20 Ağustos 2014 Çarşamba

Köşe Yazısı: Akhisarspor Neden Başarılı?

     Sitemizin yeni yazarlarından Av. Taner Baş, Akhisar Belediyespor’un başarı hikayesi ve bu başarısının altında yatan nedenleri sizler için ele aldı.

1- Beş sezonda 3 lig birden yükselip şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmıştır.

2- Süper lig'de bulunan tek ilçe takımıdr. -ki, Akhisar'ın nüfusu sadece 160.000 kişidir.

3- Süper Lig'e çıktığı günden beri bu sene kesin düşecekler denilmesine, sosyal medyada Akhisarspor'un küme düşmesi fenomen haline gelmesine rağmen inadına lige tutunandır.

4- Kendi stadyumu olmadığından 34 maç deplasman yapan tek takımdır. Taraftar grubu Akigolar takımlarını izlemek için Manisa'daki maçlara 90 km. yol kat ederek takımlarını desteklemektedir.

5- Tesis alt yapısının da yetersiz olduğu, kondisyon salonunda aynı anda en fazla 8-10 futbolcunun yararlanabildiği diğer oyuncuların kondisyon salonunda sıra beklediği tek kulüptür.

6- Oyuncu olsun tedarikçiler olsun, kimseye 1 lira borcu yoktur.

7- Ege Bölgesi'nin tek Spor Toto Süper Lig ekibidir. Ülkemizin ekonomik ve sosyal açıdan en güçlü ikinci bölgesini tek başına temsil etmektedir.

       Kendi stadyumundan yoksun, tesisleri 2.Lig takımı seviyesinde, ekonomik gücü nerdeyse hiç yokken tüm bu imkansızlıklar içersinde başarıyı kovalamak asıl başarı değil midir? 2013- 2014 sezonunda Manisa'da 4 büyüklere karşı oynadığı 4 maçta aldığı 10 puanla başarısının tesadüf olmadığını da açıkça kanıtlamıştır.

Peki nerden geliyor bu başarı...

       Yönetim transfer bütçesi belirler, bu bütçeyi revize etmez. Bütçe uçuk rakamlara dayanmaz. Hiçbir futbolcusuna ödeyemeyeceği rakamları telafuz etmez. Borçlanarak oyuncu almaz. Ayrıca futbolcu bilir ki Akhisarspor'da parası kalmaz. Her ödemesi tıkır tıkır gününde yatar. Mali disiplinden asla taviz verilmez.

       Yüksek paralara yıldız futbolcu alınarak da takım içindeki dengeler bozulmaz ki, takım oyunu oynanabilsin. Gerek Başkan Hüseyin Eryüksel, gerekse diğer yönetim kurulu üyeleri teknik direktörün işine karışmaz. Takımı nasıl sahaya süreceğine ilk 11'in kimlerden oluşacağına müdahale etmez. Hatta destek turları haricinde antrenmanlara gitmez, tesislere adım atmamayı tercih eder.

       Başkan Eryüksel; mütevazidir. Öne çıkma çabası yoktur. Kimseye üstünlük taslamaz. Hatta birçok kişi başkanın ismini bile bilmez. Söylemleri ile değil, başarıları ile hatırlanmayı ister. TV programlarında yer almaz, halkın içindedir. Kimi zaman çay ocağında gazete okurken görürsünüz onu, kimi zaman esnafla sohbet ederken. Hayatımda tanıdığım egosu olmayan nadir insanlardan birisidir. Hamza Hamzaoğlu tam bir mentor'dur. İnanır, inandırır ve başarıyı sağlar. Hayatınızda görüp görebileceğiniz en oturmuş karaktere sahip insanlardan birisidir. Söylediği her sözün arkasındadır. Mütevaziliği ile beyefendiliğin kitabını yazabilecek üstün niteliklere sahip bir insandır. Allah yolunu hep açık etsin. Yönetim kurulu üyelerimiz takım yönetmekte inanılmaz başarılı insanlardır. Birçoğu özel hayatlarında küçük esnaflık yapmaktadırlar. Ben kişisel olarak her biriyle gurur duyuyorum. Futbolun giderek endüstri haline geldiği bir çağda inadına amatör ruhla mücadele eden bir yönetim, taraftar ve futbolcu grubunun başarısıdır Akhisarspor'un ki; takım içi saygı, sevgi, dürüstlük ön plandadır. İnanç takımı kenetleyen en önemli unsurdur. Her sene bir tık daha başarılı olmaya olan inanç...

       Daha başka faktörlerde vardır elbet başarının altında ama onlar biraz sır kıvamındadır. Onları da buradan anlatmayalım ancak bilin ki Akhisarspor'un başarısı asla tesadüfi olmamıştır.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder