11 Temmuz 2014 Cuma

Oyuncu Raporu: Niklas Süle

KARİYER
       3 Eylül 1995 yılında Main nehri kıyısında bulunan Almanya’nın en büyük 5. Şehri Frankfurt’ta dünyaya geldi. Kendi yaş grubundan fiziksel olarak üstün olması futbolla tanışmasına sebep oldu ve küçük yaşlarda  SV Rot-Weiss Walldorf takımında forma giymeye başladı. Fiziksel özellikleri nedeniyle bir adım önde olan Niklas Süle, dikkatlerden kaçmadı ve Eintracht Frankfurt’un alt yapısına transfer oldu. Burada bir sezon geçirdikten sonra 2009 Haziran ayında SV Darmstadt 98 gelen teklifi kabul etti ve altyapı eğitimini burada almaya başladı. Niklas Süle dikkat çekmeye devam etti ve burada yarım sezon kaldı. Ocak 2010 yılında altyapıya müthiş önem veren kasaba takımı Hoffenheim’ın dikkatini çekti ve buraya transfer oldu. Sezonun kalan kısmını U16 takımında tamamladı.

       2010-11 sezonununu ise U17 takımında geçirdi ve 25 maçta şans bulup 3 gol attı. 2011-12 sezonunu ise U19 takımında geçirdi 22 maç oynayıp 1 gol attı. 2012-13 sezonunda ise Niklas Süle U19 takımında 22 maç, Hoffenheim 2 takımında 6 maç ve Bundesliga’da 2 maçta forma giydi. Bundesliga’da ilk maçına 33.hafta Hamburg karşısında çıktı ve 81 dakika sahada kaldı. 2013-14 sezonunda ise A takımın daimi oyuncu oldu. İlk haftalarda kadroda olmasına rağmen  forma giymedi. 8. Haftadan itibaren formayı kaptı ve takımın en önemli futbolcuları arasında yer aldı. Geride bıraktığımız sezonda toplam 30 maçta forma giyip 5 gol attı.

       Milli Takım konusuna gelirsek 15 Ekim 2010 tarihinde Almanya U16 takımıyla başlayan bu
serüven, diğer yaş gruplarında da devam etti. Niklas Süle en son olarak Almanya U19 takımında forma giydi ve onu daha üstlerde görmemiz hiç sürpriz olmayacak.

ARTILAR / EKSİLER
       En önemli ve onu bir tık öne çıkaran özelliği kesinlikle müthiş fiziği. 1.94’luk boyu ile sahada kendini belli ediyor. Stoper oyuncusunun karşı rakipteki futbolcuyla kıran kırana mücadelesinde vücudun üst bölgesindeki gücü ve dengesi çok önemlidir ki bunu kullansın, rakibi ekarte etsin. İşte bu güç ve denge Niklas Süle’de fazlasıyla var. Rakiple birebir dalaşmalarında oldukça etkili. 1.94 boyu sebebiyle hava toplarında oldukça üstün. Bu sezon 4 gol attı ve bunların 3'ü duran toptan oldu. Bu da önemli bir nokta tabi.

       Topa hemen hamle yapmaz, genelde rakibi bekler onun pozisyonuna göre yer alır ve ona göre hamle yapar, bu konuda gayet başarılı. Yeni nesil futbolda oyun kurma defanstan başlıyor ve Niklas Süle bu sezon %80 başarılı pas oyunuyla bu konuda da iyi olduğunu gösterdi. 

       Niklas Süle’nin tabi ki geliştirmesi gereken noktaları mevcut. Yaşının daha küçük olması nedeniyle bir tecrübesizlik var. Bazen bunu net biçimde görebiliyoruz. Tecrübesizliğe bağlı olarak maç esnasında konsantrasyon sorunu yaşıyor ve açık konuşmakta fayda var bazen saçmalıyor, yanlış pozisyon alıyor.

       Fiziğinin güçlü ve boyunun uzun olması bazen ona "ağır stoper’’" etiketi yapıştırmamıza neden oluyor. Özellikle dripling konusunda hızlı olan bir futbolcu karşısında haliyle zorlanıyor. Bunu bu sezon açıkça gördük.

       Eksik yönlerini söyledik fakat yaşının henüz 19 olduğu unutmamalıyız. Tecrübe, konsantrasyon ve bazen yanlış pozisyon alması geliştirilebilecek noktalar. Bu özellikleri geliştirirse  harika bir stoper olacağını söyleyebiliriz.

TRANSFER VE SÖZLEŞME DURUMU
       Niklas Süle’yi şuan için çok astronomik teklifler gelmediği sürece takımdan koparmak güç. 2013 yılının sonlarına doğru sözleşmesini 2017’ye kadar uzattı ve takımında mutlu. Talibi var mı elbette var. Bu sezon Arsenal scoutları tarafından izlendiğini biliyorum. Fakat dediğim gibi birkaç sezon daha Hoffenheim’da kalması hem kendisi hem kulübü için en doğru ve mantıklı tercih olacaktır.
                                    Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder