5 Mayıs 2014 Pazartesi

Röportaj: Mehmet Tosun (Batman Petrolspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Batman Petrolspor'un başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Tosun. Futbola Beşiktaş altyapısında başlayan 21 yaşındaki genç yetenek Kasımpaşa'da forma giydikten sonra Eyüpspor'da profesyonel olmuş ve bu sezon devre arasında Batman Petrolspor'a kiralanmıştı.

Merhabalar Mehmet, futbola nasıl başladın? Profesyonel bir oyuncu olana kadar süreç nasıl gelişti?
        Birçok çocuk gibi küçük yaşlardan itibaren mahallede arkadaşlarımla futbol oynuyordum, futbolu çok seven bir çocuktum. Okul takımında oynarken başarılı olup İstanbul Şampiyonu olmuştuk. Ondan sonra Beşiktaş altyapısına girdim ve gerçek anlamda futbola burada başlamış oldum. Beşiktaş'ta oynamak benim çok büyük bir başarı ve farklı bir heyecandı. Orada belki de hayatımın en güzel günlerini geçirdim, çok özel anılardı benim için.

Ailenin futbola başlaman ve devam etmen konusundaki tavrı nasıldı? Seni bu konuda desteklediler mi?
        Evet desteklediler. Özellikle babam hep yanımdaydı, her maçımda gelirdi. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Buradan bir kere daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Altyapılardaki hocalarının arasında en çok hangilerinin emeği vardır senin üstünde, gelişimine hangileri katkıda bulundu sence?
        Beşiktaş'ta oynarken Mehmet Bulduk hocam, Kasımpaşa'da oynarken Oktay Ocak hocam çok ilgilenirdi benimle. Behzat Kaya hocam ve son olarak Önder Karaveli hocam çok şey kattılar bana, Allah hepsinden razı olsun. Şu anki hoca Durmuş Ali Çolak ile de çok iyi anlaşıyoruz.

İlk profesyonel imzanı Eyüpspor'da attın ve burada 3 sezon forma giydi. Eyüpspor'da yaşadıklarını bize anlatır mısın?
        İlk imzamı attığımda çok heyecanlıydım, büyük bir camiaya gelmiştim ve takımda çok önemli oyuncular vardı. İlk sezonumda Ahmet Dursun, İlyas Kahraman, Murat Şahin gibi önemli isimlerle beraber oynamak bana çok şey kattı.

Futbol hayatında dönüm noktası diyebileceğin bir olay yaşadın mı hiç?
        Evet, ilk sezonumda gayet iyi giderken çok şanssız bir şekilde sakatlık yaşadım. Çapraz bağlarım kopmuştu, her şey iyi giderken bunu yaşamak çok üzmüştü beni. Tam iyileşip kendime gelmişken tekrar çapraz bağlarım koptu. Futbol hayatım bitmiş gibi birşeydi ama yılmadım, çok çalıştım ve şimdi çok şükür hiçbir sıkıntım yok. O iki yıl benim için çok sıkıntılı geçtim ama ailem hep yanımdaydı.

Hangi mevkiide oynuyorsun, sahada kendini en verimli gördüğün pozisyon nedir?
        Orta sahada ön libero oynuyorum genelde ama ileriye dönük oynadığımda takımıma daha çok katkı sağladığımı, daha verimli olduğumu düşünüyorum.

Batman'da kiralık oynuyorsun ve futbolcuğun bir parçası olan gurbettesin. İdman ve maçlar dışında neler yapıyorsun, zamanın nasıl geçiyor?
        Takımda iyi anlaştığım arkadaşlarım var, onlarla zaman geçiriyorum. Bowlinge, sinemaya gidiyoruz vakit buldukça. İyi vakit geçiriyorum arkadaşlarımla.

Örnek aldığın ya da kendine benzettiğin bir oyuncu var mı?
       Thiago Alcantara. Onu çok beğeniyorum, maçlara onun videolarını izleyip çıkıyorum. (gülüyor)

Taraftarı olduğun bir kulüp var mı?
        Trabzonluyum, Trabzonspor taraftarıyım. En büyük hayallerimden biri de Trabzonspor forması giymektir.

Kariyerinde bundan sonrası için hedeflerin neler?
       Süper Lig'de bir takımda forma giymek de hedeflerim arasında. Her Türk futbolcusu gibi benim de en büyük hedefim Milli takımda oynamak tabii ki.

Sezon bitti, şampiyonluğu son maçta kaçırdınız ama play-off'a kaldınız, 2.Lig'e çıkma şansınız devam ediyor. Bu konudaki düşüncelerin neler?
       Bu sezon bazı sıkıntılar yaşansa da şampiyonluğu hakettiğimizi düşünüyorum. Şampiyon olan Düzyurtspor'u da buradan tebrik etmek istiyorum. Birbirinden değerli 4 takım artık play-off'tan 2.Lig'e çıkmak için mücadele edeceğiz. Centilmence müsabakalar oynansın ve hakeden kazansın. Biz Batman halkına hakettikleri 2.Lig sevinicini yaşatmak için elimizden geleni yapacağız.

Röportaj için teşekkürler Mehmet, son olarak senin eklemek istediğin bir şey var mı?
       Buradan sizin vasıtanızla bütün Batman halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Bizi her zaman desteklediler, hep yanımızda oldular. Bence çok daha iyi yerleri hak ediyorlar. Transfer Merkezi derginizi de beğenerek takip ediyorum, yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Röportaj: Yakup ATEŞ
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder