26 Ağustos 2014 Salı

İnceleme: Boluspor 2014-15

       Yıllardır Süper Lig’e çıkmak için çaba gösteren Boluspor, geçtiğimiz sezon son maçta küme düşmekten kurtuldu. Sezon boyunca ligi takip edenlerin aklındaki soru ‘’Boluspor bu kadro ile nasıl ligde düşmemeye oynuyor?’’ olmuştu. Gerçekten de öyle. Bu kadar yetenekli oyunculardan kurulu takım, gol atamadığından son hafta ligden düşmekten kurtulmuştu. Yeni sezona başlarken yeniden yapılanmaya giden Boluspor, takımın başına Reha Erginer’i getirdi. Hocanın raporuna göre, yeni sezonda birçok oyuncu ile yollar ayrıldı. Şimdi Boluspor’u incelemeye alalım.

KALECİ
       Kaleci mevkisi için Gençlerbirliği’nden Özkan Karabulut’u kiralayan Boluspor,  Çanakkale Dardanelspor’un 22 yaşındaki genç kalecisi Erdi Yokuşlu’yu da kadrosuna kattı. Erdi için kulübüne 250.000 TL bonservis ücreti ödeyen Boluspor, kaleye yatırım yapmış oldu. Takımda şu anda 2 kaleci bulunurken 3.kaleci büyük ihtimalle alt yapıdan olacak. Kaleyi kim alır peki? Normalde herkes Özkan diye düşünürken hazırlık maçlarında Erdi’nin performansı ön plana çıktı. Kaleyi sezon içinde büyük ihtimalle Erdi’nin koruyacağını düşünüyorum.

SAVUNMA
       Stoperde 3 adayı olan Boluspor’da şimdilik formayı kimlerin giyeceği belli gibi. Serkan Yalçın ve Gürcü stoper Giorgi Rekhviashvili stoper tandemini oluşturacak. 21 yaşındaki genç oyuncu Mehmet Can Işık bu iki oyuncunun alternatifi olacak. Buraya 1 transfer daha yapılması gerekir. Uzun lig süresince sakatlıklar ve cezalardan dolayı stoperde farklı mevkiden adam oynatmak zorunda kalabilir Boluspor.

       Sol beke Kayserispor’dan ayrılan Nurettin Kayaoğlu’nu transfer eden Boluspor, bu mevkiyi Nurettin’e verecek gibi. Nurettin’in alternatifi İlyas Yılmazer. Abdulsamet  Kırım kiralık olarak gitti. Sağ bekte İsveç’ten transfer İsa Demir ve 1461 Trabzonspor’dan hatırladığımız Mehmet Kuruoğlu var. Kampta İsa’nın performansının ön plana çıkması, onun sağ bekte forma giyme şansını güçlendiriyor. Ayrıca Mehmet Kuruoğlu’nu hazırlık karşılaşmalarında teknik direktör stoper olarak oynattı.

       Savunma hattını ele aldığımızda sağ bekte İsa, stoper ikilisi Serkan Yalçın ve Giorgi Rekhviahsvili, sol bekte ise Nurettin olacak gibi görünüyor.

ORTA SAHA
       Orta sahada Konyaspor’dan gelen iki isim formayı şimdilik vermeyecek gibi. İshak Çakmak ve Kibong Mbamba ikilisine en büyük alternatif Bilal Gülden. Yine Yasin Dülger, Serkan Şirin, Samet Eker ve gurbetçi Ahmet Kulabas bu oyunculara alternatif olacak gibi. İshak 14 yaşında profesyonel olmuş bir oyuncu. Fiziği ve gücüyle ön plana çıkıyor. Koşan, mücadeleden kaçmayan bir yapısı var. Tek eksiği geriye dönüşlerde top kaybı yaşaması. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de forma şansı bulamasa da, bu sezon kendini bulacağını düşünüyorum. Keza Kibong için de yorumlarım pozitif. Bu lig için çok önemli bir değer. Adanaspor yıllarından izleyenler bilir.

       Ofansif orta sahada bu sezon büyük ihtimalle alışık olmadığımız şekilde Emre Kılınç’ı izleyeceğiz. Bir dönem Galatasaray ile adı anılan başarılı sol kanat oyuncusu bu sezon kanat bolluğundan dolayı hocası tarafından forvet arkasında oynatılacak. Eğer Emre Kılınç’a kanatta yer verilirse Ali Dere’den faydalanılamayacak.

KANATLAR
       Bursaspor patentli İsmail Haktan Odabaşı ile yola devam eden Boluspor, sol kanat için de Konyaspor’dan Ali Dere'yi kiraladı. Ali Dere, 2 sezon önce geçirdiği operasyondan sonra düşüş yaşadı. Geçtiğimiz sezon Fethiyespor’da forma şansı bulan oyuncu için bu sezon çıkış senesi. İki kanat oyuncusunda da dikkatimi çeken nokta, ikisinin de yetenekleri doğrultusunda hak etmediği yerlerde olması. Bu sezon belki de onların senesi olabilir kim bilir? Duruma göre Emre Kılınç da kanatta oynayabilir ama başka alternatif görünmüyor şu anda.

FORVET
       Geçtiğimiz sezon Ankaraspor’da forma giyen Kenan Şahin’i transfer eden Boluspor’un Kenan’ı as oyuncu olarak deneyeceğini düşünmüştüm ki, Boluspor birkaç gün önce yabancu golcü transferi yaptı. Sitemizin İsveç Temsilcisi Emrah Çetin’in ‘’Mini Zlatan İbrahimovic’’ dediği Aleksandar Prijovic’i transfer ettiler. Emrah Çetin’e 24 yaşındaki oyuncuyu sorduğumuzda ‘’Boluspor hala nasıl aldı anlayamıyorum, harika transfer. Potansiyeli çok fazla, özgüveni az. Özgüvenini Boluspor’da yakalarsa tutulmaz bir forvet olur. Bitirici pas, son vuruş, top tutabilme, rakiple baş edebilme, uzun toplarda üstünlük. Hepsi var bu oyuncuda. Çok ama çok güzel transfer. Yeri geldiğinde 10 numara pozisyonunda bile oynayabilir. Ligin sertliğine cevap verir.’’ demişti. Haliyle bizde beklentileri arttırdı. Eğer oyuncu bu kadar iyi olursa Kenan da alternatif isim için fena olmaz.

GENEL BAKIŞ
       As kadroya baktığımızda fena bir kadro yok gibi. Özellikle 1,91cm'lik  Aleksandar Prijovic tutarsa Boluspor gol yollarında sıkıntı çekmez. Kanat oyuncuları lig için gayet iyi olan Boluspor’da 10 numaranın işini tam yapması şu anda en önemli unsur. Orta sahadan forvete top taşınabilirse Boluspor ligin sürpriz takımlarından da olabilir. Tahminlerime göre Boluspor ligi orta sıralarda bitirecek gibi. Ama dediğim gibi uyum sağlanırsa, sıkıntı olmazsa daha üst sıralar neden olmasın. Hazırlık maçlarında daha çok rakip alana çabuk geçmeye dayalı bir sistem kuran Reha hocanın bu sistemi ne kadar faydalı olur merak konusu.

       Reha hoca ayrıca U19 ve A2 takımı ile bir hafta boyunca kamp geçirdi. Kamp sonucunda birçok oyuncuyu A takıma çıkardı. Boluspor alt yapısının son yıllardaki başarısını gözümüzün önüne getirdiğimizde belki yeni yetenekler ortaya çıkar, kim bilir?

       Ayrıca transferde son günlere girerken ne olur bilemeyiz ama Süper Lig takımında şu anda kampta olan ve hocasıyla sıkıntı yaşayan iki oyuncu ile görüşülüyormuş. Belki transfer hamlesi gelebilir. Elimizden geldiğince Boluspor’u ele aldık. Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Katkılarından dolayı Bolu Temsilcimiz Fahri Gündüz'e teşekkürler.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder