10 Kasım 2014 Pazartesi

KKTC Süper Lig ve 1.Lig Panorama (7.Hafta)

       7. haftanın sonunda futbolseverler gole yeteri kadar doydu desek yeridir; bu hafta fileler tam 30 kez sarsıldı. Bunların 22'sini konuk ekipler kaydetti. Rakipleri karşısında rahat galibiyetler alan Yenicami Ağdelen ile Küçük Kaymaklı zirve yarışında arayı biraz daha açtı. Sürpriz sonuçların yaşandığı bu haftada rakiplerini puansız gönderen iki ekibin de ligin alt sıralarında yer almaları dikkatlerden kaçmadı: Play-Out kâbusu yaşamak istemeyen Serdarlı, Mormenekşe'yi 2-1 yenerek evinde yine rakiplerine geçit vermezken; Mormenekşe de tam 231 gün sonra sahadan yenik ayrıldı. Gazimağusa ekibi en son 22 Mart'ta Bostancı Bağcıl'a deplasmanda 2-0 kaybetmişti. Mağusa Türk Gücü'nü 4-2 ile uğurlayan Bostancı Bağcıl da bu sezon ilk kez üç puanı bir arada gördü. Ligde şu ana kadar Yenicami, Kaymaklı ve Yeni Boğaziçi yenilgi yüzü görmezken; Gönyeli, Cihangir, Lapta ve Çetinkaya galibiyetle tanışamadı.

Haftanın Takımı: Larnaka Gençlerbirliği
       Ligin yeni ekiplerinden biri olan Larnaka, geçen hafta Yenicami gibi rakip karşısında 45 dakikayı 9 kişi oynamasına karşın büyük bir mücadeleyi örneği sergileyen ve zirve hesapları yapan Doğan Türk Birliği'ni deplasmanda 6-0 gibi çarpıcı bir sonuçla yenerek haftanın takımı olmayı fazlasıyla hak etti. Kırmızı-siyahlılara galibiyeti getiren golleri Emeka (4) ve Sertan Kurkafa (2) kaydetti. Haftanın futbolcusu ise Yenicami Ağdelen'in Cihangirspor'u 4-0 yendiği karşılaşmada 2 asist yapan Ünal Kaya oldu.


K-PET 1.LİG
       Süper Lig'de olduğu gibi sürpriz sonuçlar bu hafta 1.Lig'e de uğradı. Maç başına düşen gol ortalaması tam 3 idi; yani 21 gol kaydedildi. Alt sıraları yakından ilgilendiren Gençlik Gücü-Geçitkale karşılaşması golsüz beraberlikle sonuçlandı. Zirvenin en önemli mücadelesinde Limasol Türk Ocağı, Esentepe karşısında 2-1'lik galibiyetler serisine ikinci halkasını ekleyip puanını 21'e çıkardı. Dördüncülükten beşinciliğe düşen Esentepe de bu sezon ilk kez sahadan puansız ayrıldı.  Akıncılar karşısında son dakikada galip gelen Göçmenköy İdman Yurdu da galibiyet serisini 3 maça çıkarıp 5.basamaktan 2.basamağa tırmandı.

       Ligin en az gol atan ve yiyen ekiplerinden biri olan Denizlispor da Süper Lig hesapları yapan Binatlı Yılmazspor'u Mahmut Özen'in golüyle yenerek Play-Off umutlarını taze tutarken, tam 256 dakika sonra rakip fileleri sarsmayı başardı. Mavi-beyazlı ekip, ligin nötr averajlı tek ekibi konumunda. Haftaya 11.sırada giren Dumlupınar Türk Spor, Değirmenlikspor'u 3-1 ile uğurlayıp kendisini bir basamak yukarı çekmeyi başardı. Bu sezon ikinci yenilgisini alan turuncu-yeşilliler de ikinci sıraya yerleşme açısından önemli bir fırsatı kaçırmış oldu.

Haftanın Takımı: Düzkaya Kültür Ocağı
       Play-Out bölgesini yakından ilgilendiren müsabakada Görneç Kültür'e konuk olan Düzkaya, haftanın en gollü mücadelesinden 6-3 galip ayrılarak Hamitköy'e 3 puan veren Yalova'dan 9. sırayı devraldı. Kırmızı-beyazlıları galibiyeti getiren golleri Bekir Yıldız (3), Yağış Gençay (2) ve Hüseyin Türk kaydetti. İşin ilginç yanı, bu karşılaşmadan önce oynanan A2 karşılaşmasından da Düzyaka 5-2 galip ayrıldı. Haftanın futbolcusu ise 1 gol 1 asistle oynayan Dumlupınar Türk Sporlu Turgut Kaçar oldu.


Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder