13 Kasım 2014 Perşembe

Formasyon ve Taktik

       Dün akşam oynanan Türkiye-Brezilya maçında not almaktan maçı izleyemedim desem yanlış olmaz. Aldığım notlardan ziyade size başka bir konuyu anlatmak istiyorum. Avrupa arenasında temsilcilerimizin (Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor) rakiplerinin oynadığı futbolu ve sahaya dizilişi 1-2 dakika içinde hemen fark edebilirsiniz. Fakat bizim takımların hangi formasyonda oynadığını, taktik olarak sahada ne yapmak istediğini çözmek için dakikalarımızı harcarız.

       Dunga ile yeni bir sayfa açan Brezilya, dün akşam daha maçın ilk dakikalarında sahaya diziliş ve futbol olarak neler yapmak istediğini hemen gösterdi. Peki biz hangi formasyon ile oynadık ve taktiksel olarak neler yapmaya çalıştık? Bunu çözen varsa bana da anlatsın. Ayrıca iki takım arasındaki kalite farkı, futbol anlayışı, toplu ve topsuz oyun siyah ile beyaz kadar farklıydı.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi Brezilya'nın top bizdeyken sahaya dizilişi.

Bu fotoğrafta ise Anderlecht'in top rakipteyken sahaya dizilişini görüyorsunuz.

       Brezilya'ya karşı toplu oyunu zaten düşünemiyorum. Bari topsuz oyunda takım olmaya çalışabilirdik. Futbolun topsuz oyununu oynayamadığımızı, rakibi karşılama işini yapamadığımızı Futbol Direktörümüz Fatih Terim de, Danimarka ile yaptığımız hazırlık maçında ifade etmişti.

       Kadroya çağrılmayan oyuncuları konuşmaya gerek yok. Peki kadroya alınıp oynatılmayan geleceğin potansiyel oyuncularını ne yapalım. Bu maçta Kaan Ayhan (20), Oğuzhan Özyakup (22) gibi jenerasyon yakalayabilecek oyuncuların dakika alamaması düşündürücü. Özellikle Kaan Ayhan'ın süre alamaması bence futbol cinayetidir.

       Son cümle taraftara gelsin. Futbol evrensel bir oyun, milli düşünceler ile hareket etmek ne kadar doğru tartışılır. Fakat milli maçta, Brezilyalı futbolcuları alkışlarken, kendi evlatlarımızı yuhalamak ne kadar doğrudur. Taraftarın bunu sorgulaması şart. Yıldırım Demirören'e, Fatih Terim'e tepkiyi anlıyorum ama bu zincirde suçlu olan en son kişi, bence sahada oynayan futbolculardır. Millet olarak her konuda kantarın topuzunu kaçırdığımız gibi futbolda da mantıksız işler yapıyoruz. Saygılar...

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder