26 Mayıs 2014 Pazartesi

Şehr-i Edebali

       "Eğer kendini başkalarıyla kıyaslayıp durursan, ya mutsuz ya da kendini beğenmiş olursun; çünkü senden daha iyi ya da daha kötü birileri her zaman olacaktır." Şeyh Edebali

       Osmanlı Devleti'nin ilk padişahı olan Osman Gazi'nin kayınbabası ve hocası Şeyh Edebali'nin yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği, il trafik kodu futboldaki oyuncu sayısına muadil olan Bilecik'te dün önemli bir müsabaka vardı.  2.Amatör A Grubu'nda oynadığı 6 müsabakada tabiri caizse tulum çıkaran Bilecikspor, 5 maçta 12 puanlı Küplüspor'u Edebali Stadı'nda konuk etti. Müsabaka aslında Sentetik Saha'da oynanacaktı; fakat her iki takımın kurmayları güvenlik nedeniyle karşılaşmanın merkez sahaya alınması için hafta içi ASKF'ye başvuruda bulumuştu.

       Ligin ilk yarısında zar zor yenebildiği Küplüspor karşısında karşısında bu sefer rahat bir oyun ortaya koyan Bilecikspor, rakibini Doğukan, Ertuğrul, Caner, Fatih'in (2; 1'i penatıldan) golleriyle 5-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

       2008'de profesyonel liglere mendil sallayan, 2011'den beri bu ligde binbir zorlukla mücadele eden ve kentin adını taşıyan Kırmızı Şimşekler'in kaderi, Bilecik aşığı Ankaralı Batuhan Çolak tarafından değişmişti. Çolak, kulubün 180.000 TL'lik borcunu ödeyip kulübü üstüne aldı ve ligin en iddialı takımı haline getirdi. 4 yıl aradan sonra 1.Amatör'e geri dönen Bilecikspor, normalden çok rahat bir şampiyonluk elde etti: Ligin ilk maçında Çatlıspor'un sahaya çıkmaması sonucu 3 puanı yorulmadan kesesine indiren kırmızı-beyazlılar, ertesi hafta Kürespor'u 8-0, sonraki hafta da Küplüspor'u 2-1 yendi. 4.haftada rakip Esnafspor'du;  fakat hakem hatalarına kurban gittiklerini iddia eden Esnafsporlular, ASKF Başkanı Nusret Tosun'u protesto etmek için ilk 3 dakika topa vurmadılar. Bunun üzerine hakem, Esnaf'ın takım kaptanıyla konuşup maçı tatil etti. Sonraki haftalarda Çatlıspor ve Kürespor, Kırmızı Şimşekler'in karşısına çıkmadı ve Bilecik bu sezonki 4.hükmen galibiyetini aldı.

       Kentin profesyonel liglerdeki tek takımı olan, son yıllarda yaşadığı mali krizi nedeniyle zor günler geçiren Bozüyükspor ise sezon öncesi Eskişehirspor'un pilot takımı olmuş ve kırmızı-siyahlılardan 9 oyuncuyu bedelsiz olarak kadrolarına katmışlardı. Fakat kırmızı-siyahlı yönetim, lacivert-beyazlıların üzerine düşen görevleri yerine getirmedikleri gerekçesiyle kulüple olan bağlarını kopardığını soğuk bir aralık ayında kamuoyuna duyurmuştu. Ligin ikinci yarısından itibaren ligden çekilme kararı alan ve Körfez FK maçına çıkamayan lacivert-beyazlıların yardımına başkan Cengiz Özkan'ın Bursalı iş adamı dostları yetişmesine karşın Bozüyük kalan müsabakalarına çıkmıştı çıkmasına da sonuç değişmedi ve Marmara ekibi 3.Lig'in yolunu tuttu. Haziran ayında  kongreye gidecek olan Bozüyük'te borç tutarının yaklaşık 8,5 Milyon TL olduğu iddia ediliyor.
       Bölgesel Lig'de mücadele eden bir başka Bozüyüklü Vitraspor ise İzmir, Balıkesir, Manisa  ve Kütahya takımlarının ağırlıkta olduğu 14 takımlı 8.Grup'u 12.sırada tamamlayıp baraj maçına kaldı. Edebali Stadı'ndaki olaylı müsabakada Bilecik şampiyonu Edebalispor'u Önder ve Şemsettin'in golleriyle 2-0 yenen yeşil-beyazlılar, lige tutunmayı başardı.

       Şampiyon Edebalispor'un olduğu 1.Amatör'de 14 takım mücadele etmiş ve Ertuğrulspor sezon öncesi ligden çekilmişti. Son 2 haftasına girilen 6 takımlı 2.Amatör B Grubu'nda ise Akpınar, Cihangazi ve Dodurga arasında kıyasa bir yarış söz konusu. Bu grupta Kurtköy sezon öncesi ligden çekilme kararı almıştı.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder