3 Kasım 2014 Pazartesi

KKTC Süper Lig ve 1.Lig Panorama (6.Hafta)

       Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de renkleri siyah-beyaz ve sarı-lacivert olan iki takım haftanın en önemli karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Yavruvatan'ın Karakartalı Yenicami Ağdelen, Doğan Türk Birliği'ni 3-1 yeniyordu yenmesine de ikinci devrenin tümünü 9 kişi oynamak zorunda kalan, üstelik farkı bire indirecek golü de bulan sarı-lacivertli ekibin mücadelesi gerçekten takdire şayan bir durumdu; rakibinden 2 kişi fazla oynamasına rağmen ikinci devrenin tümünde dağınık bir futbol sergileyen Ağdelen, kendisini rahatlatacak golü maçın son dakikalarında bulabildi.

       Atılan gollere bakacak olursak, evsahipleri rakiplerine gollerde 11-7'lik üstünlük sağladı. İki müsabaka berabere sonuçlandı. Lapta'yı 3-1 yenen Mormenekşe, tam 367 dakika sonra kalesinde gol gördü.
Larnaka Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek bu hafta rakip sahada kazanan tek takım olan Lefke Türk Spor maalesef bu galibiyete sevinemedi; zira mor-beyazlı ekipte forma giyen Fırat Ömür'ün ağabeyi Murat Ömür çarşamba günü geçirdiği trafik kazası sonucu 37 yaşında hayata gözlerini yumdu. Transfer Merkezi ekibi adına merhuma Allah'tan rahmet,ailesine başsağlığı dilerim.


Haftanın Takımı: Çetinkaya Türk Spor
       Ligde zor günler geçiren ve hafta içi yapılan 2.olağanüstü kurulda yine başkanını seçemeyen sarı-kırmızılı ekip, zaman zaman etkili olduğu müsabakada Mağusa Türk Gücü ile rakip sahada 1-1 berabere kalarak sonunculuktan kurtulmayı başardı ve yenilmezliğini iki maça taşıyıp rakiplerinin puan kaybettiği haftada bir nebze olsun umutlandı. Haftanın futbolcusu ise, Alisius'a yaptığı 2 asistle takımının kritik Gönyeli deplasmanından 1 puanla dönmesini sağlayan Fırat Ersalan oldu.

K-PET 1.LİG
       6. Haftası geride kalan ligde bu hafta fileler tam 29 kez sarsıldı. Futbolsevelerin gole doyduğu bu haftada maç başına düşen gol ortalaması 4,14'ü buldu. Düzkaya karşısında henüz 3.dakikada 1-0 geriye düşen Limasol Türk Ocağı, son 20 dakikada bulduğu 2 golle bu hafta dış sahada kazanan tek takım olup fire vermeden liderliğini sürdürdü.

       Akıncılarspor'u 9-1 yenen Esentepe bu sezonun en açık farklı galibiyetine imza attı. Akıncılar bu sezon ligdeki ilk golünü atmayı başarsa da aldığı bu ağır yenilgi onları ligin dibine sürüklendi. Ligde puanı bulunmayan tek takım olan Geçitkale Günay, Görneç Kültür'ü ağırladığı müsabakanın son dakikadasında yediği golle bir puana razı oldu.


Haftanın Takımı: Göçmenköy İdman Yurdu
       Play-Off hattını yakından ilgilendiren müsabakada Denizlispor'u ağırlayan Göçmenköy, Suat Kurt ve Tonguz Kalçay (penaltıdan) attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılarak haftayı kazançlı kapatan takımlar kervanına katılıp beşinci sıradaki yerini korudu. Son 2 haftada 5 puan kaybeden ve tam 180 dakikadır rakip fileleri sarsamayan Denizlispor da altıncılıktan yedinciliğe geriledi.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder