5 Eylül 2014 Cuma

İnceleme: Pazarspor 2014-15

       Geçen sezon yeniden boy gösterdiği 2.Lig'de inişli çıkışlı bir performans gösterip ligde kalmayı son haftalarda başaran Pazarspor, bu yıl şampiyonluk parolası ile lige başladı. Birçok önemli ismi kadrosuna katan Pazarspor, geçen yıl eksik gördüğü mevkiilere gerekli oyuncuları transfer etti. Pazarspor'un teknik direktörlüğünü Süper Lig'de ve alt liglerde birçok takımın formasını giymiş eski ünlü golcü Hasan Çelik yapıyor. Geçen sezonun ikinci yarısında göreve gelen Hasan Çelik ile bu yıl da yola devam etme kararı alan Pazarspor'un yeni sezon kadrosu ve transferlerine hep birlikte göz atalım.

KALECİLER
       Pazarspor’un kalesi emin ellerde. Takımın kalesini 2012-13 sezonunda takımın şampiyon olup 2.Lig'e yükselmesinde çok büyük payı olan Fethi Bilgin ve tecrübeli kaleci Onur Bilgin koruyor. Onur Bilgin, tecrübeli olmasına rağmen bazen hatalı goller yiyebiliyor ama genele bakarsak iyi bir kaleci, Pazarspor’un vazgeçilmezleri arasında gösterilebilir. Fethi Bilgin ise inişli çıkışlı bir performans gösteriyor. Kimi zaman kaleyi devralıyor kimi zaman sürekli yedek kulübesinde. Esasında refleksleri ile çok iyi bir kaleci fakat birinci kaleci olması için çok çalışması lazım.

SAVUNMA
       Pazarspor’un geçtiğimiz sezon çok gol atması ama çok gol yemesi, defansın kötü olduğunu gösteriyordu. Karadeniz ekibi bu sezon defansa kaliteli oyuncuları transfer ederek bu sorunu çözmeye çalıştı. Pendikspor'dan Hakan Macit, Akhisar Belediyespor'dan Oğuzhan Azğar, Bursa Nilüferspor'dan Ramazan Erarslan ve Giresunspor'dan Hasan Güleryüz transfer edildi. İdeal 11'de sağ bekte Hasan Güleryüz, ortada stoperde Hakan Macit ve Nuh Aşkın, sol bekte ise Devrimcan Beyaz'ın oynaması bekleniyor.

Pazarspor, Teknik Direktör Hasan Çelik ile yola devam kararı aldı.
ORTA SAHA
       Orta sahaya birçok takviye yapan Pazarspor, hem genç hem tecrübeli oyuncuları kadrosuna katarak bu mevkiyi sağlama almayı hedefledi. Bayrampaşaspor'dan Taner Yıldız, Kocaeli Birlikspor'dan Mülayim Erdem, Anadolu Selçukspor'dan Emre Köksal, Derince Belediyespor'dan Serkan Çelik ve Körfez İskenderunspor'dan Salih Kardeşgiden transfer edildi. Ayrıca geçen yıldan çok başarılı bir performans gösteren Cabir Coşar ve Uğur Yanıkdemir ile de sözleşme yenilendi. Bu sezon Pazarspor’un orta sahası çok kaliteli isimlerden oluşuyor. Takıma katılan ve geçen yıldan kalan oyuncularlarla Pazarspor orta sahada sıkıntı çekmeyecek gibi görünüyor. İdeal 11'de sağ kanatta Uğur Yanıkdemir, sol kanatta Emre Köksal, ortada ise Cabir Coşar ve Salih Kardeşgiden'in forma giymesi bekleniyor. Genç yetenek Hacı Şükrü Çiçek de sol kanatta önemli bir alternatif konumunda.

FORVETLER
       Pazarspor, geçen sezon gol yollarında çok iyi değildi. Takımdaki hücum oyuncuları istenilen performansı gösteremiyordu fakat bu sezon transfer edilen tecrübeli forvet oyuncuları bu sorunu çözecek gibi görünüyor.
Takıma katılan 2 tane forvet oyuncusu var, ikisi de geçmişte Süper Lig tecrübesi yaşamış, alt liglerde önemli işler yapmış oyuncular. Bandırmaspor'dan transfer edilen Ahmet Kuru, Antalyaspor'da Süper Lig tecrübesi yaşadıktan sonra Orduspor'un Süper Lig'e çıkmasında da büyük pay sahibi olmuştu. Forvetteki diğer tecrübeli isim ise Kocaeli Birlikspor'dan gelen Burhan Coşkun. Burhan da Kayseri Erciyesspor formasıyla Süper Lig'de oynamış, Samsunspor, Adana Demirspor gibi takımlarla oldukça başarılı sezonlar geçirmiş tecrübeli bir forvet oyuncusu.

GENEL BAKIŞ
       Genel olarak baktığımızda, Pazarspor'un bu sezon iyi transferler yaptığını görüyoruz. Ligin ilk haftasında İnegölspor’a mağlup oldular fakat oynanan futbol göz doldurdu. İlerleyen haftalarda takımın kaynaşması ile Pazarspor’un kolay kolay puan kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Sahasının bakımda olması nedeniyle iç sahadaki 2 maçı Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynayacak olmaları bir dezavantaj. Çok zorlu bir grupta mücadele edecek olan Pazarspor'un işi çok kolay olmasa da hedeflerini üst sıralar olarak belirlediler.

Hazırlayan: Miraç KARAHAN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder