18 Kasım 2014 Salı

Röportaj: Emrullah Öztürk

32 yaşında gelen profesyonellik!
       Ayvalıkgücü Belediyespor'un 32 yaşındaki kalecisi Emrullah Öztürk ile 'Transfer Merkezi' olarak ilginç bir röportaj gerçekleştirdik. Uzun yıllar amatör liglerde oynadıktan sonra ilk kez 32 yaşında profesyonel olan, Amatör Milli takımda forma giyen, futbol hayatında birçok final yaşayan tecrübeli kalecinin ilginç hayat hikayesini onun ağzından dinleyelim.

Merhabalar Emrullah. Bize Emrullah Öztürk'ün kim olduğunu ve futbola nasıl başladığını anlatır mısın?
       Merhabalar. 1982 Karşıyaka doğumluyum. Futbola İzmir Tarişspor kulübünde başladım. 1996-2003 yılları arasında toplam 7 sene İzmir Tarişspor'da oynadım.

İzmir Tarişspor'dan sonra hangi takımlarda oynadın?
       Tarişspor'un ardından 2004-06 yılları arası 2 sezon Çiğli Belediyespor, 2006-07 sezonu Bergama Belediyespor, sonra tekrar 2007-11 yılları arası 4 sezon Çiğli Belediyespor, 2012-13 Ayvalıkgücü Belediyespor, 2013-14 Tekirdağspor formaları giydim. Ve son olarak 2014-15 sezonu başında Ayvalıkgücü Belediyespor'a transfer olarak kariyerimdeki ilk profesyonel sözleşmemi yaptım. Ayrıca Amatör Milli Takım'da 2 dönem forma giydim.

32 yaşında profesyonel oldun, kariyerinde ilginç finaller yaşadın. Futbol hayatıı kısaca anlatır mısın?
       Evet, gerçekten ilginç bir kariyer hikayem var. Valla şöyle söyleyeyim 13 kez Türkiye terfilerine katıldım amatör olarak. 5 kez final oynadım, yarı finaller gördüm. Gördüğüm 5 finalin 3'ü Çiğli Belediyespor, 1'i Bergama Belediyespor, 1'i de Ayvalıkgücü Belediyespor ile gerçekleşti. Tekirdağspor hariç oynadığım her takımda şampiyonluk yaşadık. Profesyonel olmak da 32 yaşımda Ayvalıkgücü formasıyla nasip oldu.

Hep Ege ve İzmir takımlarında oynamışsın. Tekirdağspor'a transferin nasıl gerçekleşti?
       Tekirdağspor'a sponsor olan Cebi Ailesi, hoca olarak takımın başına yakın dostları olan efsane teknik direktör Ergun Kantarcı'yı getirmişti. Ergun Hoca da Bölgesel Amatör Lig tecrübesi olmadığı için samimi olduğu 3-5 hocayı arıyor. Sağolsunlar hepsi de benim adımı vermişler. Hani ligi bilen tecrübeli, şampiyonluk yasamış bir kaleci olarak. Ben de sağolsunlar güvenlerini boşa çıkarmadım elimden geleni yaptım. Bireysel olarak çok iyi bir sezon geçirmeme rağmen takım olarak kötü bi sezon geçirdik, ligi istediğimiz yerde bitiremedik.

Tek sezon oynadığın Tekirdağspor'da taraftar ile aranda bir bağ oluştuğunu söyledin. Biraz açar mısın?
       Evet, 1 sezon oynamama rağmen Tekirdağlı futbolseverlerin altını çizmeden geçemem. Gerçekten Tekirdağspor'un efsane seyirciye sahip bulunduğunu söyleyebilirim, şu anki yerini haketmeyen bir takım. En azından PTT 1. Lig'de olmaları lazım. Ayrıca Ayvalıklı taraftarların da ben de yeri ayrı, onlardan da bahsetmeden geçemem. 3. Lig'de takımlarına özveri ile destek veriyorlar. Eğer 2. Lig'e çıkarsak bu onların da başarısı olacak, çünkü katkıları çok fazla.

Tekrar Ayvalıkgücü'ne dönme süreci nasıl yaşandı ve ilk profesyonel imza nasıl gerçekteşti?
       2012-13 sezonunda Ayvalıkgücü Belediyespor'u 3.Lig'e çıkardıktan sonra yaş sınırından dolayı profesyonel olamadım. Çok üzüldüğümü ifade etmek isterim. O sezon zaten ayrılırken konuşmuştuk, eğer olur da yaş sınırı kalkarsa dönerim demiştim. Ama geri dönüş zamanında yönetim tamamen degismisti. Sağolsun taraftarlar olsun, eski yönetici büyüklerim baya övmüşler ki ilk imzayı ben attım kulüpte.

Emrullah 15 yıldır A takım seviyesinde futbol oynamış bir futbolcu olarak yaş statüsü hakkında ne düşünüyorsun?
       Yaş statüsü Türk futboluna vurulmuş kelepçedir.  Futbolun özgürlüğünü alıp tutsaklaştırdılar. Gençleri kazanmak için yaptılar ama karaktersiz, saygısız, para budalası en kötüsü de yeteneksiz binlerce futbolcu türedi. Yaş statüsü hakkında çok emek verdim, basın açıklaması yaptım, video yayınladım, sosyal medya üzerinden grup kurdum, TV programlarına çıktım çok uğraştım. En iyi ben bilirim, sıkıntısını çok çektim.

Avyalıkgücü, bu sezon flaş sonuçlar alıyor. 2. Lig şansınız nedir?
       Ligi iyi bilen teknik ekiple çalışıyoruz. Birbirini tanıyan, genç, koşan bir takıma sahibiz ama çok az bütçeye sahibiz. Her kulüpte olduğu gibi bizde de maddi sıkıntılar olmasına rağmen şu anda bulunduğumuz konum hiç de fena değil. 2. Lig şansımız  için şunu söyleyebilirim; eğer devreye kadar play-off barajında kalırsak, 2. yarıya 2-3 transferle başlarsak neden olmasın. Bu iş, biraz da hava işi. Eğer bu havamızı bozmazsak inşallah, Allah bize de o mutluluğu yaşatsın.

Futbol dışındaki hayatında neler yapıyorsun? Nasıl zaman geçiriyorsun?
       Evli 2 kız babasıyım. Kızlarımın adları Elif ve Elanur. Futbol dışında onlar ile ilgileniyorum. Herşeyimle idman-maç yani futbolu düşünüyorum bunun haricinde ailemle birlikteyim. İçkim, sigaram yok. Allah'a olan vecibelerimi yerine getirmeye çalışıyorum.

Seni sorularımızla biraz bunaltmış olabiliriz Emrullah. Cevapların için teşekkürler. Sana kariyerinde başarılar diliyoruz.
       Estağfurullah abi ne demek. İnşallah bir gün Ayvalık'a gelirseniz misafirim olarak bekliyorum. Yayın hayatınızda başarılar, teşekkürler.

Röportaj: Muhammed Yasin ERKOL
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder