14 Kasım 2014 Cuma

3.Lig 3.Grup'ta İlk 11 Hafta Analizi

       3.Grup'ta geride kalan 11 haftada her takımın her takımı yenebildiği bir tablo ortaya çıktı. Puan cetveline baktığımızda 1. ile 8. arasında puan farkının 5 olması bunun bir göstergesi. Ligde maddi sıkıntılarla boğuşan ve lisans vize işlemlerini transferin son günü gerçekleştiren Sakaryaspor, lige istediği gibi başlayamasa da taraftarının da desteğini arkasına alarak üstüste topladığı puanlarla zirveye oturdu. Zirve yarışında toplanan bu puanlarda genç oyuncu Abdülkadir Akyıldız attığı 6 golle başrolde...

       Kadro kalitesi olarak ligin en iyi takımı olarak gösterilen BB Erzurumspor, özellikle gol yollarında yaşadığı sorunlardan dolayı ligde 11 maçta 18 puan toplayabildi. Sakaryaspor gibi taraftar desteğini arkasında hisseden BB Erzurumspor'un gol atma sorununu çözdüğü takdirde şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağı kesin.

       Ayvalıkgücü genç kadrosuyla özellikle iç sahada topladığı puanlarla 11 hafta sonunda 20 puana ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Lige fırtına gibi başlayan Silivrispor ve Ankara Demirspor ise son haftalarda büyük düşüş göstererek 18 puanda kaldılar. Ligin beraberlik takımı Beylerbeyi ise 11 haftada 8 beraberlik 3 galibiyetle ilginç bir istatistiğe imza atarak namağlup unvanını korudu. Erzin Belediyespor, Kahramanmaraş BBSK, Orhangazispor ve Anadolu Üsküdar da ilk 5i zorlayacaklar gibi.

       Ziraat Türkiye kupasında gruplara kalarak büyük bir sürprize imza atan Balçova Yaşamspor ve Bayburt GÖİ aynı başarıyı ligde gösteremediler. Özellikle iç sahada taraftarının da desteğiyle başarılı maçlar çıkaran Bayburtspor, gol yeme sorununa çözüm bulamayınca ligde sadece 2 galibiyet alabildi. Sandıklıspor, Etimesgut Belediyespor ve Bergama Belediyespor ise istedikleri çıkışı yapamayarak zirve yarışından oldukça uzaklaştılar.

       Fahrettin Sayhan'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Metin Altınay’ı getiren İstanbul Güngörenspor çıkış arayışı içerisinde ancak defans bölgesinde yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle işleri oldukça zor görünüyor. Van BBSK'da büyük umutlarla transfer edilen Anıl Taşdemir’in ilk haftalarda sakat ve cezalı olması takımı olumsuz etkilediği ortada. Transfer döneminin en hareketli takımı Kayseri Şekerspor ise topladığı 5 puanla büyük bir hayal kırıklığı yaşatarak ligin son sırasına demir attı.

       Şampiyonluk yarışı şu an ki ilk 5 takım içerisinde gidip gelecek gibi görünse de, Sakaryaspor ve BB Erzurumspor özellikle iç sahadaki taraftar desteğiyle rakiplerine nazaran bir adım öndeler...

Hazırlayan: Burak DÖŞER
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder