8 Eylül 2014 Pazartesi

Oyuncu Raporu: Kubilay Sönmez

KARİYERİ
       Kubilay Sönmez, 1994 Kamen doğumlu gurbetçi bir oyuncu. Futbol kariyerine 10 yaşında Dortmund altyapısında başlayan Kubilay, burada 3 sezon oynadıktan sonra 2008 yılında Vfl Bochum alt yapısına dahil oldu. Onur Bulut'la beraber bir sezon top oynadıkta sonra SG Wattenscheid U17 takımına transferi gerçekleşti. Burada da kalıcı olmayı başaramayan Kubilay, sezon sonunda Rot-Weiss Essen U17 takımına transfer oldu. Bundesliga Gençlik Ligi'nde (Batı) gösterdiği performansla Norbert Elgert'in dikkatini çekti ve Schalke U19 takımına geçti. İlk yılında Max Meyer, Kaan Ayhan gibi futbolcuların bulunduğu takımda pek forma şansı bulamadı ancak ikinci sezonunda gösterdiği başarılı performansla TürkiyeU19 milli takımına seçilmeyi başardı. Schalke U19 takımından Schalke II'ye geçen Kubilay, transferin son günlerinde Dardanelspor'a transfer oldu.

       Yarım sezonda oynadığı 15 maçtan sonra Dardanelspor ile sözleşmesini fesh etti ve Gaziantepspor ile anlaşmaya vardı hatta güneydoğu temsilcisi ile antrenmanlara da çıktı ancak transfer gerçekleşmedi ve Kubilay boşta kaldı. Kubilay, yaz transfer döneminde Şanlıurfaspor ile anlaştı. Şanlıurfasporlu taraftarların U21 takımı için transfer edildiğini düşündüğü Kubilay, kamp süresince gösterdiği başarılı performansla hazırlık maçlarında görev aldı. İlk hafta Adanspor ile oynanan maçta da 90 dakika forma giyen gurbetçi oyuncu, gösterdiği performansla hem teknik heyetin hem taraftarların beğenisi topladı.

ARTILARI / EKSİLERİ
       Kesiciliği üst düzeyde, kademe anlayışı ve sezgileri de oldukça iyi, yaptığı müdahelerle takımını oldukça rahatlatıyor. Yerli ön liberolarımızın çoğu topu bomba olarak görür, kazandığı topu kaybetmeden arkadaşına aktarmak ister, bu yerli futbolcularımızın genelinde olan kronik bir sorun bence... Kubilay'ın böyle bir problemi yok, kazandığı topları kolayca ileri aktarabiliyor, dikine oynamayı seviyor. Alt yaş kategorilerinde forvet arkası ve orta ofans gibi mevkilerde şans bulduğundan ayak hakimiyetini de geliştirmiş gözüküyor. Bir ön libero için tekniği gayet iyi, bileklerine gayet hakim.

       Eksi yönlerine gelecek olursak; Şu ana kadar gözüme çarpan belirgin bir eksikliği yok. Kubilay her şeyden biraz bulunduruyor ancak varolan özelliklerini geliştirmesi lazım, yaşının 20 olduğunu unutmamak gerek. İlla br zaafını söylemek gerekirse de çok süratli bir oyuncu olmadığını söyleyebiliriz. Zaten mevkisi gereği çok hızlı olmasına gerek yok. PTT 1.lig'deki oyun anlayışından dolayı kart problemi yaşayabilir. Bu da başka bir dezavantaj olarak görülebilir.

GENEL BAKIŞ
       Hazırlık kampı süresince gösterdiği performansı devam ettirirse U21 milli takımına çok rahat seçilebilir. Şimdiden taraftarın beğenisini toplayan genç futbolcunun önümüzdeki sezon da takımda kalacağını düşünüyorum. Zaten yöneticilerin de açıklamaları buna paralel. Kubilay genellikle ön libero mevkisinde görev alıyor, aynı zamanda orta sahanın sağında ve ortasında da oynayabiliyor. Nerede forma giyerse giysin terinin son damlasına kadar mücadele eden tam bir görev adamı görünümünde... En verimli olacağı yer şüphesiz ön libero mevkisi. Gurbetçi futbolcu şu ana kadar "somut" hiçbir şey başarmadı ancak ona güvenen hocasını da mahçup etmedi. Benim kendisinden ümidim yüksek, umarım var olan potansiyelini ortaya koyar ve daha iyi yerlere gelir.

Transfer Merkezi Şanlıurfa Temsilcisi
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder