27 Ekim 2014 Pazartesi

KKTC Süper Lig ve 1.Lig Panorama (5.Hafta)

       Geçen haftaki işlerimin yoğunluğundan ötürü 4.hafta panoramasını es geçmek durumunda kalmıştım. Bundan ötürü sizlerin affına sığınıyorum.

       Süper Lig'in 5.haftası 4 cumartesi ve 3 pazar müsabakasıyla geride kaldı. Söz konusu karşılaşmalarda fileler tam 26 kez sarsıldı. Böylece 5.hafta, sezonunun en gollü haftası olarak zirveyi ilk haftadan devraldı. Bu haftanın bir diğer ilginç özelliği de hiçbir evsahibinin maç kazanamaması ve golsüz beraberliğin yaşanmamasıydı. Hafta içi haraketli günler geçiren Çetinkaya, Yeni Boğaziçi ile 1-1 berabere kalarak bu sezon ilk kez puanla tanıştı. Gönyelispor'u rakip sahada 3-0 yenen Mormenekşe Gençlerbirliği'nin çıkışı dikkatlerden yine kaçmadı. Ayrıca yeşil-kırmızılılar, tam 284 dakikadır kalesinde gol görmüyor.

Haftanın Takımı: Yenicami Ağdelen
       Haftanın en önemli karşılaşmasında şampiyonluk yolundaki önemli rakiplerinden biri olan Lefke Türk Spor'a konuk olan Karakartallar; Serhan, Halil ve Ngwoke'nin golleriyle rakibini 3-1 yenerek hem zirvedeki yerini korudu hem de mor-beyazlılara Süper Kupa'nın rövanşını da vermemiş oldu. Siyah-beyazlılar yollarına kayıpsız devam ederken; Küçük Kaymaklı ve Doğan Türk Birliği onları 2 puan geriden takip ediyor. Özellikle de 2. golü atan ve penaltıdan gelen 3. golün de bir nevi hazırlayıcısı olan Halil Turan'ın performansını da es geçmemek gerek. Haftanın futbolcusu ise, Doğan Türk Birliği'nin Cihangir'i deplasmanda 4-0 yendiği müsabakada 2 asist yapan Aydın Aygın oldu.


K-PET 1.LİG
       Süper Lig'de olduğu gibi 1.Lig'de de 5.hafta geride kaldı. 14 takımın mücadele ettiği ligde ağların sarsılma sayısı 13'te kalırken, sürpriz sonuçların yaşanmadığı haftada 3 konuk, 2 evsahibi ekip sahadan zaferle ayrıldı. Ligde Limasol Türk Ocağı 5'te 5 ile yoluna devam ederken, Binatlı Yılmaz ve Değirmenlikspor sarı-siyahlıları 3 puan geriden takip ediyor. Ligin dibinde ise Geçitkalespor henüz puanla tanışamadı. Türk Ocağı'na rakip sahada tek golle boyun eğen Akıncılarspor'un 1 puanı var; fakat şu ana kadar ligde gol atamayan tek takım konumunda.

       Merak edenler için ligin statüsünden de söz edelim: Ligi ilk iki sırada tamamlayan takımlar Süper Lig'e doğrudan yükselirken; 3. ile 6.sırada tamamlayan takımlar, tek devreli play-off grubuna kalacak ve o grubu lider tamamlayan takım,Süper Lig'e yükselen üçüncü son takım olacak. Ligi son iki sırada tamamlayan takımlar 2.Lig'e doğrudan düşerken; 9. ile 12.sırada yer alan takımlar da play-out grubuna kalacak ve o grubu son sırada tamamlayan takım, 2.Lig'in yolunu tutacak. Play-off ve play-out müsabakaları tarafsız sahada oynanacak. Takımlar lige, normal sezonda aldıkları puanların yarısıyla başlayacak. Eğer normal sezonda takımların aldıkları puanın yarısı buçuklu olursa, bir üst sayıya tamamlanacak. (Örneğin: 32,5 ise 33'e tamamlanır)

Haftanın Takımı: Düzkaya Kültür Ocağı
       Haftaya 12. sırada giren Girne ekibi, rakiplerinin zirve adaylarıyla oynadığı ve puansız kapattığı haftada Geçitkale'yi 3-0 yenerek hem bu sezon ilk kez galip gelmenin sevincini yaşadı hem de tehlikeli bölgeden uzaklaşma adına umutlarını yeşertti. Kırmızı-beyazlıları galibiyete taşıyan golleri Bekir Yıldız (2) ve Cemal Keşanlı attı.


Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder