23 Haziran 2014 Pazartesi

Maç Analizi: Belçika 1-0 Rusya

Hazard Oynarsa…
       Belçika Teknik Direktörü Mark Wilmots Cezayir maçındakinin aksine, Rusya karşısına 4-2-3-1 taktiğiyle çıktı. Chadli inadından vazgeçen Wilmots, ilk maçta yedek bıraktığı Fellaini’yi bu sefer ilk 11’e sürdü.  Bu tam da arzulanan kadro ve dizilişti bence… Fellaini hücumda üretken olduğu kadr top rakipteyken de merkezi savunmanın önemli yapıtaşlarından birini oluşturuyor.  Açıkcası Wilmots’un bu bahsettiğim anlayışla çıkması onları maçta favori olarak göstermeme yetti.

       Maç temposuz başlasa da oyunun ilk dakikalardaki hakimi Belçika oldu.  Oyunu rakip yarı alanda kuran Belçika, baskısını çok arttıramadı. Rusya temkinli oynadı. İlk 15 dakikalık dilimden sonra özellikle Mertens’le rakip savunmaya zor anlar yaşatan Belçika, Lukaku’yu oyunun içine sokamayınca final paslarında ve hücum organizasyonlarında sonucu getirecek hamleler yapamadı.  İlk yarıda Rusya’nın sol savunmacısı Kombarov’un kanadı otobana döndü desek yanlış olmaz.

       İkinci yarıda daha istekli ve oyuna ağırlık veren taraf Capello’nun öğrencileri oldu. Tempoyu istediği şekilde dikte eden Ruslar, ilk yarıdaki kötü oyundan ders almış olsa gerek rakibine boş alan bırakmamaya çalıştı. Hazard ve Mertens’i bu sefer daha iyi kolladılar. Zaman zaman uzaktan çektikleri şutlarla rakip kalede tehlike yaratmaya çalışan Rusya, topu bir süre tuttu. Temponun düşmesine yol açan bu durum seyir zevkini daha da aşağıya çekti.

       Son bölümlerde kötü oynamalarına karşın oyun disiplininden taviz vermeyen Belçika  üçüncü bölgedeki faaliyetlerini sıklaştırdı. Hazard’ın kıpranışı, Origi’nin oyuna girmesinden sonra iyi reaksiyon göstermesi, orta alan bloğunun biraz daha önde kurgulanması sonucunda Belçika, Rus savunmasının duvar ördüğü dakikalarda öne geçmeyi başardı.

       Hazard “isteyince” her şeyi yapabilecek bir dünya yıldızı… Belçika takım oyunu oynamaya çalışıyor belki ancak sanki Wilmots, istediği özgürlüğü Hazard’a vermiyor gibi geliyor bana… Hazard’ın ceza sahasına doğru yaptığı basketbol deyimi ile ani penetrelerini ilerleyen maçlarda sıklıkla yapmalı ki Belçika her maç diken üstünde oynamasın.

Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder