25 Ağustos 2014 Pazartesi

İnceleme: Aydınspor 1923 - 2014-15

       Geçen sezon yükseldikleri Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup'ta ligi 8. sırada tamamlayan Aydınspor1923, yeni sezon öncesi çalkantılı dönemler geçirmesine rağmen, yönetim ve camia olarak bu süreci az da olsa atlatmış durumda...

       2012-13 sezonunda Spor Toto 3.Lig'te şampiyon olarak Spor Toto 2.Lig'e yükselen siyah-beyazlı ekip, 2013-14 yeni sezonunda teknik direktör Selahattin Dinçel ile yollarını ayırmasının ardından Türk futbolunda inişli-çıkışlı performans sergileyen ve birçok kez başarılarıyla anılan teknik direktör Hüsnü Özkara ile anlaşma sağlamıştı. Sportif Direktörlüğü yine Türk futbolunun efsane hakemlerinden Ali Aydın'ı getiren Aydınspor1923 teknik heyet ve yönetim ile heyecan verici bir kadro kurdular. Ancak bu süreç uzun sürmedi... 2013-14 sezonunun öncesinde TSYD Kupası'nı Göztepe'yi 1-0 mağlup ederek müzesine götüren siyah-beyazlı ekip moralli başladığı yeni sezona, İlk maçta deplasmanda Konya Anadolu Selçukluspor'un konuğu oldu. Ligin ilk maçı olan Konya Anadolu Selçukluspor deplasmanından golsüz berabere kalarak 1 puan çıkartan siyah-beyazlı ekip, bundan sonraki süreçte üst üste aldığı kötü sonuçlarla 7.Haftada deplasmanda oynanan Tokatspor maçından 3-0 mağlup ayrıldıktan sonra Teknik Direktör Hüsnü Özkara ile yollarını ayırdı.

       Camiada ve şehirde ''bundan sonra ne olacak?'' soruları akıllarda yer alırken Fethiyespor'u çalıştıran başarılı teknik direktör Mustafa Ceviz ile sözleşme imzalandı. Teknik Direktör Mustafa Ceviz'in gelmesiyle takımın toparlanması ve camiada yüzlerin gülmesi bir olurken üstüste alınan başarılı sonuçlar, Aydınspor1923'ü alt sıralardan kurtarmıştı. Sonuç olarak sezon sonunda teknik direktör Mustafa Ceviz ile, ligi 8.sırada bitirerek yeni sezon için şampiyonluk hedefleri konulan Aydınspor1923'te, yeni sezon öncesi, kulüp yönetimi de değişti. Başkanlık koltuğunu Süha Bayırlı'dan devralan işadamı Şahin Kaya, kulübün kayyuma gitmemesi nedeniyle başkan olduğunu ifade ederek öncelikle kulübün yüksek miktarda borçlarıyla mücadele etmeye çalıştı. Ancak bu da uzun sürmedi...

YÖNETİM
       Ağustos ayının 2. haftasında yapılan olağanüstü kongrede oy birliği ile Başkan seçilen Özgür Keskin, Aydınspor1293'ün yeni kulüp Başkanı oldu. Özgür Keskin ve yönetimi ile yeni sezon için kolları sıvayan siyah-beyazlı kulüpte, öncelikle kulüp içindeki bazı sorunlar çözülerek işe başlandı. Yeni yönetimin gelmesiyle birlikte teknik direktör Mustafa Ceviz ile yollar ayrıldı. Tecrübeli teknik direktör Mustafa Ceviz takımdan ayrıldıktan sonra, yerine Aydınlı teknik direktör Osman Aktar göreve getirildi. Aydınspor1293'ün üzerindeki kara bulutları dağıtmaya kararlı olan yönetim, sil baştan bir teknik heyet ve futbolcu kadrosu kurmaya kararlıydı. Öncelikle kulüp içerisindeki oyuncularla anlaşma sağlayan yönetim, takımda ayrılan önemli oyuncuları Umut Kaya ve Murat Uluç'un yerine arayışlarını sürdürürken, forvet hattına Kemal Akbaba, orta saha için Beşiktaş altyapısında yetişmiş 21 yaşındaki genç oyuncu Mertcan Demirer'i renklerine bağladı. Üst üste yapılan başarılı transferlerle siyah-beyazlı camiaya yeniden bir hareketlilik kazandıran yönetim, Kemal Akbaba, Gökhan Güney, Serkan Özdemir, Hasan Erbey, Mertcan Demirer, Mehmet Şen, Ramazan Karaca, Sezer Sezgin, Emre Yıldırım, Şamil Ünal, Aytek Aşıkoğlu, Fatih Özece, Ali Yetkin, Hasan Kaşıkara ve Mustafa Şen ile anlaşma sağlayarak toplamda 15 transfer gerçekleştirdi. Ligin başlamasına 1 hafta kadar az bir süre kalmışken, yeni yapılanmayla tekrar toparlanmaya çalışan Aydınspor1923 yeni sezon öncesi bu çalkantılı ve bir o kadar üzücü dönemi atlatmayı az da olsa başardı.

TEKNİK HEYET 
       Aydınspor1923'te teknik direktör Mustafa Ceviz ile yollarını ayıran yönetim, yerine Aydınlı teknik direktör Osman Aktar'ı getirdi. Aydınspor1923'ü Bölgesel Amatör Ligi (BAL)'nde şampiyon yaparak 3.Lig'e çıkarmasında pay sahibi olan Teknik Direktör Osman Aktar, ekibi ile birlikte yeni sezonda Aydınspor1923'te tekrar görev yapacak. Teknik Direktör Osman Aktar, yardımcıları Levent Demirel, Birkan Duran ve Kaleci Antrenörü Bülent Okkan siyah-beyazlı ekibi yeni sezonda çalıştıracak olan isimler olurken, tamamen Aydınlı teknik heyetten oluşan bu yeni yapılanma ile tüm Aydın şehri, başarılı bir sezonun yaşanacağı kanaatindeler.

KALECİLER
       Geçtiğimiz yıllarda kaleyi başarı ile koruyan genç ve tecrübeli kaleci Ahmet Altın, yeni sezon için siyah-beyazlı ekip ile tekrar anlaşma sağlayarak Aydınspor1923'te 3.sezonunu yaşayacak. Geçen sezon 2.kaleci olan Aydınlı kaleci Onur Dinç'i de kadrosunda tutan Aydınspor1923, altyapısında hazırladığı Engin Tuna ve Timur Çakıroğulları'nın yanı sıra eski adı ile İstanbul BŞB'den Aydınlı 21 yaşındaki genç kaleci Aydın Kalak'ı transfer ederek kalesini sağlama almış durumda.

SAVUNMA
       Savunmada adeta etten duvar ören başarılı oyunculardan Uğur Arslan Kuru, Erdi Bakırcı ve Bayram Çetin ile yeniden sözleşme imzalayan Aydınspor1923, Ahmet Kesim'in PTT 1.Lig ekiplerinden Ankaraspor'a transfer olmasıyla, yerini doldurabilcek kapasitede bir isim arayışına girdi ve Fenerbahçe'den 23 yaşındaki genç stoper, Hasan Erbey'i transfer ederek savunmadaki eksiği tamamladı. Yeni sezonda Aydınspor1923'te forma giyecek olan genç stoper Hasan Erbey, hem saha içindeki oyunuyla hem de fiziksel olarak, bir dönem Fenerbahçe forması giymiş Uruguaylı tecrübeli savunma oyuncusu Diego Lugano'ya benzetiliyor. Diğer yandan transfer çalışmaları sonucunda savunmaya Göztepe'den tecrübeli oyuncu Aytek Aşıkoğlu, Gaziosmapaşa'dan Ramazan Karaca takıma dahil oldu. Aytek Aşıkoğlu geçen sezon Göztepe'de forma giydiği tüm maçlarda gösterdiği performans ile takımının başarılı isimlerinden biriydi.

ORTA SAHA
       Geçen sezon Aydınspor1923'te forma giyen orta sahanın başarılı isimleri Emre İşçiler, Umut Kaya, Savaş Yıldızhan gibi isimlerin takımdan ayrılmasının ardından büyük boşluk oluşan siyah-beyazlı ekip, bu konuda arapsaçına dönmüş durumda... Yönetimde yaşanan sıkıntılar şüphesiz kadroyuda etkilemiş ve Aydınspor1923'ün en önemli oyuncusu olan Umut Kaya takımdan ayrılarak Göztepe'ye transfer olmuştu. Transfer sezonunun başında İnegölspor'da forma giyen Aydınlı futbolcu Berkay Günay, Umut Kaya'nın yerine belki de alternatif olarak transfer edilmişti. Ancak tüm yük artık onda olacak. Oyun stili ve sahada duruşu ile Umut Kaya'ya benzetilen Berkay Günay yeni sezonda Aydınspor1923'ün en büyük kozlarından birisi konumunda.Yazıyı hazırladığımız sırada Yeni Malatyaspor'da forma giyen tecrübeli ofansif orta saha oyuncusu Mustafa Şen de transfer edildi.

       Geçen sezon ara transfer döneminde Alanyaspor'dan transfer edilen ve gösterdiği performans ile beklenenin üstünde katkı sağlayan Gürcan Gözüm ile birlikte, Beşiktaş altyapısında yetişmiş olan 20 yaşındaki Mertcan Demirer'den çok şey bekleniyor. Alanyaspor'dan transfer edilen Şamil Ünal ise orta sahanın ağabeyi olarak gençlere tecrübeleriyle destek olacak. Eyüpspor'dan transfer edilen Sezer Sezgin ise takımın en tecrübeli isimlerinden biri. Orta sahanın solunda görev yapan isimin siyah-beyazlı ekibe katkı sağlaması beklenen isimlerden. Diğer yandan Sivas 4 Eylül Belediyespor'dan transfer edilen Mehmet Murat Uçar ise takıma alıştıktan sonra güzel işler yapacağa benziyor. Almanya 3.Ligi’nden alınan Ali Yetkin de alternatif isimlerden biri olacak.

FORVET
       Hücum hattında Aydınspor1923'ün, yeni yaptığı transferlerin takıma uyum sağlaması zaman alacağa benziyor. Son olarak geçen sezon büyük katkı sağlayan tecrübeli golcü Murat Uluç'un takımdan ayrılarak Hatayspor'a transfer olmasıyla, forvet sıkıntısı yaşayan siyah-beyazlı ekip, Elibol Sandıklıspor'dan Kemal Akbaba, Sancaktepe Belediyespor'dan Gökhan Güney ve İstanbul Güngörenspor'dan Mehmet Şen'i transfer ederek hücum hattındaki sıkıntıyı çözüm bulmaya çalıştı. Ayrıca Bucaspor'dan Hasan Kaşıkara ve Trabzon Akçaabat'tan Fatih Özece forvete takviye olarak alındı. Ancak yeni transfer edilen bu oyuncular takıma uyum sağlaması için zamana ihtiyacı var. Sezonun ilk maçı olan Bayrampaşaspor maçında yeni transferleri izleyip göreceğiz. Adnan Menderes Stadı'nda seyircinin de desteği ile iyi bir sonuç almaları muhtemel.

GENEL BAKIŞ
       Aydınspor1923 taraftarı ve camiasıyla şüphesiz büyük bir kulüp. Son dönemlerde yaşanan olumsuz olaylar tüm şehri büyük ölçüde etkilese de, camianın birlik beraberlik içinde birbirine sımsıkı bağlanması sıkıntıları azaltmaya yetti.

       Aydınspor1923'ün cefakar taraftar grubu Asi Kankalar'ın takımına sonsuz bağlı olması ve iyi gün kötü gün demeden, tabiri caizse hep destek tam destek olması Aydınspor1923'ün gücüne güç katıyor. Yeni sezonda her zaman olduğu gibi yine birlik ve beraberlik içinde özlenen başarıların gelmesi bekleniyor. Çok değil... 2 yıl önce 3.Lig'de yaşanan şampiyonluk sezonundaki taraftarın ve yönetimin birbiriyle sıcak ilişkiler kurması, takımdaki oyuncuların ise kardeşlik çatısı altında kurulması ve bütün bunların birleşmesiyle oluşan birlik beraberliğin getirdiği şampiyonluk özleniyor...

Hazırlayan: Kamil KAZANKAYA
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder