23 Haziran 2014 Pazartesi

Galatasaray 2014-15'te basketbolda yok mu?

       Dünyada takım sporlarının görsel olarak en heyecanlı olanları kuşkusuz DERBİ MAÇLARIDIR. Taraftarından teknik kadrosuna, oyuncusundan taraftarına kadar hepsi farklı motivasyon ile çıkar sahaya. Maçın hakemi bile farklı konsantrasyon ile maç yönetir. Bu durum bizim ülkemizde de böyledir. İstanbul’da Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan maçların, İzmir’de Göztepe Karşıyaka Altay maçları, Ankara’da Gençlerbirliği Ankaragücü maçlarının heyecanı, keyfi başkadır.

       Bu güzel rekabetin bir örneğini de haziran ayı içerisinde Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu final serisinde yaşadık. İki ezeli dost, ebedi rakip Fenerbahçe ve Galatasaray final serisinde rakip oldular. Güzel seri oldu en son üç üçe kadar geldi. 19 Haziran 2014 tarihinde Galatasaray ve Fenerbahçe arasında serinin son maçı oynanacaktı ve maçın galibi 2013-2014 Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu olacaktı, ancak Galatasaray sahaya çıkmadı ve hükmen yenik sayıldı, şampiyon Fenerbahçe oldu.

       Mutlaka Antrenörün ve Yöneticilerin sahaya çıkmama kararlarının kendilerine göre haklı nedenleri vardır, fakat birde bu durumun Federasyon Disiplin Kurulunca verilmesi gereken cezai boyutu var. Bu durumda ne olacak?

       Türkiye Basketbol Federasyonu her yıl oynanacak ligler için bir yönerge hazırlar. Bu sezon için hazırlanan yönergede sahaya çıkmama durumu için şunu söylemiş; “ SAHAYA ÇIKMAMA NEDENLERİ HAKLI GÖRÜLMEYEN KULÜPLER, o karşılaşma ile ilgili oluşan zararları öderler, Kulüpler ve Başkanları disiplin kuruluna sevk edilir.”

       Peki Türkiye Basketbol Federasyonu sahaya çıkmama nedenini haklı görürse ne olacak, görmezse ne olacak? TBF Eğer sahaya çıkmama nedenini haklı görürse maçı baştan oynatması gerekir. Ancak daha buna karar verilmeden TBF Fenerbahçe’ye şampiyonluk kupasını verdi. Buradan acaba Galatasaray’ın sahaya çıkmama nedenini haklı bulmadığını anlayabilir miyiz? Federasyonlar kararlarını genellikle resmi açıklama ile yaparlar ama federasyondan resmi bir açıklama gelmeden, kupa nasıl verildi anlamış değilim.

       2014-2015 SEZONUNDA GALATASARAY TBF 1.LİGİNDE YER ALAMAMA DURUMU İLE KARŞI KARŞIYA. TBF eğer Galatasaray’ın sahaya çıkmama nedenini Haklı görmez ise Galatasaray’ı ciddi cezalar bekliyor.  Kulüp ve Kulüp Başkanı DERHAL Disiplin Kuruluna sevk edilecek. Bunun sonucunda ne olacak? Disiplin Yönergesinin 34’üncü maddesine göre; bir kulübün müsabakaya çıkmaması halinde 3 aydan 1 yıla kadar hak mahrumiyeti cezası ve 20.000 TL’ye kadar para cezası ile cezalandırılması gerekir. Disiplin Yönergesinde CEZA AÇIK. Artık top Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulunda belki de Galatasaray taraftarı önümüzdeki sene takımını basketbolda izleyemeyecek…

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder