1 Temmuz 2014 Salı

Scout Raporu: Ali Enes Arı

       Transfermerkez olarak alt yapılarda ve amatör liglerde oynayan izlediğimiz, takip ettiğimiz genç oyuncuları sizler için ele alarak dilimiz döndüğünce sizlere sunacağız.

       İlk konuğumuz Konya Tümosanspor’da forma giyen Ali Enes Arı. Enes Nisan 1998 Malatya doğumlu. Anne ve babası Mersinli olmasına rağmen, işlerinden dolayı Konya’da yaşıyorlar. Enes’in küçük yaşlardan beri futbola olan tutkusu babasının gözünden kaçmamış. İlkokul yıllarında da sürekli okul takımlarında oynayan Enes'in filiz lisansı Konya’nın alt yapı takımlarından birisi olan Konya 1907 Spor Kulübü’nde çıktı. Orada bir süre oynadıktan sonra 2013/14 sezonunun başında Denizlispor, Gençlerbirliği gibi takımların seçmelerine gitti. Gençlerbirliği seçmelerinde sadece 15 dakika maç yaptırdıklarını söyleyen Enes, Denizlispor’un seçmelerinde ise altyapı takımına seçildi. Denizlispor'un seçmelerde seçildiğini söyledikten sonra Enes'e geri dönüş yapmamasından dolayı Konya Tümosanspor’da oynamaya devam eden genç oyuncu, sezonu takımında tamamladı. Burada U16 ile birlikte U17 maçlarında da birçok kez forma şansı buldu. Enes, 2011 yılında TRT’de yayınlanan Liverpool’a oyuncu kazandırmak amacıyla düzenlenen "Futbol Prensi" adlı programın Konya seçmelerine katılmış ve Ahmet Çakar’ın beğenisini kazanmıştı. Ayrıca bu sezon başı İzmir’de Avea’nın sponsorluğunda düzenlenen Barcelona seçmelerine katıldı ve ilk turu geçti. Bu turu geçmesinin ardından İstanbul’da bir hafta boyunca Barcelona hocalarıyla kampa giren Enes buradaki turda elendi.

Mükemmel Teknik, Zayıf Fizik
       Bu başlık aslında Enes’i çok iyi özetliyor. Harika teknik özellikleri olan, bire birde etkili olan Enes’in en büyük düşmanı her zaman fiziği oldu. Aslında gelişim çağında olan bir oyuncu için çok fena fiziği olduğu söylenemez ama bu konuda çok çalışması lazım. 1,70 cm boyu olan Enes, 55 kilo. Biraz daha kilo alıp kas yaparak güçlenmesi şart görünüyor. Enes çok kez fiziği yüzünden sıkıntı yaşadı. Katıldığı Futbol Prensi yarışmasında ünlü spor yazarı Oğuz Tongsir ve Hakan Ünsal’ın Enes’in fizik olarak zayıf olduğunu ama ileride iyi futbolcu olacağını söylemeleri de bu zaafını gözler önüne seriyordu. Enes’i Tümosanspor’da hocası forvet arkasında, kanatlarda, forvette kısacası hücumdaki her noktada oynattı. Ama bence Enes’in mevkisi forvet arkası yani ‘’10 numara’’. Enes sert şutları olan, oyun zekası çok yüksek, adam eksiltme özelliği olan bir oyuncu. Dediğim gibi tek eksiği fiziği. Gelişim çağında olduğunu düşünürsek fiziğinin de zamanla gelişeceğini düşünüyorum.

Dersleri de Harika
       Enes futbol hayatında başarılı olduğu gibi, eğitimine de aynı şekilde başarıyla devam ediyor. Konya’nın en iyi 3 Anadolu Lisesi’nden birinde eğitimine devam eden Enes, sınavlarında da oldukça başarılı ve öğretmenlerinin sevdiği bir isim. Ayrıca okul takımında da futbol oynuyor.

       Enes, gelişime fazlasıyla açık bir çocuk. Enes ile bireysel ilgilenildiği takdirde Türkiye çok büyük bir futbolcu kazanabilir. Ülkemizdeki en büyük sorun sabır ve istikrar. Biraz sabredip ısrar edersek Enes gibi birçok yeteneğe ulaşmamız mümkün olacaktır.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder