27 Ağustos 2014 Çarşamba

İnceleme: Denizlispor 201415

       Geçtiğimiz sezonu 46 puanla 10.sırada bitirmişti Denizlispor. Aslında sıralamaya baktığımızda ligi rahat geçirdiğini düşünebilirsiniz fakat durum hiç de öyle olmamıştı. Ligin büyük bir kısmını düşme hattında ve küme düşmeme mücadelesi içinde geçirdiler. Son haftalarda aldığı galibiyetler ile rahatlayan ve kendine orta sıralarda yer bulan bir Denizlispor gördük. Horozlar'ın geçen sezonu 3 teknik adam ve 2 yönetimle noktalaması ne kadar sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ortaya çıkarıyordu. Büyük maddi sıkıntılar yaşayan takım, futbolculara çok uzun süre ödeme yapamamıştı. Futbolcular buna rağmen ortaya koydukları karakterle takımı ligde tuttular ve bütün Denizli halkının takdirini kazandılar.

       Sezon bittikten sonra kongreye giden Denizlispor'da yeni başkan Hasan Kıbrıslıoğlu oldu. Hasan Kıbrıslıoğlu, göreve geldiğinde takımın birçok eski futbolcu ve çalışanına borcu vardı. Hatta mahkemelik olanlar dahi vardı. Bazı futbolcular ise uzun süre alamadıkları ödemeler yüzünden sözleşmelerini tek taraflı fesh etmişlerdi ve çok sayıda futbolcunun da sözleşmesi bitmişti. Yeni yönetim tüm bunları bilerek görevi kabul edip büyük bir sorumluluğun altına girmişti. Göreve geldikten sonra önce eski borçların çoğunluğunu kapatan yönetim daha sonra geçen sezonu takımın başında sezonu tamamlayan Özcan Bizati ve yardımcılarıyla yeniden anlaşarak yola devam dedi. Teknik kadrodan gelen rapor doğrultusunda transfere ve sözleşmesi biten futbolcularla görüşmelere başlandı. Çok sayıda transfer yapıldı ve bazı futbolcularla yeniden anlaşıldı. Horozlar bu sezona geçtiğimiz sezonlara oranla biraz olsun daha rahat giriyor.

TRANSFERDE NE YAPTI?
       Sezonun tamamlanmasının ardından alacaklarını tahsil edemeyen futbolculardan Barış Örücü, Carlos Kahe ve Süleyman Çelikyurt sözleşmelerini tek taraflı olarak fesih ettiler. Barış Konyaspor'la, Kahe Karşıyaka'yla, Süleyman ise Manisaspor ile anlaştı. Sözleşmeleri sona eren Atahan Menekşe, Bülent Kocabey, Mirlan Murzaev, Oktay Pop, Ömer Kandemir, Saşa Yunisoğlu, Ümit Tütünci, Yavuz Özkan ve Yenal Tuncer takımdan ayrıldı. Ayrıca kiralık olan futbolcular Serdar Dursun ve Petr Janda'da takımdan ayrılan diğer isimler oldular. Genç futbolculardan Asil Kaan Güler, Burak Yılmaz ve Muharrem Ötkün Kızılcabölükspor'a kiralandı. Yine genç futbolculardan Onur Deniz Kurt, Berat Jonathan Ustabaşı, Hüseyin Altıntaş, Mustafa Tahran, Muhammet Arı gibi isimler kiralanacak veya genellikle U-21 kadrosunda yer alacaklar.

       Daha önce Denizlispor forması giymiş olan İsmail Şahmalı, Veli Acar ve Rail Malikov 1 sezon aranın ardından Denizlispor'a geri döndüler. İsmail Şahmalı geçen sezon play-off'a kalan Ankaraspor'un (Osmanlıspor) kalesini korurken, Veli Acar Mersin İdmanyurdu ile Süper Lig'e çıkma başarısı göstermişti. Malikov ise ülkesinin takımlarından Qabala'dan transfer edildi. Denizlispor'un diğer transferleri ise Karşıyaka'dan Burak Karaduman, St. Pölten'den Cem Tosun, Mersin İdmanyurdu'ndan Emrah Bozkurt, Adana Demirspor'dan Erçağ Evirgen, Yeşil Bursa'dan Fatih Çakır, geçen sezonu Fethiyespor'da kiralık olarak geçiren Akhisar Belediyespor'un futbolcuları Hakan Ateş ile Gökhan Dinçer, Bulgar futbolcular Georgi Andonov ile Tsevetan Genkov ve Gençlerbirliği'nden geçen sezon olduğu gibi bu sezon da kiralanan Mehmet Cansın Çiçek oldu.

       Bülent Ertuğrul, Fatih Soyatik, Kazım Sarı, Mustafa Keçeli ve Ömer Alp Kulga, Denizlispor ile sözleşme yenileyen futbolcular oldular. Şevki Çınar'ın ise sözleşmesi devam etmesine rağmen ücretine zam yapılarak sözleşmesi uzatıldı. Alperen Babacan alt yapıdan profesyonel yapılarak A takıma çıkarıldı. Sözleşmesi devam eden futbolculardan Cihan Özkaymak, Iliyan Yordanov, Mustafa Diler, Ogün Karakaya ve Mert Çakar bu sezonda Denizlispor forması giyecekler.

OYUNCU KADROSU
Alperen Babacan: Henüz 17 yaşında. Bu sene profesyonel yapıldı. Stoperde görev alıyor. A takım kadrosuna çıkarıldı fakat A takımda şans bulması için henüz erken, U-21 maçlarında oynamasını bekliyorum.

Burak Karaduman: Ön liberoda forma giyiyor. Tam bir savaşçı. Topa müdahalelerde oldukça sert ve agresif. Bu sertliği bazen zamanlama hatalarıyla birleşince çok kart görmesine sebep oluyor. Geçen sezon Karşıyaka'da 18 sarı kart, 1 kırmızı kart gördü.  

Bülent Ertuğrul: 36 yaşında çok tecrübeli, takımın kaptanı. Ön liberoda ve sağ bekte görev alabiliyor. Defansif anlamda görevini çok iyi yapıyor. Formaya yakın isimlerden fakat ilerleyen yaşı sebebiyle zaman zaman kenarda bekleyebilir.

Cem Tosun: 24 yaşındaki gurbetçi futbolcu takıma bu sezon katıldı. Stoperde ve ön liberoda forma giyebiliyor. İyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Rotasyonun içinde olacaktır.

Cihan Özkaymak: Geçen sezon ilk kez forma şansı yakaladığı 1.Ligde vasatı geçemedi. Her iki kanatta ve forvet arkasında oynayabiliyor. Alternatif olacaktır ama oynaması için performansını arttırması gerekiyor.

Emrah Bozkurt: Son iki sezonda Kayseri Erciyesspor ve Mersin'in Süper Lig'e çıkan kadrolarında yer aldı. Hücumda her bölgede oynayabiliyor. 34 yaşında. Direk bel bağlamak yanlış olabilir fakat çok iyi bir alternatif olacağı kesin.

Erçağ Evirgen: Sağ kanatta görev alıyor. Duran toplarda etkili. Biraz ağır fakat mücadeleyi bırakmayan bir yapıya sahip. Sağ kanatta forma onun gibi duruyor.
Fatih Çakır: Dört buçuk yıllık profesyonel kariyerinde ilk kez 3.Lig dışında bir ligde mücadele edecek. Forvet arkasında ve sahte 9 olarak görev yapabiliyor. Duran topları etkili. Bilekleri oldukça yumuşak. Hız konusunda biraz kötü ve 1.Lig için güçsüz. İlk 11 oynaması zor fakat zaman zaman şans bulacaktır ve bu şansı devam ettirmek onun elinde. Geçen sezon 19 gol attığı unutulmamalı.

Fatih Soyatik: 20 yaşındaki genç futbolcu ağır bir sakatlıktan yeni çıktı, yavaş yavaş eski formuna kavuşmayı hedefliyor. Forma kolay olmasa da çok hırslı.

Georgi Andonov: Bulgar futbolcu forvet arkasında görev alıyor 31 yaşında. Performansı merakla bekleniyor. Şans bulur fakat nasıl bir katkı yapacağını kestirmek şu an güç.

Gökhan Dinçer: 27 yaşında sol bekte görev alıyor. Hücumu seven beklerden. Önünde Mustafa Keçeli gibi bir tecrübe var onunla kıyasıya bir rekabete gireceğini düşünüyorum.

Hakan Ateş: Hakan süratli ve mücadeleci bir futbolcu. Sağ bekte formayı kolay kolay bırakmaz. Enerjisiyle takıma güç katacaktır. Ortalarını geliştirmesi lazım.

Iliyan Yordanov: Yordanov geçen sezonun devre arasında takıma katıldı ve oynadığı 14 maçta 6 gol 4 asistlik katkı yaparak Denizlispor'a seviye atlattı. Sol ayağı oldukça iyi, bileklerine hakim, adam eksiltebiliyor, şut çekiyor, orta açıyor, skora katkı yapıyor ve hızlı. Kısacası Yordanov bu takımın yıldızı ve 1.Lig'in üstünde bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Sol kanatta formayı kimseye bırakmaz.

İsmail Şahmalı: 1 sezonluk aranın ardından tekrar Denizlispor'a döndü. 1.lig için gayet iyi bir kaleci. Takımın birinci kalecisi olacağını düşünüyorum. Denizli'yi ve Denizlispor'u tanıması avantaj.

Kazım Sarı: Geçen sezonun devre arasında geldiği Denizlispor'a Ozan Evrim Özenç'in satılmasıyla 1.kaleci olmuştu. Konsantrasyon kaybı sebebiyle hata yapabiliyor fakat tecrübesiyle kaleye iyi bir alternatif.

Mehmet Cansın Çiçek: Geçen sezon başında Gençlerbirliği'nden kiralandığında taraftarların tepki gösterdiği bir transferdi fakat zaman içinde gösterdiği başarılı futbolla önce formayı aldı sonrada taraftarların düşüncelerini değiştirdi. Sezon başlarken Denizlisporlu taraftarların Mehmet Cansın'ın yine takıma katılmasını istemeleri de bunu gösteriyor. 22 yaşında ve yakın gelecekte Süper Lig'de forma giyeceğini düşündüğüm bir futbolcu. Takıma biraz geç katılması dezavantaj fakat geçtiğimiz yıldan takımı ve şehri tanıyor olması avantajı. Formayı bırakması benim için sürpriz olur.

Mert Çakar: 22 yaşındaki futbolcu ön libero pozisyonunda görev alıyor. Geçen sezon ki dar kadroda iyi maçlar çıkartmıştı. Hırslı bir yapıya sahip ve mücadeleyi bırakmıyor. Hücuma yeterli katkıyı yapamaması eksisi. İyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Formayı alması da şaşırtmaz.

Mustafa Diler: 18 yaşında geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında profesyonel yapılmıştı. A takımla hazırlık dönemi geçirdi fakat forma şuan yakın değil. Kumaşı iyi yakın gelecekte şans bulacaktır. Sırasını bekliyor. Kiralık gidebilir veya U-21 takımıyla maçlara çıkacaktır. Orta sahada görev yapıyor.

Mustafa Keçeli: Bursaspor'un şampiyon kadrosunun sol beki. Oldukça tecrübeli. Forma onun gibi dursa da arkasında bekleyen Gökhan, Mustafa'yı sıkıştıracaktır. İlk tercih olarak sezona başlayacağını düşünüyorum ama bu şekilde sezonu bitiremeyebilir. Futbolcu olarak son sezonu gibi duruyor.

Ogün Karakaya: 19 yaşındaki genç kaleci geçen sezon talihsiz bir sakatlık yaşamıştı bunu atlatan oyuncu kampa katıldı fakat önünde iki tecrübeli isim bulunuyor. Şans bulması kolay değil ama şans gelirse de iyi performans göstereceğini düşünüyorum.

Ömer Alp Kulga: Geçen sezonun devre arasında takıma katılan isimlerdendi ve gösterdiği performansla takıma olumlu yönde çok katkısı olmuştu. Sözleşmesi uzatılarak takımda tutuldu ve önemli bir iş yapılmış oldu. Hava toplarında oldukça etkili ve kuvvetli bir isim. Stoperde Mehmet Cansın ile iyi bir ikili oluşturuyor. Formayı bırakmaz.

Rail Malikov: Takımı tanıyan tecrübeli stoper gençlerin arkasında forma bekleyeceğe benziyor. Sakatlık sonrası eski formundan uzak görüntüsü var. Alternatif olarak kadroda.

Şevki Çınar: Şevki 19 yaşında ve çok yetenekli. İlk kez geçen sezon forma bulmaya başladı ve iyi katkı verdi. Topla çok seri ve kolay adam eksiltebiliyor. Biraz daha güçlenmesi gerekiyor. Forvet arkasında ve kanatlarda görev yapabiliyor. Transfer döneminde Süper Lig'den birçok takımın listesindeydi fakat alacağı ücret iyileştirildi ve sözleşmesi uzatılarak takımda kaldı. Bence Şevki'nin gelişimini sürdürmesi için oynaması gerekiyor ve Denizlispor'da bunu yapabilir. Kalmasının her iki taraf içinde iyi olduğunu düşünüyorum. Yalnız Şevki için ben oldum havasında olduğu duyumları geliyor. Bu duyumlar doğru ise kendisinden çok şeyler bekleyen Denizlispor taraftarı hayal kırıklığına uğrayabilir. Beklentiler büyük. Forma savaşının içinde olacaktır.

Tsvetan Genkov: Pivot santrafor özellikler taşıyan Bulgar futbolcu 30 yaşında. İyi beslenirse goller atacağa benziyor. Yine de birkaç maç gördükten sonra katkı yapıp yapamayacağı ortaya çıkacaktır.

Veli Acar: Veli için evine döndü diyebiliriz. 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu deyim yerindeyse kale hariç yerde oynayabilecek kapasitede. Takımın jokeri. Hangi mevkide eksik varsa Veli'yi orada görebiliriz. Yine de ağırlıklı olarak orta sahada ve sağ bekte görev alacağını düşünüyorum. Oyunu iki yönlü oynayabilmesi büyük avantaj. Katkı yapacağını düşünüyorum.

TEKNİK DİREKTÖR
       Denizlispor geçen sezonu tamamladığı teknik kadro ile yola devam dedi. Açıkçası benim teknik direktör Özcan Bizati hakkında bazı şüphelerim var. Bazı oyuncuları ısrarla oynatırken bazılarını ısrarla oynatmadığını düşünüyorum. Yani pek adil değil gibi, umarım yanılıyorumdur. Oyunu okuma konusunda da biraz eksik olduğunu düşünüyorum, oyuna hamlelerinde geç kalıyor ve yanlış tercihler yapabiliyor. Yine de şehri ve takımı tanıması avantaj. İstediği futbolcuların çoğunluğu alındı ve elinde geçen seneden daha geniş bir kadro olacak. Toleransının fazla olduğunu sanmıyorum alacağı kötü sonuçlarda yollar erken ayrılabilir. İnşallah yanılan ben olurum ve Özcan hoca Denizlispor ile başarılı bir sezon geçirir.
  
GENEL BAKIŞ
       Denizlispor kadroda tutması gereken en önemli yıldızı Barış Örücü'yü kadroda tutamadı ancak onun dışında kaybetmemesi gereken oyuncular ile anlaştı ve iyi transferler yaptı. Alternatifi bol, tecrübeli ve genç oyuncuları harmanlayarak güzel bir kadro kurdu. 10 numara ve santrafor pozisyonuna transfer edilen Bulgar oyuncuların göstereceği performans Denizlispor'un nerelere oynayacağını gösterir diye düşünüyorum. Bu futbolcuları yeteri kadar iyi tanıyamadığımız için bu konuda yorum yapmak için erken. Yine de Horozları bu sezon zaman zaman orta sıralardan aşağılara düşmemeye çalışırken zaman zaman da orta sıralardan yukarılara çıkmaya çalışırken izleyeceğimizi düşünüyorum. Forvet arkasına ve forvete birer takviye daha yapılabilir. Taraftar Barış Örücü'yü tekrar takımda görmek istiyor fakat bu transferi kolay görmüyorum. Yine de Denizlispor'un  transferin son anına kadar Barış'ı kadroya katma çabasında olacağını düşünüyorum.

       Beklenen Kadro: Kalede İsmail Şahmalı, geri dörtlüde Hakan Ateş, Ömer Alp Kulga, Mehmet Cansın Çiçek ve Mustafa Keçeli, orta sahada Bülent Ertuğrul ve Veli Acar, forvet arkasında Georgi Andanov, kanatlarda Erçağ Evirgen ve Iliyan Yordanov, forvette ise Tsvetan Genko. Beklediğim kadro bu fakat Gökhan Dinçer, Burak Karaduman, Mert Çakar, Cem Tosun, Şevki Çınar ve Emrah Bozkurt'un da sık sık kadroyu zorlayacağını düşünüyorum.

       Denizlispor'a bu zorlu lig maratonunda gönülden başarılar diliyorum. Sizlere bir nebze olsun Denizlispor'u kendi düşüncülerimle tanıtmaya çalıştım, hatamız olduysa affola. Zaman ayırıp yazımı okuyan herkese çok teşekkür ederim.

Hazırlayan: Utku YASTIKCI
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

5 yorum:

  1. Takımı hocadan daha iyi tanıyor gibisin başkan ama sevki konusu aklima takildi oldum dememiştir o ;)

    YanıtlaSil
  2. Banahane Denizli'ye transfer olmadı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banahene'nin Denizlispor'a transfer işi olmadı, şu an boşta.

      Sil
  3. Sağ kanat Erçağ'ın değil Şevki'nin hakkıdır.Erçağ ille de oynatılacaksa forvet mevkiinde denenmelidir.O göbeğiyle Erçağ sağ kanat oynarsa vay halimize.Şevki Denizli'nin çocuğudur ondan çok şeyler bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  4. süper yazı , denizlisporu çok yakından takip edebilenlerin bilip , yorumlayabileceği konulara değinilmiş. denizlide yerel basında bile çıkmaz böyle yazılar, hoş pek yazı da çıkmaz denizli basınında.

    YanıtlaSil