13 Ekim 2014 Pazartesi

Röportaj: Raif Demir (İnegölspor)

       Transfer Merkezi dergisinin bugünkü konuğu İnegölspor'un 8 maçta 6 gol atan sol kanat oyuncusu Raif Demir. 2.Lig'de gösterdiği performans ile üst liglerdeki takımların ilgisini çeken Raif ile yaptığımız röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Raif Demir. Bize golcü oyuncu Raif Demir'in kim olduğunu ve futbola nasıl başladığını anlatır mısın?
       Merhabalar. 1988 Orhangazi doğumluyum. Futbola Orhangazi Gençlerbirliği kulübünde başladım. Amatör olarak orada birkaç  yıl oynadım. 16 yaşımdayken şu an İnegölspor altyapı koordinatörü olan İrfan Kaptan hocam aracılığıyla İnegölspor'a transfer oldum. İlk profesyonel imzamı da İnegölspor'da attım.

Geçen sezon birçok Süper Lig takımıyla adın adın sık sık anıldı. Özellikle Bursaspor iddiaları bayağı ciddiydi. Bu kulüplerden transfer teklifi aldığın doğru mu?
       Direkt bana gelen bir teklif olmadı. Ama kulüpler arasında görüşme olduğunu biliyorum.

Bu sezon lige sağlam bir giriş yaptın. Çok iyi bir grafik çiziyorsun ve performansınla göz dolduruyorsun 8 maçta 6 gole ulastın. Bunu neye bağlıyorsun?
       Sezona gerçekten çok iyi hazırlandık. Ayrıca Şaban hocam ve teknik heyetimizin performansımda büyük payının olduğunun düşünüyorum. Ama en büyük pay takım arkadaşlarımın. İnşallah onlar sayesinde daha fazla gole imza atacağım.

Bugüne kadar bir çok teknik direktörle çalışma fırsatı buldun. Senin gelişiminde en çok kimin payı var? 
       Altyapıda oynadığım dönemlerde bana en büyük katkıları İrfan Kaptan ve Hüsnü Canbaz hocalarımın yaptığını söyleyebilirim. İnegölspor'da oynadığım süreçte çalıştığım teknik adamların hepsinin bana katkısı oldu. Ama bu sezon takımımızın başında olan Şaban hocamın bana olan katkısının çok fazla olduğunu düşünüyorum. Gelişimimde payı olan bütün hocalarıma sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nda  Kasımpaşa ve Gaziantepspor gibi Süper Lig takımlarını kupanın dışına ittiniz. Sıradaki turda rakibiniz Karabükspor. Bu maçla ilgili neler söyleyeceksin?
       Geçen sezon çok zor iki takımı eledik. Herkesin bildiği gibi İnegölspor evinde oynadığı zaman rakibine göre daha şanslı olan bir takım. Karabükspor çok güçlü bir takım ama yine biz takım olarak kazanmak için sahaya çıkacağız. Taraftarımızın da desteğiyle inşallah Karabükspor'u kupanın dışına iteceğiz.

Bu sezon her sezon olduğu gibi hedef şampiyonluk. İnegolspor'un şampiyonluk yolunda şansını nasıl görüyorsun?
       Açıkça söylemek gerekirse bu sezon çok güçlü takımlarla aynı guruptayız ; ama biz güçlü bir takımız ve hedefimiz her zaman yukarılar ve şampiyonluk. Bu sezon şampiyon olmayı çok istiyoruz bunun içinde çok çalışıyoruz. Sezon sonunda inşallah şampiyonluğa ulaşacağız ve İnegöllüleri mutlu edeceğiz.

İnegölspor taraftarının sevgilisi konumundasın. Onlar gerçekten seni çok seviyorlar. Onlara bizim aracılığımızla iletmek isteyeceğin bir şey var mı?
       Ben bu sevginin fazlasıyla farkındayım. İnegölspor taraftarı çok büyük bir taraftar. Onları bu sezon şampiyon olarak mutlu etmek istiyoruz onlar gerçekten mutlu olmayı hak ediyorlar. Takım olarak onların desteğini her zaman hissediyoruz. Galibiyette, maglubiyette hep yanımızdalar. Hep yanımızda da olsunlar. Şampiyon olmak istiyorsak onların desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Senin için yeri çok önemli, unutamayacağın maç var mı?
       İnegölspor'da profesyonel olduktan sonra Orhangazi Gençlerbirliği'ne kiralandım. İlk maçımı Orhangazispor'a karşı oynadım. İlk profesyonel maçım olmasından dolayı benim için çok önemlidir.

Peki ya unutamadığın, unutamayacağın golün hangisi?
       Geçen sezon Türkiye Kupası maçında Gaziantepspor ağlarına son dakikada attığım gol.

Örnek aldığın futbolcular kimler?
       Her futbolsever gibi Ronaldo'ları ben de çok seviyorum. Hem Brezilyalısını, hem de Portekizlisini.

Gelecek adına hedeflerin nelerdir?
       Her futbolcu gibi amacım 5 büyük takımdan birinde forma giymek. Oradan da Milli takımımızın formasını onurla taşımak.

İnşallah hedeflerine ulaşırsın Raif. Peki boş zamanlarında neler yapıyorsun? 
       Antrenman ve maçlar dışında kalan boş zamanlarımı genelde aileme ayırıyorum. Onlarla vakit geçirmekten büyük keyif alıyorum.

Bizi soralım bir de sana. Transfer Merkezi'ni takip ediyor musun? 
       Takip ediyorum tabii ki. Transfer haberlerini ve önemli gelişmeleri sizden öğreniyorum. Röportajlarınız oldukça başarılı. Medyamızın en büyük sorunu olan alt ligler ve gençler konusunu es geçmiyorsunuz ve değer veriyorsunuz. Bu konuda size saygı duyuyorum.

Seni sorularımızla biraz bunaltmış olabiliriz Raif. Cevapların için teşekkürler. İnşallah milli forma ile seni izleriz. Sana kariyerinde başarılar diliyoruz. 
       Aksine benim için keyifti. Ben teşekkür ediyorum sizlere. Yayın hayatınızda başarılar.

Röportaj: Emin ÖRNEK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder