22 Eylül 2014 Pazartesi

Çukurova takımlarında neler oluyor?

Mersin İdmanyurdu
       Akdeniz bölgesinin tek Süper Lig takımı olan Mersin İdmanyurdu, evinde oynadığı zorlu Beşiktaş karşılaşmasıyla lige start verdi. Maçı kısaca özetlememiz gerekirse, muhteşem stad, muhteşem taraftar, haddini bilen ve sahada ne yapacağı konusunda emin olan futbolcular ve unutulmuş (!) bir zemin. Gençlik Spor yönetimi uyuttu, yönetim , taraftarı uyuttu, olan her iki takımın oyuncularının futbol oynama isteklerine oldu. Kimse düşünmedi mi bu sahayı, 3 aylık kalıcı uyku fazla değil miydi? 11 ay yağmurlu İngiltere'deki yemyeşil zeminlere imreniyoruz aslında değil mi? Mersin takımı Beşiktaş maçında eline gelen fırsatları değerlendiremedi ve sahadan boynu bükük şekilde ayrıldı. Türk futboluna yakışmayan bir zeminde Türk futboluna yakışan bir futbol oynayan kaleci Nihat Şahin’i söylemeden geçemeyeceğim. Kalede yaptıklarıyla güven veriyor ve isminden çok daha büyük bir performans sergiliyor.

       Ertesi hafta Mersin İdmanyurdu zorlu İstanbul deplasmanında Kasımpaşa’ya konuk oldu. İki farklı perdelik bir tiyatro misali. 1. Perde ve 2. Perde. Arasında dağlar kadar fark olan bir futbol. Deplasmanda bir deplasman takımının yapamayacağı ataklar ve Tita’nın 2 şık golü ile "Süper Lig’de biz de varız" mesajını herkese vermişti. Tita ve Burkina Fasolu yıldız Nakoulma, istekli ve agresif oyunuyla ilk yarının sivrilen isimleri oldular. Kasımpaşa teknik direktörü Shota Arveladze‘nin defans oyuncularını oyundan alıp sahaya hücuma yönelik oyuncular alması Mersin takımına bir mesaj niteliğindeydi. Kasımpaşa takımının Malki’yle farkı bire indirmesi ve devamında Hollandalı yıldız Ryan Babel’in penaltıyı kaçırması, Kasımpaşa takımının maça ortak olma azmini dakikalar geçtikçe arttırmıştı. Bir zamanlar Mersin İdmanyurdu taraftarının sevdiği isimlerden olan Adem Büyük’ün golü beraberliği getirdi ve Kasımpaşa takımının sayısız fırsatlarını geçen hafta olduğu gibi Nihat Şahin önledi. Maçtan sonraki tabloya baktığımızda, Rıza Çalımbay'ın yaptığı yanlış müdahalelerle Shota'yı haftanın hocası ilan ettiğini söyleyebiliriz.

       Mersin İdmanyurdu bu hafta zeminindeki bozukluktan dolayı Çaykur Rizespor maçını nerde oynayacağı karmaşası içinde maça hazırlandı. Gaziantep, Konya, Kayseri derken kimsenin düşünmediği Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı, yıllar sonra ezeli rakibini ve taraftarını konuk edecekti. Keyifli bir Akdeniz akşamında, Adana’da taraftarını arkasına alan Mersin İdmanyurdu, haftalardır eleştirilen Servet Çetin‘in bizi eski günlerine götüren şık kafa golüyle öne geçti. Mersin’de Nakoulma ve Abdul Khalili’nin oyuna ağırlığını koymasıyla Rize takımının direnci kırıldı ve tecrübeli forvet Sinan Kaloğlu maça son noktayı koydu. Eski Beşiktaşlı dostların mücadelesinde kazanan Rıza Çalımbay’ın talebeleri oldu. Mersin İdmanyurdu bu galibiyetle moral bulurken, önümüzdeki haftalar için de umut verdi.

Adanaspor
       Geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig’de ecel terleri döken Toros Kaplanları, bu yıl lige şampiyonluk parolasıyla başladılar aslında. Defans bölgesinde yıllarıdır sıkıntı çeken turuncu beyazlı ekip bu ligin tecrübeli oyuncularından Ozan Tahtaişleyen ve Abdullah Karmil gibi önemli oyuncuları transfer ederek şampiyonluk için takımın kalitesini yükseltmek istediğinin gösterdi. Tiago, Ergin ve Fatih Şen gibi kilit oyuncuları da kadrosunda tutmayı başaran Adanaspor, yaptığı kaliteli takviyelerle lig için önemli takımlardan birisi konumuna geldi. Kağıt üstünde iyi bir kadroya sahip olan Adanaspor, kağıt üstündeki kalitesini ilk üç hafta sahaya yansıtamadı. Adanaspor’un defans bölgesindeki yıllarıdır süren sıkıntısı kale mevkinde de var aslında. Taraftarla arasını yıllardır iyi koruyamayan Tolgahan’dan sonra tecrübeli file bekçisi Atilla Koca’ya da Adana tribünlerinin tepkileri oldukça fazla oldu. Gol yollarında üretkenlik sorunu var. Ergin Keleş’in yanında pivot santrofor özelliği gösteremeyen Murat Yılmaz ikilisi gol yollarında sıkıntı yaşadılar. Adanaspor takımının en keyif veren ismi Tiago olmaya devam ediyor ve takımını tek başıan sırtlamaya çalışıyor.

       Portekiz’den alınan Luiz ise takıma alışma konusunda zamanı ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Toros Kaplanları'nın geçtiğimiz sezon takımın orta sahasını toparlayan ancak sezon başı istenmeyen adam ilan edilen Marko’yu çok arayacağı aşikar. Levent Eriş her sezon Türk futboluna önemli isimler kazandıran bir teknik adam, bu sezonki ismin de "Emre Uğur Uruç" olduğunu söyleyebiliriz. Güçlü fiziği ve tekniğiyle Türk futbolu için önemli bir isim olabilir. Adana taraftarı İzzet Yıldırım’ı özlemiş olsa da ilerleyen haftalarda Adana doğumlu olan Uğur’u bağrına basacaktır ve her türlü desteğini esirgemeyecektir. Adanaspor takımında üst üste gelen olumsuz sonuçlardan sonra taraftarın Levent Eriş’e sert bir tepkisi var. Levent Eriş için Adanaspor defteri kapanmaya yakın mı yoksa?

Adana Demirspor
       Çukurova’nın yaz döneminden en zor günler geçiren ekibi Mavi Şimşekler oldu. Yönetimin geç oluşması ve transferde geç kalınması eleştirilere neden oldu. Güçlü bir yönetim kadrosu ve şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Mavi Şimşekler, bu ligin çok üstünde iki teknik adam Ünal Karaman ve Samet Aybaba'yı teknik direktör/sportif direktör olarak göreve getirdi. Geçtiğimiz sezon ligin başından sonuna kadarki lig periyodunda hedefsiz olarak ligde yer alan Adana temsilcisinde bu yıl çok daha farklı olacak gibi. Adana Demirspor için en büyük handikaplardan biri transferlerini takıma geç katılması ve takımın birbirine olan alışma süreci. İskelet takımın çoğunu bozan Adana Demirspor, şampiyonluk için kadrosuna kaliteli oyuncular kazandırarak ligin transfer şampiyonu oldu.

       3 haftalık süreçte takıma ağabeylik yapan tecrübeli eldiven Serdar Kulbilge’nin lig boyunca önemli işlere imza atacağını tahmin etmek zor değil. Bu ligin önemli oyuncularından Ali Tandoğan ve Alaatin Tosun hamleleri de oldukça önemli. Fenerbahçe'nin kiralanan genç yetenek Beykan Şimşek de lige damgasını vurabilecek kalibrede bir oyuncu. Beykan da burada kendisini gösterip Fenerbahçe’ye daha hazır dönme arzusunda. Yeni transfer Zambialı yıldız Jacob Mulenga da Juninho’nun yerini fazlasıyla dolduracak gibi görünüyor. Adana Demirspor taraftarı ve özellikle iç sahadaki atmosferiyle Süper Lig'i hakeden takımlardan biri. Sizce de öyle değil mi? Yoksa o sene bu sene mi?

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder