28 Ağustos 2014 Perşembe

İnceleme: Albimo Alanyaspor 2014-15

       Geçtiğimiz sezonun başında takımın başına Mehmet Altıparmak’ı getirerek şampiyonluk hedefini açıkça belli eden Alanyaspor, yaptığı transferlerle de bunu destekleyerek hedefine ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz sezonu 72 puanla, zor grupta ikinci sırada tamamladılar. Bu puanla birinci olamamalarının tek nedeni Altınordu efsanesiydi. Aslında bu puanla, bu galibiyetle Alanyaspor tarihinin rekorlarını egale etmişlerdi. Play-offlar başlamadan Mehmet Altıparmak hocam ile görüştüğünde, şampiyonluğa çok fazla inandıklarını, şehrin bu şampiyonluk için kenetlendiğini, tesis ve statlarının PTT 1.Lig’de bile harika olacağını söylemişti. Final maçında Hatayspor’u penaltılar sonucu yenerek üst lige çıkmayı başaran Alanyaspor yönetimi Mehmet Altıparmak hoca ile yola devam kararı aldı. Mehmet Altıparmak’ın raporu doğrultusunda transferler yapan Alanyaspor aslında çok büyük paralar harcamadan mütevazi bir kadro kurdu. Takım isminin önüne bir de sponsor aldı. Şimdi Albimo Alanyaspor’u ele alalım.

KALECİ
       Boluspor’dan hatırladığımız tecrübeli eldiven Atacan Öztürk transfer edildi. Yine şampiyon takımın kalecisi Haydar Yılmaz takımda tutuldu. Kartalspor’dan bildiğimiz genç kaleci Osman Şimşek, teknik heyetin raporu doğrultusunda takıma transfer edildi. Takımın as kalecisi için şu anda Atacan çok güçlü aday. Atacan’ın yedeği de Haydar Yılmaz olacak gibi. Osman üçüncü kalecilik görevini üstlenecek. Atacan’ın ligi iyi tanıması büyük avantaj olacak.


SAVUNMA
       Stoperlerden başlayalım. Alanyaspor geçtiğimiz sezonu Boluspor’da geçiren Cemil Vatansever takıma transfer edildi. Yine geçen sezon takımın bel kemiklerinden Koray Çölgeçen de takımda tutuldu. Tecrübeli stoperler Adem Gökçe ve Gökalp Seçal ikilisi de Alanyaspor’da. Şu anda görünen Cemil ile Koray ikilisinin oynayacağı yönünde. Cemil’in alternatifi Adem, Koray’ın alternatifi Gökhan olacak gibi. Stoperler gayet tecrübeli.

       Sol bekte geçtiğimiz sezondan Kerem Gülbahar takımda tutuldu. Kerem’in alternatifi alt yapıdan A takıma kazandırılan oyunculardan birisi olacak gibi. Kerem de fazla tecrübeli ama bu ligde neler yapacağını göreceğiz. Sağ bekte ise Sercan Türkeri var. Alanyaspor Boluspor’dan çok oyuncu toplamış nedendir bilinmez. Sercan bu bölge için yeterlidir diye düşünüyorum.

       Savunmayı genel olarak ele alacak olursak; sağ bekte Sercan, stoper ikilisinde Cemil ve Koray, sol bekte ise Kerem olacak gibi.

ORTA SAHA
       Ön liberoyu iki kişi tutacağını düşünüyorum Alanyaspor’un . İsveç'ten transfer edilen Ganalı oyuncu Yussif Chibsah, Antalyaspor’dan kiralanan genç oyuncu Emre Akbaba ve Balıkesirspor’dan Alanyaspor’a transfer edilen Deniz Vural bu bölgede oynayabilecek isimler. Tecrübesiyle Yussif Chibsah’ın ve genç oyuncu Emre Akbaba’nın bu bölgede oynayacağını düşünüyorum. Deniz ise güzel alternatif olacaktır.

       Ofansif orta saha bölgesinde büyük ihtimal Eren Özen oynayacaktır. Tecrübeli oyuncu sol kanatta da oynayabilir ama şu anda görünen o ki forvet arkasında oynayacak.

       Kanatlarda geçen sezondan devam eden Efecan Karaca ve Burak Uca, yeni transfer Sinan Özkan gibi isimlere sahip. Ayrıca Eren Özen de kanatlarda görev alabilir. Bence geçen sezon oynayan ikili bozulmayacak. Hem Efecan, hem de Burak sürekli oynayacaklardır. Galatasaray patentli Efecan tekniği ve hızıyla ön plana çıkan bir isim. Bu sezon onu izlemek zevkli olacaktır. Ama geçen sezon Burak’ın skora olan katkısı daha fazlaydı bunu da atlamayalım.

FORVET
       Serdar Deliktaş ile anlaşan Alanyaspor, sezon başlamasına birkaç gün kala şok bir kararla oyuncuyla yol ayrımına gitti. Açıkçası bu neden yapıldı, niye yapıldı bilmiyorum. Ne sıkıntı yaşandı, merak ediyorum. Serdar gibi bu ligin iyi forvetlerinden oyuncuyu kapan bu ligde kazanır. Alanyaspor’a Fransa’dan getirilen Togolu golcü Jonathan Ayite’den Alanyaspor yönetimi ve teknik heyeti çok umutlu. Kamptaki ve hazırlık maçlarındaki performansı gayet iyi. Performansını merakla bekliyoruz. Forvette tek Ayite’nin olduğunu düşününce alternatif sıkıntısı yaşanır gibi. Kadroda Ayite’ye tek alternatif olabilecek oyuncu Sinan Özkan gibi duruyor ama bence o eksiği kapatamaz. Buraya transfer şart bence.

GENEL BAKIŞ
       Alanyaspor bu sezon 4-2-3-1 kadrosuyla çıkacağını düşünüyorum. Mütevazi kadrosuyla pozitif futbol oynayarak gönülleri fetheden bir takım olma ihtimalleri yüksek gibi. Getirdikleri yabancılar ligi sallayacak yabancılar olabilir. Teknik heyetlerinde çok değerli isimler var. Alanyaspor’un kaleci antrenörlüğünü yapan Haluk Kaplan için bir ayrıntı var, o ayrıntıyı size şöyle anlatalım. Van Gaal ,Az Alkmaar’da çalışırken ekibinde bulunanlardan birisi de Haluk Kaplan’dı. Haluk Kaplan büyük bir kaleci antrenörü. Van Gaal ile dostluklarının da devam ettiğini bir haberde okumuştum. Tabi bu hoca her zamanki gibi Milli takımımızın dikkatini çekmemişti. Mehmet Altıparmak hoca kendi ekibine kazandırdı. Bu hocayı ve Alanyaspor’dan çıkacak kalecileri dikkatle izlemeliyiz diye düşünüyorum. Elimizden geldiğince Alanyaspor’u anlatmaya çalıştık. Bizden bu kadar. Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle…

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder