23 Ekim 2014 Perşembe

Oyuncu Raporu: Tugay Gündoğan

Kariyeri
       28 Temmuz 1995 tarihinde Almanya'nın Lengerich şehrinde doğdu. Futbola şu an Almanya 3.Lig'inde mücadele eden VfL Osnabrück takımında başladı. Kendini futbola veren ve sürekli gelişim kaydeden Tugay Gündoğan, 16 yaşında yani 2011-12 sezonunda U17 takımında forma giymeye başladı ve sezon içinde biri U19 takımıyla olmakla beraber 22 maçta 4 gol attı. 2012-13 sezonuna başlarken SC Preussen Münster'in U19 takımına transfer oldu, 19 maça çıktı fakat maalesef skora katkı yapamadı. 2013-14 sezonuna başlarken bu sefer durağı Rot Weiss Ahlen U19 takımı oldu. Burada yarım sezon forma giyip 7 gol attı. 2014 Ocak ayında altyapısından yetiştiği VfL Osnabrück takımına geri döndü ve U19 takımında forma giymeye başladı. Sezonun ilk yarısında gösterdiği başarılı performansın üstüne koyarak takımının en önemli silahlarından biri oldu. VfL Osnabrück, Tugay Gündoğan transferinden önce ilk devreyi sadece 5 puan ile kapatmıştı, Tugay Gündoğan transferinden sonra ligin 2. yarısında tam tamına 17 puan aldı. Ligin ikinci yarısında takımın toparlanmasının ana sebeblerinden biri Tugay Gündoğan'dı ve sezonun 2. yarısında da 7 gol atmayı başardı. 2014-15 sezonuna başlarken VfL Osnabrück 2 takımına yükselen Tugay Gündoğan başarılı futboluna burada da devam ettiriyor. Şu ana kadar takımıyla 11 maça çıktı ve 3 gol atmayı başardı.

Güçlü Yönleri
Versatil Oluşu: Tugay Gündoğan bir forvet oyuncusu fakat her iki ayağını da etkili kullanması nedeniyle hücum bölgesinde her noktada onu düşünmeden kullabilirsiniz .Sağ kanat, sol kanat ya da forvet arkası. Bu bölgelerde sırıtmadan forma giyebiliyor. Versatil oluşu onu öne çıkaran en önemli özelliği.

Hız, Teknik: Tugay, öncelikle takımın en yetenekli futbolcularından biri ve teknik direktörünün vazgeçilmezi. Kanatta ve 10 numara mevkilerinde forma giyebildiğini yukarıda söylemiştik. Kanatta oynadığında hızını ön plana çıkarırken, 10 numara mevkinde oynadığında tekniğinin ne kadar iyi olduğunu görebilirsiniz.

İş Disiplini: Bu hususu özellikle belirtmek istedim. Tugay Gündoğan'ın müthiş bir iş disiplini var. Çok çalışıyor, sürekli önceki günden daha iyi olmaya gayret ediyor. Antremanlardan kalan boş zamanlarında kendini daha çok geliştirmek için yüzme ve fitness gibi başka spor dallarıyla uğraşıyor. Yani mesleğine büyük bir saygısı var. Bu durum, bu yaştaki genç bir futbolcu için çok önemli. Bunda heralde eski futbolcu olan babasının payı büyük.

Fiziksel Üstünlük: Futbol, yüzme ve fitness. Bir futbolcunun güçlü olması için daha hangi spor dallarıyla uğraşması gerekir? Şu an yaşıtlarına göre oldukça iyi bir fiziğe sahip, giderek daha da güçleniyor.

Zayıf Yönleri
Fazla Yardımsever: Şaşıralabilirsiniz. Tugay Gündoğan takım oyununa bazen fazlasıyla kendini kaptırabiliyor, şut/pas tercihlerinde yanlışlar yapabiliyor. Müsait olduğu ve golle sonuçlandırabileceği pozisyonlarda yardımseverliği devreye giriyor ve pas tercihini kullanıyor. İyi bir golcünün yeri geldiğinde biraz bencil olması gerektiğini de unutmamalı. Bu konuda biraz kendini düşünmesi yararına olacağını düşünüyorum.

Defansif Anlayışı: Hücumsal anlamda çok tehlikeli bir futbolcu fakat defansif anlamda kendini geliştirmesi gerek. Özellikle kanatlarda oynadığı zamanlarda bu eksikliği göze çarpıyor. Bunu zaafını biraz olsun geliştirebilirse ortaya çok daha iyi bir futbolcu profili çıkacağı gayet net.

Transfer ve Sözleşme Durumu
       Tugay Gündoğan'ın VfL Osnabrück ile sözlemesi bu sezon bitiyor fakat kulübü ona 3 yıllık sözleşme önerdi. Geçen sezon gösterdiği başarılı performans nedeniyle Hollanda 2.Lig takımından teklif aldı fakat şartlar olmayınca kendi takımında devam kararı aldı. Bu sezonda başarılı performansını sürdürünce Bundesliga, İngiliz ve İtalyan kulüpleri Tugay Gündoğan'ı izlemeye başladı.

Milli Takım Tercihi
       Tugay Gündoğan henüz ne Almanya ne de Türkiye Milli Takımı'nda forma giydi. Fakat her iki ülkeden teklif gelmesi halinde Türkiye Milli Takım forması giymek için can atıyor, benden söylemesi.

Gelecekte ne olur?
       Bu şekilde işine saygı ve önemle yaklaşmaya devam ettiği takdirde diğer genç futbolculardan bir tık öne çıkacağı kesin. Bu iş disiplinine, yeteneğini de kattığımızda önümüze gayet iyi bir futbolcu profili çıkıyor. Hocası bunu bildiği için takımda en çok güvendiği isimlerin başında geliyor. Önünde parlak bir gelecek var, bu şekilde devam ettiği takdirde onu yakında zamanda profesyonel liglerde görebileceğimizi düşünüyorum.

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder