23 Ekim 2014 Perşembe

Taner Taşkın, Manisaspor için doğru isim mi?

       Taner Taşkın Manisaspor‘a hayırlı olsun. Futbolculuk döneminde uzun yıllar forma giydiği, kaptanlık yaptığı memleketinin takımında şimdi teknik direktör olmanın gurunu yaşayacak Taner Taşkın. Taner hocaya ve ekibine hoş geldin diyorum ve bu zorlu görevlerinde başarılar diliyorum.

       "Taner Taşkın doğru isim mi?" diye soran birçok kişi oldu son günlerde. Evet Taner Taşkın, Manisaspor teknik direktörlüğü için son derece doğru bir isim bence. Fakat keşke takımın başına şu an değil de sezon başında gelseydi. Ama Manisaspor Yönetimi ve Sportif Direktörün çok ilginç bir özelliği var ki, tüm doğruları 2-3 ay gecikme ile gerçekleştiriyorlar. Gerçekten bu konuda çok istikrarlılar. Tebrik etmek bile gerekir bu istikrarlarından dolayı!

       Manisaspor ve Taner Taşkın birlikteliği için ben şöyle bir garanti verebilirim. Kesinlikle ama kesinlikle her şey Manisaspor için daha güzel olacak. Taner Taşkın‘ın takımı,  Tahir Karapınar‘ın takımından daha kötü bir takım görüntüsü çizmez, daha kötü bir futbol oynamaz ve en önemlisi daha kötü mücadele etmez.

       Alanya maçının ardından Manisaspor‘un zaten yeteri kadar sorunu var ve bari teknik direktörü Manisaspor için sorun olmasın diye bir ifade kullanmıştım. Karşıyaka maçından itibaren Manisaspor‘un teknik direktör sorunu çözülmüş olacak. Belki Taner Hoca gelir gelmez bir artı sağlayamayacak Manisaspor için ama en azından Tahir Karapınar gibi Manisaspor‘un hanesine eksiler de yazdırmayacak. Yani kısacası Taner Hoca‘nın ilk maçtan Manisaspor‘a faydası olmayabilir ama zararı da kesinlikle olmayacaktır.

       Taner Taşkın’ın  yaptığı ilk açıklamalarının  benim bir önceki yazdığım yazı ile örtüşüyor olması beni oldukça sevindirdi. Hedefler konusunda oldukça realist bir hoca. İlk yarı sonuna kadar belirlemiş olduğu 20 puan barajı da son derece doğru. Taner Taşkın. Tahir Karapınar gibi olmayacak şeylerden, hayallerden bahsetmiyor ve bahsetmeyecek gibi görünüyor.

       Taner Taşkın nasıl bir sistem ile oynayacak, hangi oyuncuları tercih edecek, nasıl bir mantalite tercih edecek bunların hepsini gelecek haftalarda net bir şekilde göreceğiz. Umarım haftalar geçtikçe Taner Hoca hakkında söylediğim bu olumlu sözler de artarak devam eder.

       Ben gerçekten Manisaspor‘un ligin son sırasında olacak kadar kötü bir kadrosu olmadığına inanıyorum.  Özellikle Hakan Turan – Hakan Barış – Mustafa Sarp – Nenad – Dmitrov – Gökhan gibi bu ligin üst düzey takım standartlarında orta saha ve ofansif orta saha oyuncularına sahip bir Manisaspor takımı var. Umarım Taner Hoca bu saydığım oyunculardan en yüksek verimi alır. Tahir Karapınar‘ın yapmış olduğu en büyük hatalardan biri de oyuncu seçimleri konusunda olmuştu. Taner Hoca, Tahir Hoca‘nın yaptığı hataları yapmaz ve Amerika‘yı yeniden keşfetmeye çalışmazsa kısa vadede ligin ilk yarısının sonuna kadar hedeflediği puana ulaşacaktır.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder