21 Ağustos 2014 Perşembe

İnceleme: Gaziantep BBSK 2014-15

       Bir sezon öncesine kadar bu ligde yabancısız oynayan tek takım Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’du. Geçtiğimiz sezona iddialı başlamalarına rağmen, ligin en az gol atan takımı olarak küme düşmekten kurtuldular. Siyasi seçimler oldu, lig bitti derken belediye başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u destekleyeceği yönünde açıklamalar yapıyordu. Takımın başına Nurullah Sağlam getirildi. PTT 1.Lig’de bir takımın başına Nurullah hoca geliyorsa bilinmeli ki, hedef şampiyonluktur. Nurullah Sağlam da bu ligde hedefi şampiyonluk olmayan takıma gelmez zaten. En son 1,5 sezon önce Mersin İdmanyurdu teknik direktörlüğü yapan Nurullah hoca o zamandan bu zamana birçok teklif aldı, çok teklif değerlendirdi ama herhangi bir yere gitmedi. Nurullah Sağlamlı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u sizler için değerlendirdik, hep birlikte okuyalım.

KALECİ
       Gaziantep BBSK, yaptığı transferlerle kaleyi sağlama aldı. Kasımpaşa’dan ayrılan tecrübeli eldiven İlker Avcıbay’ı kadrosuna katan Antep ekibi, geçtiğimiz sezon Samsunspor’un yedek kalecilerinden Atilla Özmen’i de transfer etti. 3.kaleci için geçtiğimiz sezon Erzincan Refahiyespor’da oynayan genç isim Emir Korubeyi ile anlaşan Antep temsilcisi transferi bitirdi. As kaleci olarak İlker Avcıbay’ı kalede göreceğiz yüksek ihtimalle. Kaleci transferlerinde sıkıntı görmüyorum ve lig için ideal oyuncular alındığını düşünüyorum.

SAVUNMA
       Stoper transferlerini de tamamlayan Antep temsilcisi, geçtiğimiz seneden tecrübeli oyuncu Armand Deumi’yi kadrosunda tuttu. İbrahim Kaş, hangi Süper Lig takımına gidecek derken bir de baktık ki oyuncuyu Antep Belediye almış. Çok güzel transfer oldu. İbrahim Kaş sakatlık geçirmezse, lige motive olursa neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz. İbrahim’in Nurullah hocayla iyi bir ilişkisi olduğunu da gözümün önüne getirdiğimde gayet başarılı olacağını düşünüyorum. Yine geçtiğimiz sezon Kayseri Erciyesspor takımından hatırladığımız Josef Çınar’ı kadrosuna kattılar 1,94'lük dev oyuncunun performansını fazlasıyla merak ediyorum. Stoper ikilisi büyük ihtimal İbrahim Kaş-Deumi ikilisi olur diye düşünüyorum.

       Nurullah Sağlam, sol bek için yine eski öğrencilerinden birini getirdi. Akhisarspor ile yolları ayrılan Çağdaş Atan’ı takıma kazandıran Gaziantep BBSK, bu bölge içinde mükemmel transfer yapmış oldu. Çağdaş’ın alternatifleri Ufuk Budak ve Ahmet Devret olacak. Bu bölgenin de sıkıntısız olduğunu söyleyebiliriz.

       Sağ bek şu anda Antep ekibinin en zayıf bölgelerinden birisi. Erkam Reşmen var. Alternatif isim ise Özgür Öçal olur. Sıkıntı var! Savunma dörtlüsünde sağ bekte Erkam, stoperde İbrahim-Deumi, sol bekte ise Çağdaş Atan olur diye düşünüyorum.

ORTA SAHA
       Ön libero mevkisine geçtiğimiz sezonu Orduspor’da geçiren Salih Sefercik’i alan Antep ekibi, yine Gökay Iravul’u da bu mevkide oynatabilir. Orta sahanın göbeğinde ise tecrübeli oyuncu Mehmet Nas, Nurullah Sağlam’ın ülkemize getirdiği Tunuslu oyuncu Ben Yahia gibi isimleri takviye eden Nurullah hoca, bu bölgeyi de sağlama almış oldu. Özellikle Ben Yahia’nın transferi bu bölge için önemli. Bence kim ne derse desin kendisi Süper Lig oyuncusu.

       Kanat oyuncularına baktığımızda Erdal Güneş, Azerbaycanlı genç oyuncu Rahman Hajiyev, İbrahim Ferdi Coşkun, Sertan Vardar, Hüseyin Yakup Düz, Özgür Öçal, Mustafa Etoğlu gibi isimler var. Yine Javadov’un da sağ açıkta oynayabileceğini düşünebiliriz. Sol kanatta hocanın özellikle Sertan Vardar’a sağ açıkta ise Javadov’a şans vereceğini düşünüyorum. Sol açıkta bir sıkıntı yok gibi duruyor ama sağ açık hakkında kesin bir şey diyemeyeceğim.

       Ofansif orta saha bölgesine  Köksal Yedek ve Muhammet Demirci’yi yazabiliriz. Sertan’ın burada oynayabildiğini de not düşebiliriz. Muhammet’i Beşiktaş’tan kiralayan Antep ekibinin bu bölgede kime şans vereceğini merak ediyorum doğrusu. Köksal’ın da bu lig için oldukça fazla bir isim olduğu düşüncesindeyim.

FORVET
       Forvette Serdar Deliktaş gibi golcü oyuncu ile yolları ayıran Antep ekibi, İngiltere’den Shola Ameobi’yi kadrosuna kattı ve bu transfer Avrupa basınında bile yer buldu. 15 yıldır Newcastle United forması giyen Nijeryal golcüyü PTT 1.Lig'e getirmek önemli bir iş gerçekten. FIFA’nın resmi twitter hesabından duyurduğu transfer dış basınında geniş yankı uyandırdı. Ameobi, gelen teklif üzerine arkadaşı Emenike ile konuşmuş ve onun fikrini almış. Emenike’nin onay vermesi, Türkiye’yi anlatmasıyla bu transfer gerçekleşmiş. Ameobi’nin performansını merakla bekliyoruz.

       Ameobi’nin yedekleri Javadov, Abdullah Halman ve Ramazan Özkabak. Ben hocanın Javadov’u açıkta oynatacağını tahmin ediyorum. Abdullah Halman yıllardır giydiği formayı terletmeye devam edecek. 18 yaşındaki genç  Ramazan’a forma şansı gelir mi bilemiyorum.

GENEL BAKIŞ
       Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, kurulduğu zamandan beri en sağlam kadrosunu yaptı. Hedefin şampiyonluk olduğunu herkes belirtiyor zaten. Takımın maddi yönden bir sıkıntı çekmeyeceği de çok belli. Takım biraz fazla tecrübeli. Geçen sezonki  Mersin İdmanyurdu’na fazlaca benzetiyorum. Bazı bölgelerdeki alternatif isimlerin iyi olduğunu düşünmüyorum. Takımda Ben Yahia, Çağdaş, İbrahim Kaş, Ferdi Coşkun, Abdullah Halman gibi isimlerin hocalarını yakından tanımaları da avantaj. Nurullah Sağlam’ın full pasa dayalı taktiği bakalım nasıl olacak?

       Elimizden geldiğince Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u sizlere tanıttık. Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle..
Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder