13 Kasım 2014 Perşembe

PTT 1.Lig'de Teknik Direktör Kıyımı

       PTT 1. Lig’de her sezon olduğu gibi bu sezon da kıyımlar başladı. Bir çok takımın hocası kadroyu kurdu, lige başladı, işler iyi gitmeyince yollar ayrıldı. Çok yüksek para harcayan bazı takımlarda erke hayal kırıklığı oldu, maddi sıkıntılar nedeniyle para harcamayan bazı takımlarda ise beklenildiği gibi başarısızlık oldu ve sonuçta hocalar gönderildi ve yerlerine yenileri geldi. Yeni hocalardan beklenen bu takımlara sihirli değneklerle dokunması ve bu takımları düzlüğe çıkarması. Tabi bunu ne kadar başarabilirler o da muamma. Şu ana kadar tam 7 takım sezona başladığı hocasıyla yollarını ayırdı, toplam 9 teknik direktör bu kıyıma kurban gitti. Orduspor, 9 haftada 4 farklı hocayla çalışarak ayrı bir rekora imza attı. Şimdi o hoca değişikliklerini değerlendireceğiz.
ANTALYASPOR
       Sezon başında kadroyu kuran Engin Korukır, Antalyaspor ile lige iyi bir başlangıç yaptı aslında. Ligde tek mağlubiyeti bulunan Antalyaspor, 3. sırada. Son hafta Altınordu karşısında alınan mağlubiyetin ardından Engin Korukır’ın aldığı ilk mağlubiyette gönderilmesi de ilginç geldi. Bence Antalyaspor lige fazlasıyla iyi başladı. Sezon başı Serkan Balcı’nın Antalyaspor’dan ayrılmasıyla ilgili açıklamalara değinmiştim Antalyaspor yazımda. Başkan Gültekin Gencer, Serkan Balcı’yı eleştirirken, Engin hoca Serkan’ı övmüş ve başarılar dilemişti. O zaman düşündüğüm takımda çift başlılık olduğu yönündeydi. Sanki Engin hocanın en ufak başarısızlığı bekleniyordu diye düşünmedim değil. Engin Korukır’ın Antalyaspor macerası maç başına 2 puan ortalamasıyla sonlandı. Ortalamasına baktığımızda başarısız olduğunu da söyleyemeyiz. Engin Korukır’ın yeri henüz doldurulamadı ama en güçlü aday Hikmet Karaman gibi duruyor.

BUCASPOR
       Son yıllarda maddi problemler yaşayan Bucaspor, sezona camiayı çok yakından tanıyan, bu camiaya büyük emekler harcayan Sait Karafırtınalar ile başladı. Sürekli çıkan transfer yasağı haberleri, birilerinin görevi bırakacağı yönündeki haberler camiada işlerin düzgün gitmediğini gösteriyordu. Özellikle savunma hattındaki zaaflarıyla dikkatleri çeken Bucaspor’da Sait Hoca ile yolların ayrıldığı yönünde haberler çıktı. Sonrasında Durmuş Ali Çolak, Engin İpekoğlu gibi teknik adamlarla Bucaspor yönetiminin görüştüğü haberleri basında yer buldu. Son maça U21 antrenörü İlker Seven çıkardı Bucaspor takımını. Son durum ne olacak belli değil gibi Bucaspor’da.

GAZİANTEP BBSK
       Bu sezon çok büyük yatırımlar yapan bir camia da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oldu. Belediye başkanı Fatma Şahin’in büyük destekler verdiği Antep temsilcisinin başına Nurullah Sağlam getirildi. 1,5 yıl sonra ilk defa takım çalıştıran Nurullah Sağlam, ilk 7 haftada tüm herkesi şaşırtarak galibiyet göremedi. 7 haftada 4 puan aldı. 7. haftanın sonunda yönetime istifasını veren Nurullah Sağlam’ın yerine bir çok isim anıldı ve sonuçta geçtiğimiz sezon Mersin İdmanyurdu’nu bir üst lige çıkaran Hakan Kutlu getirildi. Geldiği ilk haftada galibiyet alan Hakan Kutlu, geçtiğimiz hafta da Osmanlıspor deplasmanında son dakika golüyle 1 puanı alarak yoluna devam ediyor.  Hakan hocanın en iyi başardığı ‘’takım olma olgusu’’ Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da yavaş yavaş gerçekleşiyor gibi. Ayrıca  her gün yapılan antrenmanlarla ilgili kendi sitesinde kısa kısa videolar paylaşan Hakan Kutlu hocayı tebrik ediyorum. PTT 1.Lig’de bildiğim kadarıyla başka hiçbir hoca bunu yapmıyor.

GİRESUNSPOR
       Şampiyon kadronun hocası ile yola devam etme kararı alan Giresunspor, kadroyu Mehmet Birinci hoca ile birlikte kurdu. Çok yüksek paralar harcamadı Giresunspor ve lig için mütevazi bir kadro kurdu. Kadro yapısıyla amacının ligde kalmak olduğunu belli ediyordu bu kadro. Mehmet Birinci hoca da Nurullah Sağlam gibi ilk 7 haftada 4 puan topladı ve galibiyetle tanışamadı. Mehmet hocaya başarısız denilebilir mi, bu konu tartışılır. Mehmet Birinci hocanın yerine geçtiğimiz sezon Orduspor’u çalıştıran ve o zorlu dönemde büyük başarılar sağlayan Erkan Sözeri getirildi. Erkan Sözeri için lig çok ters başladı diyebiliriz. Lig başlamadan Elazığ’a Elazığspor ile anlaşmak için gitti, olmadı. Sonrasında Orduspor’da Fikret Yılmaz’dan boşalan teknik direktörlüğe geçti, bir maça çıktı, yollar ayrıldı. Sonunda Orduspor’un ezeli rakiplerinden Giresunspor ile anlaştı. Giresunspor ile 2 maça çıkan Erkan hoca, iki maçta da beraberlik aldı. Giresunspor şu anda ligde galibiyet alamayan tek takım konumunda.

KAYSERİSPOR
       Ligin çok üstünde bir kadroyla lige başlayan Kayserispor, takımın başına Ertuğrul Sağlam’ın yardımcılarından Mutlu Topçu hocayı getirdi. Bu teknik adam tercihi sezon başında da eleştirildi. Eleştirinin nedeni hocanın iyiliğinden, kötülüğünden, verimli ve ya verimsiz olmasından değildi. Bu kadar mükemmel bir kadro kuruyorsun, takımın başına getirdiğin Mutlu hoca ilk teknik direktörlüğünü yaşayacak ve pek de alışık olmadığı PTT 1.Lig’de çalışacak. Böyle olunca Mutlu hocanın Kayserispor macerası  sadcece 4 maç sürdü. Dört maçta beş puan alan Mutlu hocanın yerine Hikmet Karaman’ı, Yılmaz Vural’ı beklerken bir sürpriz yaşandı ve 1980 doğumlu genç teknik direktör Cüneyt Dumlupınar getirildi. Onun da ilk deneyimiydi aslında ama öyle bir başlangıç yaptı ki Kayserispor, Cüneyt hocayla maaşallah dedirtiyor. 5 maçta 13 puan alan Kayserispor, liderliğe ortak olma savaşı veriyor.

MANİSASPOR
       Öyle değişik bir kadroyla lige başladı ki Manisaspor, hocanın birlikteliğinin kısa süreceğini herkes tahmin etmiştir diye düşünüyorum. Takımda bir sürü ön libero varken, direkt sağ bek oynayacak bir tane adam yok. Transfer politikası baştan yanlış olan Mansaspor’da Tahir Karapınar ile 6 haftada 4 puan toplanınca yollar ayrıldı ve yerine Menemen Belediyespor’u 2.Lig’e çıkartan Taner Taşkın getirildi. Taner hoca gelir gelmez yaptığı açıklamalarda umut aşılamadı. Doğruları söyledi, taraftarları bilgilendirdi ve yola koyuldu. 3 maçta 3 puan toplayan Taner hocanın hedefi, devre arasına kadar toplayabildiği kadar puan toplayıp, devre arası yapacağı transferlerle alt sıralardan kurtulmak olacaktır. Yapacağı transferler ve bu transferlerin nitelikleri fazlaca önem taşıyor.

ORDUSPOR
       Var mıdır Orduspor gibi lige karışık başlayan acaba. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'in kapısından dönen Orduspor, erkenden transferlere başladı. Anlamadığımız olay, teknik adam gelmeden birçok transfer yapılmasıydı. Fikret Yılmaz geldi, transferler devam etti. Sezon başlayacağı hafta transfer edilen oyunculara lisans çıkartılamadı. İlk hafta Kayserispor’a karşı çoğunluğu genç oyunculardan kurulu kadroyla çıksa da, 2.hafta öncesi lisanslar çıktı. Fikret hoca 4 maçta 3 puan topladı ve yollar ayrıldı. Arkasından Erkan Sözeri geldi. 1 maçta 1 puan da o topladı, ne hikmetse onunla da yollar ayrıldı. Sonraki 3 maçta takımı Sebahattin Akbayrak çıkardı o da çare olamadı ve puan alamadı. En sonunda tecrübeli antrenörlerden Levent Devrim getirildi. İlk 9 haftada 4. hocayı gören Orduspor’un sezon sonuna kadar kaç hoca ile çalışacağı da merak konusu?

       Bu ligde kimin gelip kimin gittiğinin belli olmadığını görmüş olduk. Daha 10 hafta olmadan neler değişmiş, kimler değişmiş takip edemez olduk. Sadece hocaları yazdık, bir de oyuncuları yazsak neler olacak acaba? Herkese keyifli okumalar.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder