15 Haziran 2014 Pazar

Maç Analizi: Fransa 3-0 Honduras


Horozlar Rahat Kazandı..
       D Grubu’nda Riberysiz Horozlar, D Grubu’nun zayıf halkası Honduras’la karşılaştı.. İsviçre’nin Ekvador’u 2-1 mağlup etmesinin ardından gruptaki diğer maç Porto Alegre’de oynandı..
Fransa ağır favori olarak çıktığı karşılaşmada tempoyu belirleyen taraftı.. Kısıtlı kadrosuyla grupta sürpriz yapma amacında olan Honduras dörtlü savunmasının önünde ikili ön liberoyla Fransızları kilitlemeye çalıştı.. Ribery kapalı savunmaları açma görevini çok iyi icra bir süperstar… O olmayınca ve de Deschamps tarafından Nasri’nin de kadroya alınmamasıyla yaratıcılık bakımından Fransızların kendisine denk takımlara karşı hücum yollarında nasıl üretici olacakları soru işareti.. Böyle bir tabloda Griezmann ve Valbuena’nın takım içinde rolü kritik hale geldi.. Ancak Honduras’ın pek sırıtmayan savunması ilk yarım saatlik dilimde fena işler yapamadı.. Takım halinde atak yapamadılar.. Nadiren kazandıkları topları yaratıcı bir oyuncusu bulunmadığından kullanamayıp hücumda çoğalamadılar..

       Honduras duran toplarda iyi kapandı.. Savunma hamle zamanlamaları gayet yerindeydi belli bir dönem..  Fransızlara geniş alan vermemeye çalıştılarsa da gerek alan dar alan savunmasında başarısızdılar.. Fransa beklerini de zaman zaman çıkararak kanat ataklarıyla hızlı hücumlar üretmeye çalıştı.. Honduras açısından her şey iyi giderken ilk yarı sonundaki penaltı/kırmızı kart Honduras’ın umutlarını çöpe attı..

       Gol çizgisi teknolojisi ilk meyvelerini Porto Alegre’de verdi… Futbolun organikliğine zarar veriyor diyorlar… Resmen saçmalık… Yıllar boyu ülkemizde saçmasapan hakem hatalarını saatlerce konuşuyoruz.. Saatlerce küfrediyoruz , tartışıyoruz.. Adamlar çözüm üretiyor, ona da söyleniyoruz.. Tam anlamıyla destek veriyorum.. 66 Dünya Kupası finalini halen tartıştığımızı unutmayalım..

       Maça dönecek olursak ikinci yarıda oyun tek taraflıydı.. Oyun disiplininden koptuğunu söyleyemeyiz Honduras için ancak güçleri yetmedi.. Fransa bol pozisyona girdi istediğini aldı.. Gruptaki bir sonraki maçlarda daha yaratıcı olmaları daha üretken ve daha çok koşan Fransa görmek gerekiyor.. Fransa’nın turnuvada ne kadar ilerleyeceği İsviçre maçında cevap bulur..

Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder