14 Haziran 2014 Cumartesi

Maç Analizi: Kolombiya 3-0 Yunanistan

KOLOMBİYA DAHA DA İYİ OLACAK
       Dünya Kupası C Grubu’nun açılış maçında Kolombiya Yunanistan karşılaşması Belo Horizonte’de oynandı.. Üç aşağı beş yukarı 4 denk takımın bulunduğu C Grubu için de ölüm grubu tabiri kullanmak abartı olmaz.. Turnuvanın sürpriz yapması muhtemel takımlarından Kolombiya Yunanistan karşısında bir adım önde gösteriliyordu..
   
       Falcao’yu zaten kaybeden Kolombiya yaratıcı ve hızlı oyuncusu Guarin’den de yoksun çıktı sahaya… İlk dakikalarda top Kolombiya’da kaldı.. Yunanistan 4-4-2 sisteminde görünse de top rakipteyken o alışık olduğumuz defansif kurgusundan taviz vermedi…  Top James Rodriguez veya Sanchez’deyken Yunan orta alanındaki Katsouranis ve Maniatis stoperlerin arasına katılarak blok oluşturduğu görüldü.. Kolombiya’nın kapalı Yunan savunmasını geçmesi için kilit unsur defans beklerinin hücuma katılması ve pozisyon üretmesi şans gibiydi.. Beşinci dakikada sağ içten gelişen atakta Salpingidis’in bir anlık hatası, Kolombiya’nın sol beki Armero tarafından affedilmedi.. Kolombiya’nın erken gol bulması Pekerman için çok önemli etmendi.. Çünkü kendilerine güvenleri gelmeliydi.. Yunanlar golden sonra biraz bocaladı..

       Gol kadar net pozisyon vermediler belki ama panikten de kurtulamadılar.. Yunanlar sol taraftan atak geliştirme çabasına girdiler ama sahada ne yaptığı belli olmayan bir Samaras vardı.. O bölgeye Kone gelince sol taraftan gelişen akınlar tehlike yaratmaya başladı.. Samaras savunmaya yardım edeyim terken kaptırdığı toplar kalelerinde büyük tehlikeler yaratabilirdi.. Yunanistan’ın iki beki Holebas ve Torosidis fena gözükmedi.. 27. dakikada duran topta Holebas’ın adrese teslim ortası golle süslenemedi.. Kolombiya James ve iki bekini iyi kullanıyor.. İyi organize oldular..  Cuadrado’dan dilenilen etkiyi göremediler.. Kolombiyalı oyuncular  yine de potansiyellerinin tamamını yansıtmış durumda değil..  Guarin’in dönüşü Pekerman için önemli olacak. O olmadan orta sahadaki oyuncular ofansif anlamda sıkıntı çekebilir..  Yunanistanın göbek bölgesinde tempoyu kontrol eden ritim arttıran oyuncu eksikliği var.. Katsouranis bu dediğim açığı kapatacak özelliğe sahip ancak ilk yarıda o bilindik halinden eser yoktu.. Kolombiya’nın savunması ise bireysel hatalara maruz kalabilecek her an her şeyin olabileceği kırılgan bir handikaba sahip..

       İkinci yarı başında Samaras’ın  ceza sahasına sokulup yerde kalmasıyla penaltı beklentisine giren Yunanlar ön alanda yoğun pres uyguladı ve daha atak göründü..  Birkaç pozisyon üretmeyi başardılarsa da 2-0 yenik duruma düştüler. Teo’nun tığı gol bana daha önce denenmiş bir organizasyonmuş gibi geldi.. Yunanistan ikinci yarı ilk yarıdaki gibi elbette değildi ama ileri üçlü yani Samaras-Gekas-Salpingidis hiçbir şey oynamadı.. Gekas’ın maç başından bu yana en iyi hareketi 18’deki şutuydu ama sonuç gelmedi.. Bugünkü yenilgi beklenen gelişmeydi onlar için ancak Fernandos Santos’un geciken hamleleri, Salpingidis’e ve Samaras’a göz göre göre direnmesi. Mitroglou ile başlamaması da Kolombiya’nın ekmeğine yağ sürdü.. Sahada onlar için en iyi iki etmenden biri kanat savunmacıların Cuadroda ve İbarbo’ya fırsat tanımaması; diğeri ise merkezdeki Kone’nin yaratıcı olabilmesi.. Oyundan düşmüş olmasına rağmen Kone’yi yeterli gördüm..

       Kolombiya ikinci yarı farkı ikiye çıkarttıktan sonra zaman zaman rolantide götürdüğü maçta açıklar da vermedi değil. Derinlemesine atılan paslarda oyun anlayışı bakımından sıkıntı yaşayabiliyorlar.. Savunma olarak hataya meyilli olmaktan kurtulmaları şart..  Cuadrado Rodriguez ve Teo üçlüsü çok üretken ve yeterli.. Bu hatta Guarin ve Bacca’nın da katılacağını göz önüne alırsak Kolombiya rakipler için korku salar..  Maçı rahat kazandı ama maç içinde uzunca bölüm oyunun hakimi olabilmeliler.. Kapalı kutu gibi gözüken C Grubu’nda önemli bir 3 puanı hanelerine yazdırdılar.

Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder