12 Temmuz 2014 Cumartesi

Ankara’da Köşe Kapmaca Sürüyor

       Geçtiğimiz günlerde, bizzat kulüp yönetiminin yaptığı bir açıklama ile 2. Lig’de mücadele eden başkent temsilcisi Kızılcahamamspor’un Gölbaşıspor olarak isim ve mekan değiştireceği ortaya çıktı. 3 sezondur 2. Lig’de mücadele eden Kızılcahamamspor’un daha önceki ismi Pursaklar, ondan da önceki ismi de Tarım Kredi’ydi. Yani, “orijinal” Kızılcahamamspor’u amatör liglere yollayan bir diğer başkent takımı…

       Peki Kızılcahamamspor’un bu kısa 2. Lig macerası nasıl sürdü? Gelin birlikte inceleyelim isterseniz.

       İlk sezonunda 34 maçta 40 puan toplayabilen yeşil beyazlılar grubunu 11. sırada bitirmişti. Lige peş peşe beş mağlubiyetle başlayan Kızılcahamamspor, sonranda toparlanmış ve hatta ikinci devrede dokuz maç peş peşe kaybetmeme serisi yakalamıştı.

       2011-12 sezonuna biraz daha kontrollü başlayan başkent temsilcisi, bu kez daha başarılı bir sezon geçirmiş ve topladığı 53 puan ve bilhassa son haftada play off’u garantilemiş olan Fethiyespor’dan aldığı üç puanla Körfez FK’nin bir puan önünde play off’a kalmış ancak play off’ta ilk maçta Bozüyük’e 1-0 yenilerek havlu atmıştı.

       2012-13 sezonunda ise beş maçta beş galibiyetle lige giriş yapan bir Kızılcahamamspor vardı. Herkes, bir önceki sezonda yaptıkları atılımdan sonra onlardan en azından play off beklerken onlar dört puanlık bir farkla play off’u kaçırmış, üstelik ligin son beş haftasında sadece altı puan alarak bunu da göz göre göre yapmışlardı. 45 puanla, ligi altıncı sırada bitiren Kızılcahamamspor Türkiye Kupası’nda da 1461 Trabzon’a 3-2 yenilerek 3. Tur’da kupaya veda edecekti.

       2. Lig’deki en kötü sezonunu ise 2013-14’te yaşayan Kızılcahamam, Türkiye Kupası’nda 3. Lig temsilcisi Yeşil Bursa’ya elenerek bunun sinyallerini aslında veriyordu. Sezon boyunca sekiz kırmızı kart görmeyi başaran başkent ekibi, küme düşen ezeli rakibi Eyüpspor’un bir puan üstünde, toplam 37 puanla ligi tamamlayarak rahat bir nefes aldı.

       Ancak, Kızılcahamam’ın 2. Lig serüveni sadece istatistiklerden ibaret değil. İlginç bazı hikayeler de bıraktı geride…

“Şike soruşturmasını marka değeri olarak gören Başkan”
       İlk dönemler kulüp başkanı olan Zeynep Bekçe, bir gazeteye verdiği röportajda ilginç bir ifade kullanmıştı. 3 Temmuz Soruşturması’nın ve şike iddialarının Türk futbolunun marka değerini arttırdığını öne süren Başkan Bekçe’nin sanırım kendince haklı sebepleri vardı zira aynı soruşturmada ciddi anlamda üzerinde zan olan Zafer Önder İpek’e “genel menajer” olarak kulüp kapılarını açmışlardı.

“Erhan Kuşkapan bilmecesi”
       Ankaraspor çıkışlı Erhan Kuşkapan, 2010-11 sezonunda Kızılcahamamspor kalesini korudu. Fena da bir performans göstermeyen Kuşkapan’ı 2011-12 sezonu devre arasında İskenderun Demir Çelik’e satarak para da kazanan Kızılcahamamspor’da asıl macera bundan sonra başladı. Ligin ikinci devresinde İDÇ’nin kalesini koruyan Kuşkapan sezon bitiminde serbest kalmıştı ve bir gün, kulüp yöneticileri Twitter hesaplarından Erhan Kuşkapan ile sözleştiklerini, kalecinin yeni sezonda kendileriyle anlaştığını duyurdular. Ancak bir gün sonra başarılı eldivenin Tokatspor’la anlaştığı ortaya çıktı. Hala, “o gece” ne yaşandığı muamma…

“Aile şirketinden, Belediye takımına”
       2. Lig’deki ilk sezonlarda kulüp başkanı, kulüp yöneticilerinden eski futbolcu Erkan Özbey’in kayınvalidesi Zeynep Bekçe’ydi. Derken ne olduysa oldu ve Bozüyük’e 1-0 kaybedilen play off’un ardından kulüp başkanı Erkan Özbey oluverdi. Ancak sonrasında Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal fazlasıyla ön plana çıkmaya başladı. Hatta Mehmet Yılmaz transferinde çekilen fotoğrafta masanın “lideri” konumunda oturan ismin kulüp başkanı Erkan Özbey değil, belediye başkanı Coşkun Ünal olması dikkatlerden kaçmıyordu…

“Bir garip transfer hikayesi”
       1 Şubat 2013’te imza töreni yapılarak Kızılcahamamspor’a transfer edilen Süper Lig golcüsü Mehmet Yılmaz ile Kızılcahamam ailesinin saadeti uzun sürmedi. Mart ayında futbolcunun şehri terk ettiği iddiaları ayyuka çıkınca kulüp yönetimi de noter çağırıp futbolcunun idmana çıkmadığını belgeletti ancak kazın ayağı görüldüğü gibi değildi. Sonrasında, futbolcunun iki aydır maaş alamadığı, kulübün idman ve tesis şartlarını uygun bulmadığı için kulüpten ayrıldığı ortaya çıktı. Neticede, Mehmet Yılmaz Kızılcahamam’da sadece iki maçta 75 dakika forma giyerek kariyerine son vermiş oldu.

“Ev sahibi nezaketi”
       2011-12 sezonunun ikinci devresinde, tam da şubatın ortasına denk gelen bir günde Kızılcahamamspor kendi evinde Adana Demirspor’u ağırlayacaktı. Demirspor’un taraftarı da malum, hatta mevzubahis maça 300 kişi gitmişti. Ancak maç oynanmadı! Çünkü Kızılcahamam yönetimi iki gün boyunca yağan kara aldırış etmemiş, maç günü sahayı temizletmeye başlamıştı. Neticede Demirspor taraftarı evine döndü, maç da bir gün sonra oynandı. Akıllarda hep, olayın bilinçli yapılıp yapılmadığı sorusu kaldı.

“Gol Kralı”

       Kısacık 2. Lig serüvenine bir de gol kralı sıkıştırdı Kızılcahamam. 2011-12 sezonunda 2. Lig’de 24 gol atan Üstün Bilgi, gol kralı sıfatıyla 1. Lig temsilcisi Erciyes’e transfer olacaktı… Ancak sonrasındaki iki sezonda toplam dokuz gol attığını belirtmekte fayda var…

Hazırlayan: Alper KAYA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder