15 Haziran 2014 Pazar

Maç Analizi: Fildişi Sahilleri 2-1 Japonya

Drogba'nın Farkı...
       Dünya Kupası C Grubu heyecanı sabah karşı 04.00’da başlayan Fildişi Sahili Japonya karşılaşmasıyla devam etti.. 4 denk takımın bulunduğu C Grubu Kolombiya’nın Yunanistan’ı yenmesiyle başlamıştı..  Arena Pernambuco’daki maç şiddetli yağmur altında oynandı.

       Karşılaşmada ilk 15-20 dakika Fildişi Sahili’nin kontrolünde geçti..  Japonya’nın sol kanadında büyük sıkıntı yaşandı. Kagawa kaybettiği toplarla Auirer ve Kalou’nun etkili olmasına ve o kanattan seri ortalar gelmeye başladı.. Nagatomo da Kagawa’nın  arkasını toplayamadı.. 15 dakika sonrasında  Japonya oyunu toparladı.. Topu bir bölüm istediği şekilde dolaştırdılar.. Tempo sorunu yaşamadılar o bölüm arasında.. Ceza sahasının hemen dışından yakaladıkları 2 duran top organizasyonunda gole yaklaştılar.. Honda’nın güzel golü Fildişi Sahili’nin bocalamasına neden oldu.. Hareketli ve yerinde duramayan Honda, Okazaki Yamaguchi gibi oyuncular düşen Fildişi Sahili önünde ilk yarıda mutlaka gol bulabilirdi ama olmadı..  Japonya savunması fizik gücü düşük olmasına rağmen yine de ilk yarıda ayakta kaldı..

       İkinci yarı başlar başlamaz Kagawa yine etkisizliğini sürdürdü..  İlk yarıda tek pas ve son paslarda üretken olamayan Fildişi Sahili’nin akibetini Drogba değiştirdi..  Japonya savunması tartışılır mı bilmem ama Gervinho ve Bony’i o dakikaya kadar şöyle ya da böyle üretkenliğini azalttı. Drogba girer girmez fizik gücüne de Japonya’ya karşı katkı sağladı. Aurier’i oynattı adeta… Japonların markaj sistemini bozdu.. Goller ardı ardına geldi. Özellikle ilk golde savunma hattı felaketti! Japonya geriye düştükten sonra mücadele gücü zayıflayan fiziken düşen mental açıdan bozulan bir ekip.. İkinci yarının büyük bölümünde fizik olarak düştü Japonya bu yüzden de rakibini geride karşıladı.. Savunmasını geriye çekti ama bu fayda etmedi bir türlü… Kanat hücumculara karşı çözüm üretemiyorlar. Fildişi Sahili’nin ikinci yarıda oyunu sürklase ettiğini vurgulayalım ancak beklentilerin çok altında bir Japonya izlememizin de bunda payı var..

       İlk yarı ayrı ikinci yarı ayrı bir Japonya gördüm.. Oyun disiplininden ne olursa olsun kopmamaları gerekir… Fildişi kritik 3 puan aldılar.. Fizik gücüyle ve Drogba faktörüyle kazandıklarını gördük…  Japonya’da teknik direktörün hamleleri son derece yanlıştı…  Japonya mücadele eden çok koşan bir takım görüntüsünü tekrar kazanmalı.. Kagawa’ya bu kadar tahammül edebilmek insanüstü bir sabıra sahip olmanın bir getirisi galiba… Zaccharoni’nin tercihlerini gözden geçirmesi gerek.. Kakitani’yi küfür eder gibi 87’de alması tam bir faciaydı.. Japonya’nın toparlaması, Fildişi Sahili’nin sürekliliği C Grubu‘nun akibeti için çok önemli..

Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder