9 Haziran 2014 Pazartesi

Kırmızıların Transfer Harekatı

       2013-14 sezonunda şampiyonluğu talihsiz şekilde kaybeden Liverpool, önümüzdeki yıl için oluşturacağı kadro üzerinde ince eleyip sık dokuyor. Brendan Rodgers'in yönetime sunduğu gidecekler listesinin yanı sıra, hem teknik heyet hem de scout ekibinin hem fikir olduğu isimler de yönetime sunuldu.

       Merseyside ekibinin yolları ayırmayı düşündüğü ve Anfield'ta görmek istediği oyuncuları yazarımız Kaşif Yavaş okuyucularımız için derledi.

Liverpool'dan Ayrılması Beklenen Oyuncular
1- Martin Kelly: Liverpool altyapısında yetişen 23 yaşındaki sağ bek, sol bekte de alternatif olabiliyor. Bu sezon 5 Premier Lig maçında forma giydi ve sahada hiç 90 dakika kalamadı.

2- Oussama Assaidi: Fas asıllı Hollandalı oyuncu, geçtiğimiz sezonu Stoke City'de kiralık olarak geçirdi. Stoke City formasıyla 19 lig maçında boy gösteren 25 yaşındaki Oussama, takımına 4 gollük katkıda bulundu ve sezonun ikinci yarısında yaklaşık 10 hafta süren diz problemleri sebebiyle uzun süre kadroya alınmadı.

3- Pepe Reina: 2013-14 sezonunu Napoli'de kiralık olarak geçiren İspanyol eldivenin de Liverpool'daki geleceği belirsiz... Avrupa basını oyuncunun Napoli'yle kalıcı bir sözleşme imzalayacağını 6 aydır konuşuyor. Bunun yanı sıra Reina'nın İspanya'ya dönebileceği de iddia edilirken, bu sezon 30 Serie A maçında 29 gol yiyen başarılı kalecinin Liverpool'la yeni bir sözleşme imzalamasına ihtimal verilmiyor.

4- Luis Alberto: 2013-14 sezonu öncesi Sevilla'dan İngiliz devine transfer olan Luis Alberto, Liverpool formasıyla bu sezon 12 maçta forma şansı buldu ve 1 asist yaptı. İngiliz futboluna uyum sağlayamayan ve toplamda 2 maç süresi kadar bile oynayamayan 21 yaşındaki İspanyol sol kanat, sağ kanat ve forvet arkası pozisyonlarında da denendi.

5- Fabio Borini: 2012-13 sezonunda Liverpool'a alınan 23 yaşındaki İtalyan santrafor, geçtiğimiz sezonu Sunderland'te kiralık geçirdi. Sunderland formasıyla 32 lig maçında görev alan ve 16 kez 90 dakika boyunca sahada kalan Borini, 30 maçta sol kanatta sahaya sürüldü ve 7 gol 3 asistlik derece kaydetti.

6- Kolo Toure: Sezon başında takıma katılan Fildişili yıldız stoper, aktüel sezonda 20 lig maçında forma giydi ve oynadığı maçların neredeyse tamamında son düdüğe kadar sahada kaldı. Ancak sezonun her iki yarısında da son haftalarda performans düşüklüğü yaşadığı için Brendan Rodgers tarafından kulübede oturtuldu.

7- Daniel Agger: 8 buçuk yıldır Liverpool forması giyen Danimarkalı stoper, bir dönem kaptanlığa kadar yükseldiği Kırmızılarda son dönemlerde teknik heyetin gözünden düştü. 2013-14 sezonunu 20 lig maçında sahaya çıkarak kapatan 29 yaşındaki Agger, sezon ortasında yaşadığı 6 haftalık sakatlıkla birlikte iyice form düşüklüğü yaşamış ve son haftalarda formasını 29 yaşındaki Fransız stoper Mamadou Sakho'ya kaptırmıştı.

8- Iago Aspas: 2012-13 sezonunda Celta Vigo formasıyla 12 gol 6 asistlik derece kaydetmesi üzerine Merseyside ekibine katılan 26 yaşındaki İspanyol forvet, Kırmızılardaki ilk sezonunda beklenileni veremedi. Sezon başında yaşadığı uyluk problemlerinden sonra kadroya alınsa da ancak 3-4 haftada bir sahaya sürülen Aspas, ligde hiç 90 dakika oynayamadı. Daha çok forvet arkasında görev verilen İspanyol oyuncu Premier Lig'deki ilk sezonunu golsüz kapattı.

Kırmızıların Transfer Listesindeki İlk 10 İsim
1- Antonio Candreva: Liverpool, Lazio forması giyen 27 yaşındaki sağ kanatı takımın yeni Kuyt'ı yapmak istiyor. İtalyan oyuncu 2013-14 sezonunda sadece 1 lig maçı kaçırırken 12 gol ve 9 asistle oynadı.

2- Juan Guillermo Cuadrado: Fiorentina'nın 26 yaşındaki Kolombiyalı sağ kanadı, 32 lig maçında 11 gol ve 8 asist; 8 Avrupa Ligi maçında 3 gol ve 3 asist; 3 İtalya Kupası maçında ise 1 gollük başarılı bir sezon geçirdi.

3- Jeffrey Gouweleeuw: AZ Alkmaar'da forma giyen 22 yaşındaki stoper, bu sezon 33'ü lig, 12'si Avrupa Ligi'nde olmak suretiyle toplam 55 maçta forma giydi(kupa maçları da dahil). Genç oyuncu pozisyon okumasıyla fark yaratan cinsten ve bu sezon hem Avrupa hem de ligdeki tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı. Dayanıklılığı, hava toplarındaki üstün becerisi ve konsantrasyonu ile göz dolduran genç Hollandalı'nın, bonservis bedeli de oldukça cazip: 3 buçuk Milyon Euro.

4- Mateo Kovacic: Alonso'dan sonra göbek sıkıntısını hala %100 çözememiş olan Liverpool, bu bölge için transfer tercihlerinden birini de İnter'in 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Kovacic olarak belirledi. Bu sezon %90'lık isabetli pas ortalamasıyla oynayan, hızı ve uzun paslarıyla tanınan Kovacic, Serie A'da İnter formasıyla 32 maçta 4 asistle oynadı.

5- Mattia De Sciglio: Milan'ın altyapısında yetişen 21 yaşındaki genç sağ bek, bu sezon 10 haftayı menisküs yaralanması, 4 haftayı da diz problemleri ile kaçırdı. Yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalan çok yönlü yıldız adayı, herşeye rağmen 16'sı lig olmak üzere 21 maça çıkmayı başardı.

6- Yevhen Konoplyanka: Liverpool, Ocak ayında da görüştüğü Dnipro forması giyen Ukraynalı oyuncudan henüz vazgeçmiş değil. 24 yaşındkai güçlü kanat oyuncusu, bu sezon %80'lik isabetli pas ortalaması elde etti. Özellikle kontratakların durdurulamayan ismi olan Konoplyanka, 27 lig ve 8 Avrupa Ligi maçında 12 gol 9 asistle dikkatleri üzerine çekti.

7- Lars Bender: Leverkusen'de forma giyen ve defansif özelliklerinin yanı sıra atak öncesindeki ilk top dağıtmalarıyla tanınan Bender, bu sezon 29 lig ve 6 Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi. Bu maçlarda 3 gol atıp 1 de asist yapan Alman oyuncu, sezonun 3'te 1'inde sahaya kaptan olarak çıkarak liderlik özelliğini de ispat etti.

8- Ivan Rakitic: Barcelona'ya transferine kesin gözüyle bakılan 26 yaşındaki Hırvat orta saha için Liverpool da devrede... Basel ve Schalke 04'teki yükselen grafiğini Sevilla'da da sürdüren Rakitic, bu sezon toplamda tam 52 maçta forma giydi. Sevilla kaptanı da olan Rakitic, 34 La Liga ve 18 de Avrupa Ligi maçında toplam 15 gol 18 asistlik başarılı bir profil kaydetti. Katil doğanlar kadar keskin gözleriyle attığı nokta paslarla kaliteli kumaşını her maç sergileyen Rakitic, Dünya Kupası'nda da takımının favori isimlerinden...

9- Jordy Clasie: Liverpool, Feyenoord'un 22'lik ön liberosu Clasie ile kırılgan orta saha yapısını güçlendirmek istiyor. 22 yaşındaki Hollandalı oyuncu, bu sezon Feyenoord formasıyla 37 maça çıktı ve 1 gol 8 asistlik derece kaydetti. Feyenoord altyapısından yetişen Claise, sert defansif karakterinin yanında bu sezon %85'lik başarılı pas ortalaması da yakaladı.

10- Alberto Monero: Sevilla'nın çocuğu olan 21 yaşındaki Alberto Moreno, Liverpool'un defansif eksikliklerini giderebilecek oyuncular listesinde 1 numarada bulunuyor. 2013-14 sezonunda 43 kez forma şansı bulan genç sol bek, rakip yarı alana yaptığı bindirmelerle takımının hücum hattına da sık sık destek veriyor.

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder