oldu ve takımını deplasmanda öne geçirdi. Maçın ikici yarısında Musa Sinan'dan görmek istediğimiz bir performans ile topu çizgiye taşıdı ve içeri çıkardığı topa Adilovic çok düzgün bir vuruş ile farkı ikiye çıkardı. Bu asiste attığı golü de ilave ederek haftayı iyi bir performans ile bitirmiş oldu. Kalan dakikalarda Abdülkadir damgasını vurdu. Abdülkadir bu sezon aynı güzellikte attığı üçüncü kafa golü oldu, ardından ceza sahası üzerinde düzgün vuruşu ile farkı bire indirdi. Samsunspor play-off önce moral bulmuş oldu.

Mersin İdmanyurdu 1-1 Şanlıurfaspor
       Sonuçtan çok ortaya konulacak futbola yoğunlaştığımız maçlardan biriydi. İlk yarıda çok fazla pozisyonun görülmediği maçta Ali Tandoğan serbest atıştan haftanın en güzel golünü buldu. İkinci yarıda her iki takımda birçok pozisyon buldu. Şanlıurfaspor Volkan ve Zenke ile pozisyonlar bulurken, ev sahibi takım uzaktan şutlar ile gol bulmaya çalıştı. Zenke'nin soldan taşıyıp ortaya çıkardığı top haftanın güzel hareketlerinden biriydi. Sezer'e sadece dokunmak kaldı ve sahadan her iki takım birer puan ile ayrılmış oldu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor 1-2 Gaziantep BŞB.Spor
       Ligde kalma mücadelesi veren diğer iki takımın müsabakasında kazanan deplasman takım Gaziantep BŞB.Spor oldu ve aldığı bu galibiyet TKİ Tavşanlı Linyitspor'u bir alt lige düşürdü. Azuka'nın soldan taşıdığı topla yaptığı etkili orta Serdar'a golü getirdi. Maç boyuncu çok gergin ve yakın mücadele ile geçen maçta her iki takımdan birçok oyuncuya kart çıktı. İkinci yarıda Vedat hamle hatası yapınca rakibine sert girdi ve direkt kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. Buna rağmen, Azu etkili oyununu gol ile süsledi ve takımını iki farklı skor ile öne geçirdi. Bu gole Özgür Can karşılık verdi ancak maçta başka gol gelmeyince bu mağlubiyet ev sahibi takımı bir alt lige düşürdü.

Orduspor 3-1 Ankaraspor
       İkinci takım olarak Süper Lig’e doğrudan yükselmek için mücadele eden iki takımın mücadelesinde kazanan en sahibi takım Orduspor oldu. Hüsnü Özkara ilk maçına galibiyet ile başlamış oldu. Orduspor kalecisi Aliaşan'ın yaptığı uzun degajda Abdullah ve Ramazan'ın yaptığı büyük hatalar Anıl'ı kaleci ile baş başa  bıraktı ve Anıl düzgün bir vuruş ile takımın öne geçirdi. İkinci yarıda Subasic farkı ikiye çıkardığında aşırı sevinç ve üzüntü aynı anda sahayı kapladı. Ankaraspor tartışmalı bir pozisyonda bulduğu penaltı ile farkı bire indirdi. Gol yollarında problem yaşamaya devam edenci. Maçın bitimine yakın Anıl kaleci ile baş başa kaldı ve Ankaraspor kalecisi Ercüment ancak penaltı ile Anıl'ı durdurabildi. Abdullah'ın kaleye geçtiği penaltıda Anıl gol yapmakta zorlanmadı ve Ankaraspor'un ikincilik şansını yok etti.

İstanbul BBSK 2-1 1461 Trabzon
       Şampiyon Karadeniz takımına acımadı ve 1461 Trabzon aldığı bu mağlubiyet ile bir alt lige düşmüş oldu. İstanbul BBSK, Sedat hariç tüm oyuncularında rotasyona gitti buna rağmen sahada çok iyi bir takım ve oyuncu grubu vardı. İlk yarıda goller gelmeyince 1461 Trabzon umutlarını ikinci yarıya taşıdı. Tayfun uzaktan etkili ve şık vuruşu ile takımını öne geçiren gollü buldu. 1461 Trabzon gol yollarında etkili olamayınca ikinci gol geldi ve umutlar tükendi. Skoru belirleyen gol maç biterken Mustafa'dan geldi. 1461 Trabzon takımı için detaylı yazıyı bu hafta sitede okuyabileceksiniz.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder