20 Ağustos 2014 Çarşamba

İnceleme: Akhisar Belediyespor 2014-15

       Her zaman 3 büyük takım taraftarları arasında "En çok bizim taraftarımız var’’ kavgası olur. Bu tartışma yıllardır vardır ama resmi bir sonuca ulaşılamaz hiçbir zaman. En çok kimin taraftarı olduğunu bilmesem de ligimizdeki en çok sempati duyulan takım benim gözümde tartışmasız Akhisarspor’dur. 160 bin nüfuslu bir ilçe düşünelim, amatör liglerden geliyor, Süper Lig'e çıkıyor ve herkesin ‘’burayı kaldıramaz, küme düşerler.’’ demesine rağmen kısıtlı imkanlarla bu ligde 2. yılını bitiriyor. Kulüp başkanını kimse bilmiyor, Hamza hocasıyla başarıdan başarıya koşuyor. Ha ligde kalıyorlar ama gidip öyle efsanevi topçular alıp bazı takımlarımız gibi oraya buraya para dökmüyorlar. Gidiyorlar alt lige düşmüş, bitmiş denilen tecrübeli futbolcuları alıyorlar, yeniden başlatıyorlar futbola.

       Herkesin bitmiş dediği Gekas’ı alıyorlar bir sene ligde o tutuyor, ikinci sene o gidiyor. 150.000 Euro’ya Niasse diye bir adam getiriyorlar. Deneyerek aldıkları Niasse, ligde harikalar yaratıyor ve 5,5 milyon Euro’ya Rusya’ya satıyorlar. Kimseye 1 TL borcu olmadan kadro kurmaya devam ediyorlar. Herşeyin bu kadar kusursuz olması da çok fazla be Akhisarspor.

       Takımı Süper Lig’e çıkaran ve 2 sene Süper Lig’de güzel bir şekilde hocalık yapan Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı Akhisarspor’da. Hamza hoca artık Akhisarspor’u milli takımda temsil edecek. Hamza hoca yerine Mustafa Reşit Akçay getirildi. Son dönmde çok eleştirilen bir hoca oldu Mustafa Reşit Akçay ama Akhisarspor gibi bir takım için doğru seçim olduğunu düşünüyorum. Akhisarspor yönetimi bilinçli bir yönetim, Mustafa Reşit Akçay uzun vadeli başarı için birebir bence.

       Bir Akhisarsporlu abimle konuştuğumda başarının sırrını bana şöyle anlatmıştı. ‘’Bizim başkanımızın ismini kimse bilmez. Başkanımız kendi reklamını yapmıyor, sürekli susuyor. Başkan susarsa ne oyuncu konuşabilir, ne taraftar. Herkes susmak zorunda. Başkan ön plana çıkmıyorsa kimse ön plana çıkmayacak. Aslolan Akhisarspor’dur.’’ Bu cümlelerden sonra başarının nasıl geldiğini gayet iyi anlamış oldum.

       Şu anda Akhisarspor’un en büyük eksiği stat. Taraftarlar 2 yıldır 2 haftada bir 90 km yol gitmekten bunalmış durumda. Maçlar Akhisar’da oynanmaya başlandığı takdirde artık Akhisarspor başarılara daha çabuk koşacaktır.

       Mustafa Reşit Akçay geldi takımda gelenleri gidenleri düzenledi, transferleri yaptı. Yeni sezon öncesi Akhisarspor’u sizler için değerlendirelim.

KALECİ
       Akhisarspor’da 3. sezonunu dolduran tecrübeli eldiven Oğuz Dağlaroğlu ile gelecek sezon içinde anlaşan Akhisarspor’da diğer iki kaleci 26 yaşındaki Emrah Tuncel ve 20 yaşındaki Cantuğ Temel. Akhisarspor’da kendini bulan oyunculardan Oğuz Dağlaroğlu ile Emrah Tuncel arasında forma yarışının gidip geleceğini düşünüyorum. Şuna da değinmek istiyorum. Oğuz artık Akhisarspor için bir değer. Benim görüşüm, futbolu bu takımda bırakmalı. Yedek de olsa tecrübelerini genç kalecilere aktarmalı. Anladığım kadarıyla yönetim de Oğuz hakkında bunu düşünüyor. Akhisarspor’da ayrıca kaleci Bekir Öztürk ve Evren Özyiğit ile yollar ayrıldı. Bekir, 3.Lig’in güçlü kulüplerinden Batman Petrolspor’a transfer olurken, Evren içinde bazı PTT takımlarının istekli olduğu söyleniyor.

SAVUNMA
       Akhisarspor’un stoperlerinden İbrahim Sonko ve Uğur Demirok kadroda tutuldu. Uzun süre üç büyüklerin ilgisini çeken Uğur Demirok‘un takımda tutulması gayet iyi oldu Akhisarspor açısından. Yine İsmail Konuk da takımda kalacak. Ayrıca Akhisarspor stopere tecrübeli bir oyuncu transfer etti. Braga’dan Douglao’yu kadrosuna katan Akhisarspor, güzel bir transfer yapmış oldu. 28 yaşındaki oyuncu kaliteli bir isim olmasına rağmen, Akhisarspor’un çok para verdiğini düşünmüyorum. Ucuz fiyatlara yapıldıysa bu transfer helal olsun diyelim. Akhisarspor’un stoperindeki 4 isim gayet iyi. Büyük ihtimal Sonko bu sezon yedek kulübesinde oturacak, Douglao ve Uğur ikilisinin oynayacağını düşünüyorum.

       Akhisarspor’un sol bekinde bir ayrılık yaşandı. Çağdaş Atan ile yollar ayrıldı, yerine Çağlar Birinci geldi. Çağlar Birinci’nin Çağdaş’tan iyi olduğunu söyleyemem. Bu transfere anlam veremedim açıkçası. Bence Çağlar burada alternatif olabilir, Güray oynayabilir.

       Sağ bekte ise büyük ihtimalle Ahmet Cebe oynayacak. Ahmet Cebe de o mevkii de yetersiz bir isim gibi. Belki ilerleyen haftalarda Sonko-Uğur ikilsini stoperde, Douglao’yu ise sağ bekte denerse Mustafa Reşit hoca ben şaşırmam doğrusu. Biz bu mevkideki oyunculara yetersiz desek de Akhisarspor bir şeyler yapar yine. Göreceğiz bakalım.

ORTA SAHA
       Akhisarspor’un ön liberosunda Merter Yüce, Arnaud Djoum, Taşkın Çalış ve Wato Kuate var.Wato Kuate ile büyük ihtimal yollar ayrılacak. Bu bölgede mükemmel bir şişkinlik var. Buradaki oyuncular orta sahanın ortası içinde alternatif oyuncular olabilir. Yine Trabzonspor’dan ayrılan Didier Zokora da Akhisarspor'un kadrosuna dahil edildi. Normal şartlarda Zokora oynaması gerekse de Merter bu takımın en büyük savaşçısı. Bir mevki değişikliği yapılarak ikisi de oynatılır tahminimce. Bir de şöyle bir durum var; takım çift ön libero oynayabilir. O zaman Merter ile birlikte Zokora oynar diye düşünüyorum. Bilal Kısa da bu iki oyuncunun önünde oynar. Bilal Kısa bayağı bi alternatifsiz gibi. Sakatlık halinde Akhisarspor sıkıntı yaşayabilir.

       Kanat oyuncularına baktığımızda Kenan Özer, Kerim Zengin, Burak Taşdemir, yine Güray ile Ahmet Cebe gibi isimler var. Burada Ahmet Cebe ile Güray’ın daha çok bekte oynayacaklarını düşünüyorum. Genç isim Burak Taşdemir’i hazırlık maçında seyretme fırsatı bulmuştum. Gayet yetenekli olduğu belli. Kenan Özer sağ kanattaki yerini kimseye kaptırmaz diye düşünüyorum. Sol kanatta ise Akhisarspor’un yeni transferlerinden siyahi oyuncu Saidi Ntıbazonkiza’nın forma şansını alacağını düşünüyorum.

FORVET
       Forvet mevkisi için bol alterntifli kadrosu var Akhisarspor’un. Bruno Mezenga, Mehmet Akyüz ve Bahattin Köse. Ama forvette oynayacak isim belli. Akhisarlıların deyimiyle ‘’Ne zeus, ne perseus, asıl tanrı bu deyyus.’’ Kısacası Theofanis Gekas. 34 yaşına girdi ama hala atıyor, hala çalışıyor. Gekas ile Akhisarspor taraftarı arasında mükemmel bir bağ olmuştu. Oumar Niasse’yi sağlam paraya satan Akhisarspor, yerini doldurabileceği en iyi adamla doldurdu. Gekas ile en fazla 2 sene gider ama. Niasse'yi Akhisar'a getiren Ibrahim Sonko yeni Niasseler bulmalı bence.


GENEL BAKIŞ
       Ben bu kadroyu yorumladığımda küme düşmeme savaşı verir derim aslında. Ama takım Akhisarspor olunca sürpriz iş yaparlarsa şaşırmam. Baktığımızda eksik çok gibi görünüyor ama olay sadece kağıt üstündeki kadrodan ibaret edeğil. Mesela Akhisarspor’un yollarını ayırdığı oyunculara bir göz atalım. Çağdaş Atan ve Sertan Vardar gibi sık sık forma giyen isimlerde dahil, kendilerine Süper Lig’de forma şansı bulamadılar. Akhisarspor’un yollarını ayırdığı topçular arasında Süper Lig’e transfer yapan olmadı. Çok değişik bir durum. Bir Çağdaş Atan düşünün, Akhisarspor’un vazgeçilmez oyuncularından olsun ama PTT 1.Lig’e transfer yapsın. İşte Akhisar bundan dolayı değişik bir takım.

       Tüm futbolseverlerin sempati duyduğu takım olan Akhisarspor’u sizler için anlatmaya çalıştım. Bu sempatik takıma yeni sezonda başarılar. Keyifli okumalar.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder