30 Ağustos 2014 Cumartesi

İnceleme: Giresunspor 2014-15

       PTT 1.Lig'in yeni ekiplerinden Giresunspor, 2 sezon sonra yeniden bu ligde oynamanın heyecanını yaşayacak. 2011-12 sezonunun sonunda 2.Lig'e düşen ve 2 sezon orada mücadele eden yeşil beyazlı ekip geçtiğimiz sezon büyük bir başarı örneği göstererek Mehmet Birinci önderliğinde şampiyon olarak yeniden bir üst lige çıkmayı başardı. PTT 1.Lig'in yeni ekibi Giresunspor, yeni sezonda da hocası Mehmet Birinci ile yola devam etme kararı aldı. Şimdi hep birlikte kadroya ve yeni transferlere göz atalım.

KALECİLER
       Yeşil beyazlı ekip geçtiğimiz sezon şampiyon kadroda yer alan Eray Çalışkan yanı sıra geçen sezon İstanbul Başakşehir'in kadrosunda yer alan tecrübeli eldiven Eser Altın'ı da kadrosuna dahil etti. Eser ve Eray kalede formayı almak için sıkı bir rekabete girecek gibi görünüyor. Sezon başında Revan Bakü’den alınan Azeri kaleci Kamal Bayramov ise sezon başlamadan takımdan ayrıldı. Karadeniz ekibinde 3. kaleci olarak bir ismin daha transfer edilmesi gündemde.

SAVUNMA
       Stoperlere baktığımızda Tavşanlı Linyitspor'dan Hakan Çevik ve Gaziantep BBSK'dan Cihan Can'ın transfer edildiğini görüyoruz. Geçen sezonki şampiyon kadroda yer alan stoperler Onur Demir ve Özgür Yılmaz da yeni sezonda takımda olacak. Ayrıca İstanbul Başakşehir'den alınan Veysel Aksu da bu mevkide kullanılabilir.

       Sağ bekte İstanbul Başakşehir'den alınan Veysel Aksu'nun oynaması bekleniyor. Yeni transfer Kazak futbolcu Anton Chichulin de sağ bek ve ön libero mevkilerinde görev yapabiliyor. Ayrıca geçen seneki takımdan Berkan Yıldırım da kadroda olacak. Sol bekte ise Balıkesirspor ile şampiyonluk yaşayan tecrübeli sol bek İsmail Dinler ve alternatif isim olarak geçen sezondan takımda kalan Uğur Aktaş var. Genel olarak baktığımızda Giresunspor'un savunma hattının bu lig için gayet iyi olduğunu söyleyebiliriz.


ORTA SAHA
       Orta sahada ön libero ve çift yönlü oynayabilecek oyunculara baktığımızda; şampiyon kadroda yer alan Çağrı Ortakaya ile birlikte Sivasspor'dan alınan Alican Karadağ, Nazilli Belediyespor'dan gelen Gökhan Çakır ve Gençlerbirliği'nden transfer edilen Ümit Eminoğlu gibi isimlerin olduğunu görüyoruz. Bu mevkiide Çağrı Ortakaya ve Alican Karadağ isimleri ağır basıyor ama bu ikili ne kadar yeterli olur, güçlü rakiplere karşı ne kadar başarılı olabilirler bunu zaman gösterecek.

       Kanatlara baktığımızda David Abwo, Abdulaziz Solmaz, Aziz Mehdiyev gibi takviyeler yapıldığını görüyoruz. Polonya'nın Zaglebie Lubin takımından transfer edilen David Abwo, her iki kanatta da görev yapabiliyor. Nijeryalı oyuncu ilgili ilginç bir anektod ise oyuncunun bundan 9 sene önce Gençlerbirliği tarafından ülkemize getirilmiş olması. Sağ kanat oyuncusu Abdulaziz Solmaz ise geçen sezona Eskişehirspor'da başlayıp ikinci yarıda İstanbul Başakşehir'e transfer olmuştu. Azerbaycan'ın Revan Bakü takımından transfer edilen Aziz Mehdiyev de sağ kanat oyuncusu. Kadroda ayrıca kanatlarda kullanılabilecek Cihan Yeşilırmak, Barış Bakır gibi alternatifler de mevcut.

       Eskişehirspor'dan transfer edilen Vedat Muriqi forvet arkasında görev yapacak, gerektiğinde ileri uçta da oynama özelliği var. Arnavut futbolcu hakkında referanslar gayet olumlu ancak ligimize uyum sağlayıp sağlayamayacağı ve nasıl bir performans göstereceğini zamanla göreceğiz. Burada alternatif olarak geçen sezonki kadroda da yer alan Rıdvan Sağlam var.

FORVETLER
       Karabükspor'dan alınan Brezilyalı oyuncu Jones Carioca, takım kaptanı Ergün Çakır ve altyapıdan yetişen Oğuzhan Öztürk kadrodaki forvet oyuncuları. İleride formaya en yakın isim Carioca gibi görünüyor ancak o da tam bir santrafor değil, daha çok forvetin kanatlarında oynamayı seven bir oyuncu. Forvet arkasında görev yapan Arnavut oyuncu Vedat Muriqi de ihtiyaç halinde bu bölgede kullanılabilir ama yine de forvete bir takviye yapılması gerek gibi görünüyor.

GENEL BAKIŞ
       Takımı geçtiğimiz sezon şampiyon yapan Mehmet Birinci ile yola devam etmeleri çok doğru bir karar zira istikrar olmadan başarının gelmesi mümkün değil. Kadroya baktığımızda savunma hattı ve kanatlarda gayet iyi isimlerin olduğunu görüyoruz ama kale, forvet ve orta sahanın ortası o kadar iyi düzeyde değil. Yeni sezon öncesinde Giresunspor'un yeni transferleri ve kadro planlamasına baktığımızda daha çok ekonomik hamleler yaptıklarını görüyoruz. Belki çok üst düzey bir kadroları yok ama geçen sene başarılı olmuş takımla yeni yapılan takviyeleri harman yapıp ortaya iyi bir ekip çıkabilir. Süper Lig'de mütevazi kadrosuyla önemli işler başaran Akhisar Belediyespor örneğini düşünürsek, Giresunspor'un da bir benzerini PTT 1.Lig'de yapma şansı var. Ancak bu sezon ligde birçok takımın önemli paralar harcadığını ve Süper Lig düzeyinde kadrolar kurulduğunu biliyoruz, Giresunspor'un ligdeki ilk sezonunda işi hiç de kolay olmayacak gibi görünüyor.

Hazırlayan: Çetin KUZU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder