11 Ekim 2014 Cumartesi

Oyuncu Raporu: Ahmed Hassan "Koka"

Kahire'nin Yeşil Gülü
       5 Mart 1993'te Mısır'ın başkenti Kahire'de dünyaya gelen Hassan, 10 yaşındayken Al Ahly alt yapısına katıldı. Uzun boyu ve güçlü yapısı ile dikkatleri üzerine çeken Koka, 19 yaşına kadar A takıma yükselemedi. Sözleşmesi 2011-12 sezonunda bitti ancak Al Ahly ona profesyonel kontrat önermedi. Avrupa'da birkaç kulübün de ilgisi olunca Hassan Portekiz'in yolunu tuttu ve Rio Ave ile sözleşme imzaladı. İlk sezonunu Rio Ave'nin U19 takımında geçiren Hassan oyununun üstüne koyarak A takıma yükseldi. 2012-13 sezonunda ilk 11 çıktığı 10 maçta 7 gol atan Hassan bu performansı ile göz doldurdu. Ancak geçtiğimiz sezon bekleneni tam anlamıyla veremedi.. İlk 11 çıktığı 18 maçta 3 gol attı ve herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Ancak bu sezon adeta yeniden doğdu. Estoril'e karşı oynanan 5-1 kazandıkları maçta hattrick yapan Hassan, Avrupa Ligi elemelerinde de Göteborg deplasmanında 1 gol atmayı başardı.

Güçlü Yönleri
       Bitiricilik: Koka iyi bir bitirici. Son vuruşlarda fena değil. Kaleciyle karşı karşıya iken kaçırdığı pozisyon nadir olur. Ve daha önemli pozisyonları kendini kasmadan rahatça bitirir. Genellikle aşırtma vuruşları tercih eder.

       Havadan oyun: Ahmed Hassan'ın boyunu daha önce söylemeyi unutmuşuz. Ahmed Hassan 1 metre 91 cm. Böyle bir boydaki oyuncunun havadan kötü olması beklenilemez. Fizik olarak da ayağı yere sağlam basan Hassan aynı zamanda güçlü bir oyuncu. 

       Kilit paslar: Ahmed Hassan özünde forvet arkası oynayan bir oyuncu. İlerde bahsedeceğiz. Ve orada oynamasından ötürü biraz da yaratıcı olmak zorunda. Topu aldığı zaman yapılan koşuları iyi bir şekilde görüyor ve attığı paslarla da pozisyon yaratabiliyor.

       Dribbling: Ve son özelliğimize gelelim. Ahmed Hassan çevik bir oyuncu değil. Zaten 1.91cm birinin çevik olmasını bekleyemeyiz ancak dar alanda oldukça etkili. Top ayağındayken tehlikeli bir oyuncu. Ceza sahasında rakip eksiltebiliyor.

Zayıf Yönleri
       Agresiflik: Ahmed Hassan zaman zaman kontrolden çıkabiliyor. Sinirlerine hakim olamayan Hassan'ı doğrudan kırmızı kart görürseniz şaşırmayın.

       Tek yönlülük: Ahmed Hassan forvet ve ya forvet arkası dışında hiç bir pozisyonda oynayamıyor. Kanatlarda son derece etkisiz olan Hassan, oldukça ağır bir oyuncu. 

Mevkii
       Ahmed Hassan bir forvet. Hem tek forvet hem de ikili olarak oynayabiliyor. En etkili hangi pozisyonda oynar derseniz tek forvette daha etkili. Takımın false 9 oynama olasılığı varsa o pozisyonda da etkili olabilir. İkili forvette ise bir hedef santrafor ile arkalı önlü gayet iyi oynayabilir.

Gelecekte ne olur?
       Öncelikle şunu söyleyeyim, Ahmed Hassan'dan beklenen şeyler çok fazla değildi. Hala da değil. Müthiş bir süperstar olması beklenmiyor. Ancak iyi bir forvet olabilir. Bu sezona çok iyi başladı. Böyle devam ederse gol krallığı için en büyük adaylardan. Eğer sezonu iyi bir şekilde bitirirse Sporting, Porto, Benfica gibi kulüplerin yolunu tutabilir. (Özellikle de Sporting) Yurt dışına çıkması şu an için pek de olası gözükmüyor. İleride ise baş altı kulüpler için çok iyi bir forvet olabilir.
Hazırlayan: Altan HALIGÜR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder