22 Eylül 2014 Pazartesi

Köşe Yazısı: Manisaspor'da son durum

       İlk hafta evinde Alanyaspor‘a 3-0 ikinci hafta ise deplasmanda Boluspor‘a 4-0 mağlup olan Manisaspor sezona hayal kırıklığı ile başladı. Alınan farklı mağlubiyetler bir yana oynanan kötü futbol ve sahadaki sıfır mücadele Manisaspor‘u gerçekten seven herkesi bir hayli korkuttu.  Kayserispor maçından öncede tıpkı Boluspor maçından önce olduğu gibi şehirde ve camiada bir kaos havası hakimdi.  Şehirde Kayserispor galibiyetine inananların, isteyenlerin sayısı, Manisaspor galibiyetine inananların sayısından bir hayli fazlaydı. Gerisini siz düşünün.

       Ama Manisaspor herkesi şaşırtarak ya da daha doğrusu Manisaspor gibi oynamanın, mücadele etmenin ne demek olduğunu hatırlayarak Kayserispor ‘u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Ve gerçekten çok ama çok özel bir galibiyet alarak hem dosta hem de düşmana gereken mesajları verdi.

       Kayserispor bu ligin en üst düzey takımı. Kadro seviyeleri kesinlikle ama kesinlikle PTT 1.Lig değil. Hatta sizlere şöyle bir bilgi daha vereyim her ne kadar inanmayanlar olsa da Bobo ve Nobre ‘nin toplam maliyeti ile Manisaspor‘un bu sezon kurulan kadrosunun maliyeti birbirine eşit. Manisaspor‘un hem 1-0 geriden gelerek kazanması, hem kadro kalitesi ve maliyeti bakımından arada uçurumlar bulunan bir takımı mağlup ederek ilk galibiyetini alması Manisaspor ‘u gerçekten seven herkesin gelecek haftalara umutla bakmasını sağladı.

       Manisaspor‘un gelecek haftalarına umutla bakmamı sağlayan bir diğer önemli sebep ise Gökhan Sazdağı ve Hakan Barış‘ın performansı oldu. İkisi de çok genç ve çok yetenekli oyuncular. Umarım bu karşılaşmada gösterdikleri performansı sezonun geneline yayabilirler. Gökhan Sazdağı için Alanyaspor karşılaşmasının 15. dakikasında sahada tek fark yaratan oyuncu ifadesini kullanmıştım. Ama Gökhan o 15 dakikadan sonra hem Alanyaspor hem de Boluspor karşısında sahada gözükmemişti. Neyse ki Kayserispor karşısında oynaması gerektiği gibi, yeteneklerinin farkında olup takım oyununa destek vererek oynadı ve hepimize kendisini bir kez daha gösterdi. 

       Manisaspor‘da birçok eksik olduğu hep konuşulmuştu ve hala daha da konuşuluyor. Benim için potansiyeli çok yüksek olan, yetenekleri üst düzey olan İsmail Köse Manisaspor kadrosunda yer bulduktan sonra çok daha farklı bir Manisaspor izleyeceğiz. Manisaspor ‘un bir diğer önemli eksiği ise Mustafa Sarp.  Mustafa Sarp ‘ı beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı bir konudur ama Mustafa Sarp‘a oynadığı bir maçtan sonra mücadele etmedi diyemezsiniz. Terinin son damlasına kadar mücadele eden bir oyuncu ve tecrübesiyle bu takıma birçok şey katacaktır.  Geçen sezon direkt olarak Süper Lig‘e yükselen İBB ‘de 25 maçta görev aldığını hatırlatmak da fayda var.

       1 gol 1 asistle oynayan Nenad Milijas‘a ise ayrı bir parantez açmak istiyorum. Geldiği günden bu yana hem Manisaspor için hem de PTT 1.Lig için üst seviye bir oyuncu olduğunu ısrarla belirttiğim Nenad hem attığı hem de attırdığı gol ile Manisaspor ‘un böylesine zor bir maçtan 3 puanla ayrılmasını sağlayan isim oldu. Nenad hem Manisaspor‘a 3 puan kazandırdı hem de onu geldiği günden beri eleştirenlerin kabusu oldu.  Yıldız oyuncu olmak da böyle bir şeydir işte.  Bazen oynamadıkları için eleştirilirler, bazen de transfer edildikleri için. Ama oynadıkları zaman, maç kazandırdıkları zaman dosta düşmana kendilerini gösterirler. Düşmanı korkuturlar, dostları ise konuşturmazlar, yazdırmazlar.  Nenad da böyle bir yıldız oyuncu işte. Manisaspor ‘un sıkıştığı dakikalar da sorumluluk alacak, takımın geriye yaslandığında da ileriye taşıyacak yegane isim kendisi.

       Biraz saha dışından uzaklaşıp Manisaspor kulubesine doğru değerlendirme yapacak olursak ise ben hala Tahir Karapınar‘ın Manisaspor takımının teknik direktörü olabilecek melekelere sahip olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Alanyaspor karşılaşmasıda devre arası yaptığı değişikliklerle maçı rakibe hediye eden Karapınar‘ın, Manisaspor oyuncularının ayağına prangalar vurduğunu ve bu prangalar çözüldüğünde Manisaspor ‘un çok daha iyi bir performans göstereceğini düşünüyorum. Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi ben Tahir Karapınar ve Manisaspor birlikteliğinin çok uzun süreceğine inanmıyorum ve aynı zamanda uzun sürmemesi gerektiğini düşünüyorum.

       Saha dışından ve Manisaspor‘dan uzaklaşıp Manisa şehrine dönmek gerekirse ise şehirde tam bir kaos havasının hakim olduğunu söyleyebilirim. Şehrin Belediye Başkanı ve Valisi maça gelmiyor. Şehrin Belediye Başkanı Manisaspor Kulüp Başkanı‘nın ziyaretlerini kabul etmiyor. Manisaspor takımında eskiden çok eskiden forma giymiş oyuncular olağanüstü seçim için imza topluyor. Dahası ve çok fazlası,hepsi Manisa şehrinde fazlasıyla yaşanıyor.  Belediye Başkanı ve Vali mutlaka mazeret bulacaklardır maça gelmedikleri için fakat olağanüstü kongre için imza toplayanların amacının ne olduğunu ben anlayabilmiş değilim. Seçim sürecinde adlarını duyurmadan geri planda kalan isimler, seçime arkadan lojistik destek sağladıklarını ifade ediyorlar fakat 2 mağlubiyet alındıktan sonra lojistik destek sağladıkları Abdullah Mergen‘i devirmek için imza topluyorlar. Gerçekten ilginç gelişmeler Manisa şehrinde yaşananlar.

       Sayın Başkan Abdullah Mergen‘in Yönetim Kurulu‘nu ben de hiçbir zaman Manisaspor için yeterli bulmadım. Abdullah Mergen göreve geldikten sonra kendisini birçok kez eleştirdim. Fakat benim eleştirilerim her zaman için saha içi ve sportif olaylar ile ilgiliydi. Keşke şu an Manisaspor başkanı Abdullah Mergen‘i bel altı eleştirenler de onun listesine destek sağlamaktansa kendileri liste oluştursaydı ve Manisaspor başkanlığının sorumluluğunu üstlenebilselerdi.  Her zaman için muhalefet olmak kolaydır, sorumluluk almak zordur.  Sorumluluk alamayanlardan olmaktansa sorumluluk alanlara tölerans göstermeyi tercih ederim.

       Ve son olarak ise gerçek kahramanlardan bahsetmek istiyorum. Manisaspor‘u Manisa 19 Mayıs Stadı’nda destekleyen 200 kişiden.  Manisaspor ‘un Kayserispor karşısında aldığı galibiyetin gerçek kahramanı sizlersiniz. Koskoca Büyükşehir olan Manisa‘da , Manisaspor‘u destekleyen 200 kişi hepinizin ağzınıza, ayağınıza, yüreğinize sağlık.

Transfer Merkezi Manisa Temsilcisi
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder