3 Haziran 2014 Salı

2. Yerel Lig Dosyası

       Miktar olarak, bir eldeki parmak sayısını anca geçebilen kanalların var olduğu 90'larda futbolseverler için bir başyapıttı 2.Lig Dosyası. Günümüzdeki cep telefonlarının kamerasıyla boy ölçüşebilecek kameralarla çekilen görüntüler eşliğinde memleketin bir nevi tepüksel haraketlerinden haberdar olurduk. En üst lige çıkmak için mücadele eden bu takımların sahalarının çoğu şimdikiler gibi yemyeşil değildi. O zamanki çocuk aklımla "3.Lig Dosyası neden olmasın" diye geçirir dururdum. Bu hayallerim hiçbir zaman gerçekleşmeyecekti; fakat alt liglere olan tutkumun kıvılcımları o yıllarda çakmaya başlayacaktı.

       "Neye niyet neye kısmet" dedikten sonra sadede gelecek olursak, Türk futbol sisteminin en alt kademesine denk gelen ve yaklaşık 50 vilayette oynanan 2.amatör kümede sezon hâlen sürüyor. Diyarbakır'da geçen hafta, Kırıkkale'de de bu hafta sonu sezon başladı. Geçen sene ligden çekilen Aşağı Mahmutlar, bu sene lige girmeye karar verdi ve ligin ilk haftasında Hacılar Belediye'yi 5-3 yenerek averajla zirveye oturdu. Geçen sene yalnızca 3 takımın katılabildiği Kırıkkale'de bu sezon 4 takım mücadele ediyor. Eskişehir'de ise geçen hafta oynanması gereken ve hayati öneme sahip Adanırspor-Tunaspor B Grubu son hafta müsabakası ertelenmişti. Karşılaşmanın ne zaman oynanacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Tunaspor'a play-off'a kalması için beraberlik dâhi yetiyor. Kastamonu'da ise Seydilerspor, Hanönüspor'u deplasmanda 2-1 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Konya'da grup ikincileri arasında tek devreli lig usulü oynanan play-off müsabakalarındaysa Selçuklu İdmanyurdu, bu hafta sonu iki maça çıktı: Cumartesi günü Seyranspor'u 5-1 yenip pazar günü Altınekinspor ile 0-0 berabere kaldılar. Çarşamba günkü karşılaşmada Altınekin'in Seyran'ı yeneceğini var sayarsak, Altınekin ile Selçuklu İdman Yurdu önümüzdeki  günlerde yeniden karşı karşıya gelecek. Edirne'de Lalapaşaspor ile Küçükpazarspor ise ikili averaj eşitliği nedeniyle Saraçhane Sahası'nda pazar günü öğlen 1'de karşı karşıya geldi. B Grubu'nun şampiyonunu tayin eden müsabakayı Küçükpazar, Oğuzhan'ın 69 ve 90.dakikada attığı gollerle 2-0 kazanarak geçen sene düştüğü 1.Amatör'e geri döndü.

       B Grubu'nda mücadele eden ve son haftaya aynı puanla giren Yalova Sahilspor ile Yalova Demirspor bu pazar final gibi bir maça çıkacaklar. Demirspor'a beraberlik de yetmiyor; zira ligin ilk yarısındaki maçı 2-0 kaybettiğinden ikili averajda rakibinin gerisinde kalmış olacak. B Grubu heyecan fırtınası Ordu'da da yaşancak: Son haftaya 16 puanla lider Akyazıspor, kendisini 2 puan geriden takip eden Aybastıspor'u pazar günü Durugöl Sahası'nda ağırlayacak.

       Çorum'da ise Belediyespor'un B takımı, pazar günü konuk olduğu ve hiçbir iddiası kalmayan Kargıgücü'nü 5-1 yenerek Halk Eğitim Kültürspor ile el ele 1.Amatör'e yükseldi.

       2.amatör kümenin diğer bir sıkıntılı yanı, herhangi bir iddiası kalmayan takımlar ligden çekiliyorlar; buna mukabil hükmen yenilgiler de havada uçuşuyor: 9 takımın mücadele ettiği Balıkesir'in Marmara Grubu'nda sezon sonu ligden çekilen takım sayısı 5'i bulmuştu. 7 takımlı Giresun'un A Grubu'nda ise Kuşdilispor'dan sonra Batlamaspor ve Gücespor da ligden çekildi.

       Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları içerisinde en sert yaptırımı Aydın yapıyor: Her ne pahasına olursa olsun müsabakaya çıkmayan takımın 3 puanını aşağıya indiriveriyor. 2.Grup'tan Ilıcabaşıspor ile 5.Grup'tan Mursallıspor'un 6'şar puanı silinince Ilıcabaşı negatif, Mursallı da nötr puanla ligi tamamladı. Yazıma nokta burada nokta koyarken, merak edenler olur diye, yazının sonuna 2.Lig Dosyası'nın introsunu koyalım. Keyifli dinlemeler: http://www.youtube.com/watch?v=7hKP4tH-7Io

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder