30 Eylül 2014 Salı

Oyuncu Raporu: Lucas Romero

       Tam adı Lucas Daniel Romero olan 20 yaşındaki genç Arjantinli, 18 Nisan 1994 tarihinde Buenos Aires'ın Loma Hermosa semtinde dünyaya gelmiştir. Romero, Arjantin ligi ekiplerinden Velez Sarsfield formasını terletmektir. Futbola da bu kulüpte başlayan genç oyuncu, 2012 yılının Temmuz ayında takımıyla kariyerindeki ilk profesyonel sözleşmeyi imzalamıştı. 17 Eylül 2012 günü Velez'in evinde Arjantin'in köklü takımı River Plate'yi 2-0 yendiği maçta ilk kez profesyonel bir maça çıkan futbolcu, bu tarihten sonra devamlı olarak takımda boy gösterdi.

       Velez Sarsfield, 2012-13 yılında Arjantin'de şampiyonluğa ulaşırken Lucas Romero da o sezon henüz 18 yaşında olmasına rağmen 26 maça çıktı ve 1 gol attı. Oynadığı futbol ile bir anda tüm Avrupa kulüplerinin dikkatine çeken genç oyuncu, 2013-2014 yılında da ligde 28 kez maça çıktı. 2014-15 sezonunda ise henüz 7 kez forma giydi. Romero Güney Amerika'nın en büyük turnuvası olan Libertadores Kupası'nda ise 11 kez mücadele etti. Arjantin U-20 takımının formasını da başarıyla terleten futbolcunun gelecekte A Milli takımda oynaması bekleniyor.

       Romero'nun genel olarak geçmişine ve istatistiklerine göz attık, şimdi de oyuncunun sahada neler yapabildiğine bakalım. Romero'nun pozisyonu klasik defansif orta saha, ülkemizde kullanılan adıyla ön libero pozisyonu ama genç Arjantinli orta sahada oyunun iki yönünü de oynayabilir. Romero kısa boylu olmasına rağmen çok güçlü bir futbolcu ve fiziğini çok iyi kullanıyor. Çok hızlı olan futbolcunun pas yüzdeleri de oldukça iyi bir seviyede ve oyunu geriden çok iyi bir şekilde kuruyor, yönlendiriyor ve hücum futbolcularına attığı başarılı uzun toplarla hücuma da destek veriyor. Rakip takımların yaptığı atakları iyi bir şekilde karşılayan oyuncu, defansif özellikleriyle savunma hattına çok yardımcı oluyor.

       Hızlı, pas atabilen ve oyunun her iki yönünü de başarıyla oynayabilen Romero, şut atmayı da becerebilirse Steven Gerrard vari bir oyuncu olarakta görebiliriz. Hırsı ile de dikkat çeken futbolcunun tek kötü tarafı sürekli yaptığı fauller ve yediği sarı kartlar. Pozisyon anlamında o bölgenin futbolcuları çok sarı kart yer ama Romero henüz çok genç ve bu huyundan vazgeçmeli diye düşünüyorum. Gelecekte Avrupa'nın iyi bir kulübüne transfer olması beklenen Arjantinli'yi iki sezon önce Manchester United, geçtiğimiz sezon başında da Atletico Madrid gündemine almıştı. Arjantili genç oyuncunun tahmini değeri 3 milyon Euro olarak bilinse de Velez Sarsfield'ın onu 7.5 ile 10 milyon Euro arasında bir bedelle satacağını düşünüyorum.


Hazırlayan: Uğur YILMAZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder