4 Ağustos 2014 Pazartesi

İnceleme: Şanlıurfaspor 2014-15

       Bu yazımızda, flaş transferleriyle dikkat çeken Şanlıurfaspor'un yeni sezon kadrosu ve transferlerini değerlendireceğiz. Hatırlayacağınız gibi geçen sezona yine şampiyonuk hedefiyle başlayan Güneydoğu ekibi, yanlış antrenör seçimleri ve istikrarsızlık nedeniyle istediği sonuçları alamamış ve ligi 11. sırada tamamlamıştı. Sarı-yeşilli ekibin son haftalarda aldığı başarılı sonuçlardan sonra takım iskeletinin bozulmayacağı söylendi ancak Urfa'da gelenek bozulmadı ve an itibariyle 17 yeni oyuncu takıma katıldı:

       KALECİ: Yaptığı kurtarışlarla taraftarın gönlünde taht kuran Fevzi Elmas ile yeniden anlaşıldı, geçen sezon devre arasında takıma dahil olan Oğuz Çalışkan bir alt lige kiralık gönderildi ve Karabükspor'dan Bora Körk transfer edildi. 3. kaleci hakkını alt yapıdan kullanması bekliyordum ancak sezonu Altay'da tamamlayan Ersel Çetinkaya ile anlaşıldğı söyleniyor; gereksiz transfer.

       SAĞ BEK: Sarı-yeşilli ekipte birçok oyuncunun şans bulduğu ancak; bir türlü istikrarın sağlanamadığı mevki.. Şanlıurfaspor, Trabzonspor'dan Göksu Alhas'ı kiralık olarak kadrosuna kattı, aynı şekilde Gaziantepspor'dan tecrübeli isim Ekrem Dağ transfer edildi. Ekrem'in sadece sağ bek mevkisinde oynayacağını düşünmüyorum, bu sezon hocanın jokeri olacaktır. 3.alternatif olarak da gecen sezon başarılı maçlar çıkaran İzzet Canlıka var. Bu mevkide sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum

       STOPER: Geçen sezon stoper tandeminde alternatif olmaması rekabeti engelledi; rekabetin olmaması sahaya çok açık yansıdı. Bu sezon IBB'den Hüseyin Tok transfer edildi, Onur Akbay ile yeniden anlaşıldı. Bu iki isime alternatif olarak Adanaspor'dan Veli Kızılkaya transfer edildi ve altyapıdan M.Emin Balcı var. Hüseyin-Onur kağıt üzerinde çok iyi duruyor, bakalım sahada ne olacak..

       SOL BEK: Kaan Konuk'un kadro dışı kalmasıyla forma şansı bulan Onur Güney'in oyun içinde ne kadar pasif kaldığı hepimizin malumu... Bir bek hücuma çok katkı yapamıyorsa; sağlam defans yapmasını bekleriz ancak ikisini de düzgün yapamayınca Urfaspor o bölgede çok sıkıntı yaşadı. Devre arası kiralık olarak gelen Uğur Demirkol'un performansı da vasatı aşamadı. Yeni sezonda bu mevki için Boluspor'dan tanıdığımız Hakan Arslan ve Manisaspor'dan genç Hüsnü Başkurt transfer edildi. Ekrem Dağ'ın da bu mevkii de oynayabildiğini varsayarsak sol bek de rekabetin üst seviyede olacağını düşünüyorum

       ORTA SAHA: Fazlasıyla oyuncu bulundurduğundan en çok sıkıntının yaşanacağını düşündüğüm mevki. Sıkıntıdan kastım saha dışı tabi. Lig başlamadan o mevkideki birkaç oyuncuyla yollar ayrılmazsa, forma şansı bulamayanlar sezon içerisinde sıkıntı yaratacaktır, orta sahaya revizyon şart. Şenol Akın, Onur Kolay ile devam edildi, Mustafa Aşan ile anlaşıldı. Gökhan Alsan, Kenan Karışık, Yusuf Akyel, Onur Bilgen, Kubilay Sönmez ve Rodrigo Tello transfer edildi. (Yeni transferleri okurken yorulduğunuzu tahmin ediyorum.) Tello'ya ayrı parantez açmak lazım: Tello, 34-35 yaşında olmasına rağmen tecrübesiyle bu ligde fark yaratacağına inanıyorum.  Takımın 4-2-3-1 (4-3-3) sisteminde oynayacağını düşünürsek, orta ikilide bir çok varyasyon yapılabilir ancak; Mustafa-Gökhan ikilisi şu anda daha ağır basıyor gibi.. Bu ikilinin önünde de muhtemelen Tello oynar.

       SAĞ/SOL AÇIK: Geçen sezon başarılı performans gösteren Simon Zenke ve Youssef Yeşilmen ile devam edildi. Hollanda Jupiler Ligi'nden transfer edilen Serhat Koç da bu mevkide oynayabiliyor. Zaten Serhat'ın, Marius ve Abdülkadir varken santrafor mevkisinde pek forma şansı bulacağını sanmıyorum. Alternatif olarak gurbetçi Berkan Tugay Karadeniz alındı. Gaziantepspor'dan gelen Serdar Özbayraktar'ın takımın hücum bölgesinde joker olduğunu düşünüyorum, ilerlemiş yaşına rağmen takıma çok katkı sağlayacaktır. Bir tane sol açık transferi yapılabilir gibi duruyor

       SANTRAFOR: Şanlıurfaspor, Banahene'den boşalan yabancı kontenjanını Rumen futbolcu Marius Niculae'yi transfer ederek kullandı. Oyuncu hakkındaki referanslar iyi olsa da yaşının 33 olması
ve daha önce yaşanan Fotakis faciası bu transferi kapalı kutu haline getiriyor. Sivasspor'dan alınan Abdülkadir Özgen'i tartışmaya gerek yok, her sene devre arası geldiği takımda 10 gol barajını aşıyor, Şanlıurfaspor'a da çok katkı yapacaktır. Bu mevkide Serdar Özbayraktar ve Serhat Koç da oynayabiliyor.

       Kadro ile ilgili genel bir değerlendirme yapacak olursak Şanlıurfaspor'un saha içinde kullanabileceği birçok savaşçı oyuncu var, aynı şekilde Ekrem Dağ, Serdar Özbayraktar, Onur Kolay, Yusuf Akyel gibi birçok mevkide oynayabilen joker oyunculara da sahip olduğunu görüyoruz.

       Bir hafta öncesine kadar birleşme çağrısı yapan taraftar gruplarından ses çıkmadı; her bir grubun farklı tribünde farklı bir tezahürat yapması maça gelen taraftarların başını şişirmekten başka işe yaramıyor. Sadece  futbolcular ısınırken işe yarıyor; yumruk şov için sahayı 360 derece dönüyorlar..

       Şanlıurfaspor yönetimin 3-5 gereksiz transfer dışında; iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Kağıt üstünde çok iyi bir takım kuruldu ancak; futbol sahada oynanıyor. Şanlıurfaspor'un bu sezon neler yapabileceğini hep birlikte izleyip göreceğiz.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder