13 Kasım 2014 Perşembe

Bir Başarı Hikayesi: Southampton

"Gelen Her Zaman Gideni Aratmaz"
       Southampton, geçen sene ligde gösterdiği başarılı performansı bu sezon da devam ettiriyor. Geçtiğimiz sezonu sekizinci sırada tamamlayan ekip futbol piyasasına Lallana, Shaw, Chambers, Lambert ve Lovren gibi isimleri de kazandırmıştı.

       Geçmişte Alan Shearer, Wayne Bridge, Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain ve Gareth Bale gibi önemli futbolcuları da yetiştiren bu kulüp, yetenekleri keşfetmekte olduğu kadar; pes etmeyip yoluna emin adımlarla yürümekte de oldukça başarılı. Öyle ki 2009 yılında alt liglerde oynayan Southampton, şu an Premier Lig'in üst sıralarında yer alıyor.

       1978'ten 2005 yılına kadar aralıksız olarak Premier Lig'de mücadele eden Southampton, 2005 yılında küme düştükten sonra 2009'a kadar Championship'te mücadele etti.  2009 yılında iflas edip federasyondan 10 puan silme cezası alınca küme düştü ve League One'da mücadele etmeye başladı. 2010-11 sezonu sonunda Championship'e yükselen Southampton, hemen ertesi sezonda Premier Lig'e geri döndü ve şu an 25 puanla 2. sırada.

       Geçen sezonki başarıda büyük pay sahiplerinden olan teknik direktör Mauricio Pochettino’yu Tottenham’a, Lallana, Lambert ve Lovren gibi önemli isimleri de Liverpool’a kaptıran yönetim, giden oyuncuların boşluğunu da fazlasıyla doldurmuşa benziyor. Lallana, Lovren, Lambert üçlüsü için Liverpool'dan 62 milyon Euro bonservis bedeli alan Southampton, Luke Shaw37.5 milyon Euro'ya Manchester United'a, Calum Chambers'ı da 20 milyon Euro'ya Arsenal'e satmıştı.

       Teknik direktörlüğe Ronald Koeman’ı getiren “Azizler”, Twente'den sol kanat Tadic, Feyenoord'dan İtalyan golcü Graziano Pelle ve Celtic'ten kaleci Fraser Forster, Tadic'in yaptığı 7 asist, Pelle’nin attığı 6 gol ve son olarak Forster’ın da şu ana kadar ligin en az gol yiyen kalecisi olması bu transferlerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

       2005 yılında taraftarının alkışlarıyla alt lige düşen takım, iki sezondur taraftarlarından özür dilercesine güzel sonuçlar alıyor. Ligde şu ana kadar oynadığı güzel futbol ve aldığı başarılı sonuçlar ile ikinci sırada bulunan Southampton’ın asıl zor görevi bu haftadan sonra başlıyor. Arsenal, Manchester United, Manchester City ve Chelsea gibi güçlü rakipler ile oynayacak olan “Azizler’’, bu hedef maçlardan da istediği sonuçlar ile dönmeye çalışacak ve bu zorlu virajlar  “Azizler’in’’ rotasını belirleyecek.

       Belki şampiyonluk potasından düşecekler hatta sezon içinde olacak gelişmeler ile Avrupa kupalarında bile yer alamayacaklar ama şu ana kadar başardıkları ve geldikleri nokta alkışı fazlasıyla hakediyor. Derin bir futbol kültürüne sahip olan taraftarları da sonuç ne olursa olsun onları yine ayakta alkışlayacaktır.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder