4 Ağustos 2014 Pazartesi

Röportaj: Murat Gürbüzerol (Balıkesirspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Balıkesirspor'un Manisaspor'dan transfer ettiği başarılı sağ kanat oyuncusu Murat Gürbüzerol. Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Murat Gürbüzerol, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?
       Futbola ilkokulda beden egitimi ögretmenimin beni kendi çalistirdiği Aydin Belediyespor’un yildiz takımına götürmesiyle başladım. Daha sonraki senelerde kendimden yasça büyük yaş gruplarında oynadım, iyi bir takımımız vardı. Yaş grubumuzda gruplara kalarak dereceler elde ederek adımızdan o yaşlarda bahsettiriyorduk. 2005 yılından Manisaspor’un alt yapısına transfer oldum. Manisaspor'daki futbol yaşantımda dönemimizin alt yapı hocası olan Hakan Şapçı'nın hakkını hiçbir zaman unutamam. Benim üstümde emeği çoktur. Transfer olduğum sene profosyonel oldum ve A takımla çalışmalara başladım. Çesitli kulüplerde kiralık oynadım. Şimdi de Balıkesirspor’da futbol hayatıma devam edeceğim.

Hocalarının içinde Hakan Şapçı'nın sana olan katkılarından bahsettin. Peki, buralara gelmende onun dışında hangi hocalarının daha çok rolü var sence?
       Evet, ilk olarak altyapıda benimle ilgilenen buralara kadar gelmemde emeği olan Hakan Şapçı hocamdır., ona buradan tekrar teşekkür ediyorum. Onun dışında Levent Eriş hocamın da Manisaspor’da şampiyon olduğumuz sene bana şans vermesi, o kadroda tutması benim açımdan iyi bir tecrübe olmuştu. Yine Manisaspor’da final oynadiğımız sene Reha Erginer hocamın da hakkını ödeyemem, bana katkısı çok fazla olmuştur. Her zaman bana güvenmişti. Kemal Özdeş hocamızı söyleyebilirim, onunla beraber çalıştığmız senede çok şeyler öğrendim ve tecrübe edindim. Son olarak da Mehmet Altıparmak hocamı söyleyebilirim. Onunla da bol gollü iyi bir sene geçirmiş ve çok şey öğrenmiştim.

Geçmişine baktığımız zaman Aydın'da amatör olarak başlayan futbol serüvenin, Manisaspor'da profosyonel olmanla devam etmiş. Genç yaşlarda Zeytinburnu, Anadolu Selçukluspor, Akhisar Belediyespor gibi takımlarda kiralık oynadıktan sonra tekrar Manisaspor'a dönüyorsun ve bu sene Balıkesirspor ile Süper Lig'de forma giyeceksin. Kariyerini incelediğimizde başarıya emin adımlarla ilerleyen bir grafiğin var diyebiliriz. Senin bu konudaki düşüncelerin neler?
       Aydın Belediyespor’da başlayan futbol yaşantım sizin de saydığınız gibi çeşitli takımlarda devam etti. Çok keyifli zamanlar geçirdim gittiğim takımlarda, çok önemli tecrübeler yaşama fırsatım oldu. Çok güzel arkadaşlıklar kurdum ve hala devam eden çok sıkıntılar da çektim ama hiç bir zaman pes etmedim. Hep çok çalıştım  işime odaklandım. Yapabileceklerimi biliyordum; çünkü Allaha şükürler olsun kafama koyduğum her şeyi de sırasıyla yavaş yavaş elde ettim. Hiç bir pişmanlığım yok, aksine ileride eşime dostuma, aileme anlatacağım iyisiyle kötüsüyle çok güzel anılar yaşadım.

Manisasspor'da belki de kariyerinin en parlak dönemini yaşarken, Süper Lig'in yeni takımlarından Balıkesirspor'a transferin gerçekleşti. Balıkesirspor'a transferinin arka yüzünü okuyucularımıza aktarır mısın?
       Evet, Manisaspor benim evim, yuvam. Kariyerimin en güzel günlerini orada geçirdim. Manisa’nın benim kalbimdeki yeri bambaşka, öyle de kalacak .Balikesirspor’a transferim konusuna gelince de beni istediklerini duyduğumda çok gurur duydum. Çünkü bir futbolcu için istenen yere gitmek çok önemli bir olaydır. Manisaspor'da başkanımız Sayın Emre Hoşgör'ün görüşmeleri sonucunda transferim gerçekleşti. Beni arayıp "Transferin bitti Muratçım hayırlı uğurlu olsun" dediğinde de çok mutlu oldum. Benim için artık yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açılıyordu. Yeni takım, yeni arkadaşlar, yeni bir şehir ve en önemlisi Süper Lig macerası.

Sence Balıkesirspor'un bu sezonki hedefleri neler olmalı?
       Öncelikli hedefimiz ligde kalıcı olabilmek, daha sonraki yıllarda hedef büyüterek daha üst sıraları zorlayan, adından sıkça söz ettiren takım olmak hedeflerimizin içinde olmalı diye düşünüyorum.

Yeni takımın Balıkesirspor'un başarılı teknik adamı İsmail Ertekin'in sana saha içinde vereceği rol ile, yeni sezondan beklentilerin ve düşüncelerin neler?
       İsmail hoca çok tecrübeli, deneyimli bir antrenör. Benden saha içinde ne isterse, ben de elimden geldiğince onu yapmaya çalışacağım. Verdiği rolün de pek önemi yok, ben görev adamıyım. Pozisyon çok da önemli değil, hepimiz profesyonel futbolcularız. Hocamızın kendimi geliştirme açısından bana katkı sağlayacağını düşünüyorum

Bugüne kadar hiç millî olmamış bir oyuncu olarak kendini ay-yıldızlı formaya ne kadar yakın görüyorsun?
       Her Türk futbolcunun olduğu gibi benim de en büyük hayalim ay-yıldızlı formayı giymek. Ne kadar yakın görüyorsun sorusuna gelince, bunu bu seneki performansım gösterecek diyebilirim. İnşallah her şey hayal ettiğim şekilde gerçekleşir ve ben de ay-yıldızlı formayı en kısa sürede giyerim.
  
Bize futbol dışındaki hayatından söz eder misin? Hobilerin var mı, nelerden hoşlanırsın?
       Eşimle beraber vakit geçirmekten çok keyif alıyorum. Bunun haricinde bir de arkadaşlarımız eklenince çok daha eğlenceli oluyor. Her futbolcunun ortak zevki olan konsol oyunlarından çok zevk alıyorum. Gezmeyi seviyorum, film izlemeyi seviyorum. Daha sayabileceğim çok fazla şey var ama yoğun çalışma temposunda fırsat bulabildiklerim bunlar ağırlıklı olarak.

Bu keyifli sohbet ve bize ayırdığınız zaman için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir şey var mı?
       Beni seven, takip eden herkese selamlarımı yolluyorum. Size de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Benimle ilgili böyle bir röportaj hazırdığınız, zaman ayırdığınız için için teşekkür ediyorum. Yayın hayatınızda başarılar.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılama
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. EFENDİLİĞİN KADAR DÜZGÜN VE GÜZEL BİR SEZON GEÇİRMEN DİLEĞİYLE KARDEŞİM...

    YanıtlaSil