17 Kasım 2014 Pazartesi

KKTC Süper Lig ve 1.Lig Panorama (8.Hafta)

       Bağımsızlığının 31.yıldönümünü kutlayan Yavru Vatan'da futbol coşkusu son sürat devam ediyor. Ligdeki konukseverlik geleneği yine bozulmadı ve 5 konuk ekip evlerine 3 puanla dönmenin mutluluğunu yaşadı. 19 golün atıldığı haftada 12 gol konuk ekiplerden geldi. Lider Yenicami Ağdelen zorlandığı mücadelede Larnaka'yı Patrick'in bitime 7 dakika kala attığı golle yenmeyi başardı.

       Ligde yenilgisi bulunmayan diğer takım Yeni Boğaziçi Doğanspor da Doğan Türk Birliği'ni Ndoye'un iki golüyle yıkmayı başardı ve kendi sahasında rakibini eli boş gönderen tek takım oldu. Ndoye'un attığı ikinci gol görülmeye değerdi. Kırmızı-lacivertliler galibiyeti serisini, sarı-lacivertliler de yenilgi serisini 3 maça çıkardı. Hafta içi yapılan genel kurulda yine başkanını seçemeyen Çetinkaya, Mormenekşe'yi 2-0'la geçerek bu sezon ilk kez galip gelip son iki sıradan kurtulmayı başardı. 2 haftadır 0 çeken Mormenekşe de üçüncülükten beşinciliğe geriledi.

Haftanın Maçı: Mağusa Türk Gücü–Lefke Türk Spor
       6 sarı 1 de kırmızı kartın çıktığı,zaman zaman gergin anların yaşandığı ve temponun hiç düşmediği karşılaşmadan konuk ekip Lefke galip çıktı. Henüz 6.dakikada Ayer'in kırmızı kartıyla kalan süreyi 10 kişiyle oynamak durumunda kalan Mağusa Türk Gücü, 70.dakikada Reşat'ın yerine oyun dâhil olan Emre'nin 2 golüyle farkı bire indirmeyi başarsa da kalan dakikalarda başka gol bulamayınca 7 gollü düelloyu tek gol farkla kaybetmekten kurtulamadı.


Haftanın Takımı: Bostancı Bağcıl
       Ligin ilk 6 haftasında,biraz da zorlu fikstürün azizliğinden,yalnızca 2 beraberlik çıkarabilen Bağcıl, ikinci sırada yer alan 19 puanlı Küçük Kaymaklı'yı Sabri Selden'in 42.dakikada attığı kafa golüyle yenerek üst üste 2.galibiyetini aldı ve puanını 8'e çıkardı. Haftanın futbolcusu ise Gönyeli'yi deplasmanda 3-1 yenen Serdarlı'da 2 golün asistini yapan Hasan Bahtıkara oldu.

Haftanın Asistleri
2 Asist: Hasan Bahtıkara (Serdarlı Gençlerbirliği)
1 Asist: Coşkun Ulusoy (Gönyeli),Ozotite E.Smart ve Kasım Tağman (Lefke), Erol Aksunlar (Mağusa), Mehmet Çağlayan (Yeni Boğaziçi), Fırat Ersalan (Cihangir), Yavor Vandev (Lapta), Sercan Demirman (Çetinkaya) ve İbrahim Çıdamlı (Bostancı)


K-PET 1.LİG
       25 golün atıldığı haftada 3 evsahibi, 3 konuk ekip sahadan galibiyetle ayrıldı. Ligin alt sıralarında yer alan Görneç Kültür'e konuk olan lider Limasol Türk Ocağı, öne geçtiği mücadelede Mustafa Arnavut'un bitime 20 dakika kala attığı gole engel olamayınca bu sezon ilk kez puan kaybetti.Sarı-siyahlı ekip, kaybetiği 2 puana karşın 22 puanla liderliğini sürdürüyor. Geçen hafta lidere karşı ligdeki ilk yenilgisini alan Esentepe, kendisi gibi zirve hesapları yapan Göçmenköy'ü deplasmanda 5-1 ile geçip rakibinin 3 maçlık galibiyet serisine son verdi ve zirveye 1 adım daha yaklaştı.

Haftanın Maçı: Binatlı Yılmaz-Akıncılarspor
       Ligin şampiyonluk adaylarından Binatlı ile son sıradaki Akıncılar arasında gol düellosunda şeklinde geçen müsabakada 4 de sarı kart çıktı. Henüz 9.dakikada İsmail'in penaltısıyla geriye geriyen düşen evsahibi ekip Sertaç ve Hüseyin'in golleriyle öne geçse de Nahit'in golüyle devre 2-2 sona erdi. Kemal Uçaner'in bitime 9 dakika kala attığı golle Binatlı,sahadan galip ayrılmayı başardı. Sarı-yeşilliler puanını 18'e yükseltirken, kırmızı-beyazlılar 1 puanda kaldı.


Haftanın Takımı: Dumlupınar Türk Spor
       Play-Off hesapları yapan ve son 4 maçta 13 puan çıkaran Hamitköy ile karşılaşan Mağusa ekibi, 63.dakikada Görkem Çırakoğlu'nun yerine oyuna giren giren Hasan Şemmedi'nin 68.dakikada attığı golle bu zorlu deplasmandan 1-0 galip ayrıldı. Geçen hafta Değirmenlik karşısında takımını iyi hazırlayıp takımının sahadan galibiyetle ayrılmasını sağlayan ve bu hafta da yerinde bir değişiklikle takımına yine 3 puan kazandıran teknik direktör Kılıç Ali Kahraman'ı da es geçmemek gerek. Bu sonucun ardından sarı-kırmızılılar puanını 9'a çıkarırken, yenilgiyle ayrılan kırmızı-siyahlılar da Geçitköy'ün puansız kapattığı haftada büyük bir fırsat kaçırdı.


Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder